reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Witam nową mamusię!!!
Manija, cudo brzuszek!

Olga i Monika-dziękuję za odwiedzinki, aaaale mi potrzebne takie pogaduchy!!! :-) oby jak najcześciej, hihihi:-)mala zasnęła zaraz po Waszym wyjściu:)

Aaa, dziewczynki z niedzielnego zlotu-macie pozdrowienia od Kurczaka z Connemary;)

reklama
Własnie dopiero wróciłam:szok:.Nieststy jeszcze musialam po wizycie u aine zrobic zakupy.Nic nowego nie powiem bo jak zwykle popołudnie spędzone z Wami to sama radość i przyjemność:-):-D.Tym razem miło czas spędziłam z aine i emwu.Dziękuje dziewczynki.Igusia jest tak zmeczona, że jak weszłysmy do domu to powiedziała: mamusiu spać.Właśnie pluska się w wannie.Ja natomiast sprzatam:-(, bo mam jutro gości:-).Nastepnie musze przyszykowac kolacyjke dla naszego tatusia, który niebawem wróci z delegacji i zmykam do pracy.Mam nadzieje, że do 22 sie wyrobię.

Piękne brzuszki-wszystkie bez wyjatku:tak:

mummy -witamy Cię bardzo serdecznie:-)Opowiedz cos wiecej o sobie i o swoich synusiach.O reszte sie nie martw, zreszta sama zobaczysz jaka u nas panuje rodzinna atmosfera:tak:

Ostatnia edycja:
Mój maż własnie leci , a ja jak zwykle bardzo się boję i stresuję.Chyba nigdy się z tego nie wyleczę:-(Powiem Wam, że nie umiem sobie miejsca znaleźć gdy go tutaj nie ma:-:)-:)-(

Wkleje , wkleje ale juz nie dzisiaj :).
Dziekuje dziewczynki za mily dzien. Mi tez takie pogaduchy sa potrzebne bardziej niz sadzilam.
Co do glaskania brzuszkow to myslalam, ze one wlasnie od takiego glaskania rosna ;). My tak glaskalismy , glaskalismy i ot...pojawil sie :)

Olga dobrze Cie rozumiem, ten strach o ukochaną osobę jest niestety nieunikniony :-(, ale trzymaj sie dzielnie!

Co do macania brzuszka, ja ogolnie jestem osobą niedotykalska ( za malo chyba bylam przytulana w dziecinstwie :-(), wiec dotknac mnie na sekunde mozna, ale jak za dlugo ktos maca po brzuchu to sie robie nerwowa...
Podobnie jak w przypadku Aine, jedynie moj Norbert moze robic co chce :tak:

sliczna pileczka manija fajnie wygladasz tylko te 20kg poszlo ci w brzuszek a nie jak mi po calosci
ja miesiaczke dostalam odrazu po porodzie z miesiac i kapalo na ziemie taki byl obfity pierwszy okres,teraz jest juz oki,ja niekarmilam piersia wiec odrazu dostalam okres po ok 1miesiacu a jak karmisz piersia to i rok mozesz niemiec

witamy nowa i kolejna mame pozdrawiamy

sliczny brzunio mialas ,

a gdzie wy sie w niedziele wybieracie dziewczynki ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hejka.
z laktacją problem ciąg dalszy :-:)-( dziś nawet chciałam pożyczyć od koleżanki troszkę tego specjalnego mleka na skaze, ale okazało się że ona już zupełnie przeszła na normalne (dzidzia wyleczyła się ze skazy)... mąż namówił mnie by jeszcze troszkę się wstrzymać z dokarmianiem juniora.. a mi chyba sutko odpadną, bo młody ciągnie jak szalony :-:)-(

aine, słyszałam że tu są poradnie, ale nigdy nie korzystałam.. a myślisz że oni mogą coś doradzić na taki przypadek jak u mnie - że mleko samo zanika? (bo na pewno problem nie jest złe przystawianie) z rodzinką nie rozmawiam :cool2: jak dla mnie to oni mogą wszyscy iść w pi...du :baffled: :zawstydzona/y:
ciocia mi dobrze doradziła, że teraz jak mam własną rodzinę to mam się o siebie martwić :sorry2:a nie ludzi nieodpowiedzialnych...

olga, nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia, wyglądasz super, jesteś bardzo wesołą kobietką, pozytywnie nastawioną do ludzi i do świata :-)

mummy, witamy na forum

manija, wow ale masz fajny brzuszek :tak: śmiem twierdzić że kształtem przypominał mojego;-) a ty wiesz że mi go bardzo brakuje??:zawstydzona/y: kurcze, nie ma się po czym pogłaskać...

ruda, wyglądałaś tak samo jak teraz tylko z piłeczkę z przodu :-) ślicznie....

Puk, puk ja dopiero mam chwilke, zeby was poczytac :-) dobrze, ze chociaz chwilke udalo mi sie wyskrobac...

Troszke poczytalam, ale oczy mi sie juz zamykaja, wiec przepraszam jak nie odpisze wszystkim.

mummy Witam nowa mamusie ;-) tez jestem nowa tak, wiec tym bardziej mi milo:-)

Barmanka79
Jak urodzilam Amelcie mialam problemy z karmieniem do takiego stopnia, ze zaczal mi zanikac pokarm bylam zalamana mysle, ze to, ze caly czas o tym myslalam przekladalo sie na produkcje pokrarmu.Kiedys slyszalam , ze podobno nasze myslenie jest tez zalzne od produkcji pokarmu poniewaz w mozgu jest cos ... co odpowiada za produkcje tak, wiec duzo tez zalezy od naszego myslenia.
Prubowalas moze takie nakladki zelowe na sutki :-) przynosza ulge a do tego czasu zdza sie zagoic i nie bedzie juz tak bolalo.
Mam pytanie czemu chcesz dawac mleko na skaze przepraszam jesli nie doczytalam, ale zmeczenie daje mi juz znaki.W kazdym razie chcialam ci napisac, ze moja Amelia miala skaze tak, wiec jakbys cos chciala wiedziec wiecje pytaj:tak: Ja mialam przejscia po porodzie z karmieniem dlatgeo do ciebie odrazu napisalam, bo wiem co czujesz !!! , ale pamietaj o jendej bardzo waznej rzeczy! jesli nie chcesz karmic piersia to sie nie zmuszaj, bo wazne jest to jak ty sie z tym czujesz ;-)

Olu nie martw sie wszystko bedzie dobrze !!! ja od czasu kiedy urodzilam Amelie postrzegam inaczej swiat, bo wiem, ze mam dla kogo zyc i rozumiem twoj strach, bo to samo mam ja !, ale czasem zupelnie niepotrzenie :-) no, ale ... zawsze te ale.Tak wiec glowka do gory ;-)

Manija bardzo ladne zdjecia a jak patrze na twoj buszek to zaraz przypomina mi sie chwila jak ja sobie robilam zdjecia na pamiatke :) naprawde:-) ladniutki brzuszek.

Widze, ze dziewczyny dzialacie :)ze spotkankami i slusznie :)Ja niestety nie mieszkam w waszych okolicach, ale postanowilam do Was napisac:-) , bo fajnie chociaz czasem pospisac o roznych sprawach :tak: W kazdym razie ja mieszkam na Santry to jest Dublin9 Wczesniej mieszkalismy na Clondalkin, ale z roznych przyczyn zmienilismy mieszkanie ;-)

Pozdrawiam i uciekam, bo zaraz bateria mi padnie ....

Dobranoc kochane !!!!:cool2:

reklama
Do góry