reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
Jakoś dziwnie się czuję pisząc na tym forum ale to pewnie dlatego,że wy się już znacie...Dokładnie to mieszkam za M50 Leopardstown.W Dublinie jestem od ponad 4 lat.W maju urodziłam naszą wyczekiwaną córeczkę no i na początku miałam troszkę pod górkę bo pielęgniarki zmuszały mnie do karmienia piersią,a niestety nie miałam pokarmu więc dzidzia ciągle płakała.Teraz jest super poza tym,że czasem czuję się samotna bo mąż pracuje do wieczora,a Julince brakuje towarzystwa dzieci.Jak gdzieś widzi jakieś dziecko to jej radość jest tak ogromna,że aż się trzęsie.Ponad tydzień temu w sklepie poznałam Gosie i to ona mi powiedziała gdzie znaleźć mamusie z okolic.Do pracy nie wracam bo nie mam z kim zostawić Julinki zresztą jakoś tak nawet nie potrafiła bym jej nikomu dać do opieki...to też nie za dobrze bo jest ze mną bardzo związana.

Monika,to normalne, każda z nas się tu pewnie na początku dziwnie czuła, a teraz już się wyzywamy od pipek i gadamy o pierdołach:D Ja mam nadzieję, że się niedługo da zorganizować jakieś spotkanie w końcu!! Wieki nie widziałam babeczek! No i Ty też mam nadzieję będziesz!!! Zresztą ja zawsze zaznaczam, że do mnie możecie wpadać , kiedy chcecie, bo siedzę z małą w domu-więc jeśli tylko i Ty masz ochotę, pisz na priwa, zapraszam!

Jakoś dziwnie się czuję pisząc na tym forum ale to pewnie dlatego,że wy się już znacie...Dokładnie to mieszkam za M50 Leopardstown.W Dublinie jestem od ponad 4 lat.W maju urodziłam naszą wyczekiwaną córeczkę no i na początku miałam troszkę pod górkę bo pielęgniarki zmuszały mnie do karmienia piersią,a niestety nie miałam pokarmu więc dzidzia ciągle płakała.Teraz jest super poza tym,że czasem czuję się samotna bo mąż pracuje do wieczora,a Julince brakuje towarzystwa dzieci.Jak gdzieś widzi jakieś dziecko to jej radość jest tak ogromna,że aż się trzęsie.Ponad tydzień temu w sklepie poznałam Gosie i to ona mi powiedziała gdzie znaleźć mamusie z okolic.Do pracy nie wracam bo nie mam z kim zostawić Julinki zresztą jakoś tak nawet nie potrafiła bym jej nikomu dać do opieki...to też nie za dobrze bo jest ze mną bardzo związana.
Ciesze sie,ze do nas dolaczylas:-):-):-)Julcia jest slodka tak jak wszystkie nasze dzieciaczki:tak:
Monika Max jest the best;-):-D
Aniu powodzenia w szukanku mieszkanka:-)
Wiola jutro mam wolne i nie wiem co bedziemy z Olem robic??Moze sie spotkamy??
Olga pieronico gdzie sie podziewasz:wściekła/y:
Wiesienka Asia jest przesliczna i te wlosy:tak:
Manija nowa Monika mieszka blisko Ciebie:-D
A w ogole laski to mam dosc mojej menadzerki ,wykonczy mnie baba psychicznie:wściekła/y::baffled:Nie dosc,ze nam obcina godziny:szok:,to jeszcze jest beznadziejnie glupia:-pi swoje winy zwala na nas:dry:Jak sie jej pozbyc??Chyba oglosimy strajk i przestaniemy piec,a co:sorry2:Pozdrawiam Was wszystkie
A wczoraj poznalam nowa mame Mirke z 1,5 rocznym Patrykiem,chlopaki sie bawily,a mamusie wypily kawke:-)I jeszcze jedna kolezanka z pracy jest w 7tygodniu ciazy:-D

Witam,mam na imie Ania i postanowilam dolaczyc do Was.Fajnie, ze znalazlam ten watek(niestety nie przeczytalam wszystkich wypowiedzi):) Troche czuje sie tutaj nieswojo jako nowa,bo widze,ze Wy sie juz dobrze i dlugo znacie.Niedawno przeprowadzilismy sie do Leopardstown i juz myslalam,ze nie uda mi sie poznac mam z dziecmi. Mam dwojke dzieci:3-letniego Jasia i 9-miesieczna Julke.

monika 1085, anima- witojcie kobitki:-D, tak po gorolsku, chociaz ja z gór Świętokrzyskich a nie z Zakopca:-)
my sie znamy ale ja dopiero byłam na jednym spotkaniu mieszkam w zupełnie odległej dzielnic niż wy wszystkie, ale jak będzie następne spotkanie to pisze sie oczywiście:tak:
a tu Moje Kochane Słoneczko w pidżamie od babci:-D

Załączniki

• Picture 139.jpg
    Picture 139.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 49
Dzięki dziewczynki.Potrzebuję trochę czasu i na pewno się rozkręcę.Ja oczywiście też zapraszam do siebie bo całymi dniami z Julinką siedzimy same.Bardzo dużo spacerujemy jeśli któraś ma ochotę do nas dołączyć z małym Skarbkiem albo my mogłybyśmy się pod kogoś podpiąć to byłoby miło.
Gosiu przykro mi z powodu pracy,ale to chyba norma tutaj zawsze znajdzie się ktoś kto lubi się poznęcać nad staff-em.Byłam dzisiaj w Dunnstore-sie na zakupach,ale nie wypatrzyłam Cię!

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.
Widze ,ze sie towarzystwo rozkreca . :)
Wiesienka - Asia na tym zdjeciu wyglada jak "czort maly" :-). Oczywiscie w pozytywnym slowa tgo znaczeniu. Te wlosy na wszystkie strony, rumience i usmiech - super.

Nowe mamy -witam

Gosia - skoro ta olezanka jest w ciazy to moze w spadku po Maxi wezmie ciuszki :). Mam ich tyle a z polowy juz wyrosl. Jeszcze Ty mi dolozylas :-).
Max jest najmlodszy w naszym towarzystwie i nie mam komu oddac. A szkoda wyrzucic bo niektore tylko raz albo dwa razy mu zalozylam.

Dziewczyny - musze ruszyc dupe. Spacerki trzeba wprowadzic w rozklad nia. Jak narazie wystawiam Maxa na balkon albo latam po sklepach i urzedach. Biedak ma 6 tyg i chyab tylko ze 4 razy byl na porzadnym spacerku. Ale ja cgle zalatana. Teraz jednak zazynam ostro spacerowac. No i gimnastyke trza tez wprowadzic.
A co z tym spa ????

reklama
witam nowe mamy ,bardzo milo bedzie nam poznac .
emwu-ty i gimnastyka hahaha sucha jak osaa
gosia-no wlasnie moze dzisiaj sie spotkamy ,tylko ze ja bede chciala isc do dunsa kolo olgi
a tego pieruna niema na gg i na forum bo bysmy na spacere k gdzies poszly co !!

Do góry