reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
hej dziewczynki, wpadłam jak po ogień, zeby Gosi wysłać obiecany przepis, więc i może Wam tak z rozpędu wkleję:D a nuż się któraś skusi, heheh. Wklejam żywcem z maila od teściowej, od razu z przepisem na jakieś naleśniki, podobno pyszne;)

superowe ciasto jabłkowo-orzechowe:
6 jabłek średniej wielkości, opakowanie cukru waniliowego, szklanka
cukru, garść rodzynek, 2 szklanki maki tortowej, 3 jajka, 4 łyzki oleju,
2 płaskie łyżeczki sody, szklanka orzechów włoskich, tabliczka gorzkiej
czekolady, kilka kropli olejku migdałowego.

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać rodzynki, cukier waniliowy i
cukier. Odstawić na pół godziny aż jabłka puszczą sok. Orzechy
rozdrobnić, czekoladę pokroić w drobną kostkę. Do jabłek dodać mąkę, 3
żółtka, olej i sodę. Wymieszać z orzechami, czekoladą i pianą ubitą z 3
białek. Całość wlać na blachę. Piec ok. 40 min. w temp. ok. 160. Gdy
ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.

nalesniki, 5 sztuk
piers z kurczaka, 1 sztuka
fasolka z kukurydza po meksykansku bonduelle, 1 puszka
szpinak mrozony, 1 opakowanie
najlepiej liście
FETA,
czosnek sol pieprz,
ser zolty,
natka,
Przygotowanie...30 min
1. Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi
ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola
prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki
bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.

2. Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. piprz sól czosnek. Na koncu
wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka
kawałków fety.

3. Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na
niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu
nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy
pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie
rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka

Widziałam zdjecia Moniki na nk. Ja piernicze! Jaka ona sliczna po tym porodzie!!! :D Napatrzec sie nie mogłam na jej zdjęcie. A Maxiu jaki sliczny, słodki cukierek :D Zachwycona jestem :-)

Ja sie dzisiaj ululałam lekko z koleżanką z pracy. Gosia nas widziała w Dunnesie (Gosiu dziekujemy bardzo za pyszne pączki! Takie można zjeść ze smakiem:-)).
Pojutrze wyjezdzamy na Święta. Jedziemy autem do Polski!! Trzymajcie kciuki kochane, bo sie bardzo stresuje jak Franio to zniesie.:-(
Prawdopodbnie niepredko wpadne znowu na forum przez następne kilka dni, wiec wszystkim Wam zyczymy Wesołych, szczęśliwych, uroczych, ciepłych, smakowitych i cudownych Świąt!!!! I udanego sylwestra!!!
Buziaki dla Wszystki!!:cool2:

p.s. Monia gratuluje jeszcze raz! :-)

Też już podglądnęłam zdjęcia Moniki i super wygląda-byłam w szoku-zero zmęczenia na twarzy a Maxiu?-sama słodycz..aż mi sie zachciało drugiego dzidziusia o czym mój mężczyzna został już poinformowany:)
No to co kiedy pępkówka?:-D

reklama
Do góry