reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Ach dziewczyny, przestancie z tymi slodyczami!! Sadystki!:eek:

No dobra, ja ostatnio zrobilam ciasto na biszkopcie z kremem smietankowym i karmelem, obsypane migdalami i czekolada....
Dlugo nie postalo :-) hihi
Znajomi wpadli na kawe i we czworke zmietlismy cala blache...
Teraz sie przymierzam do "Sernika wedlug Aine", bylismy wczoraj w Lidlu i wyobrazcie sobie, ze nie bylo tego jogurtu greckiego he he :-D
Wykupilyscie wszystko czy jak? :-D

p.s. dziewczyny bede dzisiaj pakowac torbe do szpitala, polecacie zabrac cos specjalnego? :-)

reklama
no wlasnie ja tez bylam wczoraj w lidlu i jogurtu niebylo wiec kupilam inny waniliowy tez w wiaderku 2 szt po 1kg?aine ty tez mialas po 1kg>?
ruda89 :ale zjadlabym galaretke z bita smietana a co tam te kalorie
juz wstawilam kurczaczka faszerowanego do piekarnik a i schabik pieczony
salatke przyprawiam majonezikiem
zaraz biore sie za ciasto aine a potem mam beziki i owoce z puszki i bita smietana ,mam takze ptysie z bita smietana i macza sie w czekoladzie pyszne kupilam w tesco wczoraj,
potem zaczne kroic pomidorki serek zetre czosnek juz wycisniety czeka tylko na polanie ze smietanka pomidorki

moj kubus ma tylko do kupienia cos mocniejszego trunki hahahhahahadostal z rana mily prezencik i kwiatuszki
ruda89 dobre te plastry?gdzie je kupujesz i czy kazdy moze je uzywac
bo ja juz niechce tych gumek cholernych ahahhahaha

No tak, a Wy tylko o jedzeniu!!!
A Amelia2008 to juz przegielas:eek:
Zaraz jedziemu do Dundrum Shopping Center to sobie ten miesny Twojego chlopa odnajde i na te ptysie z bita smietana sie wprosze:-p:-p:-p

Napiszcie mi szybciutko prosze gdzie ja tam folie przeciwdeszczowa na wozek moge nabyc??????Wczoraj nam sie porwala..a wiecie jak tu jest-teraz sloneczko a zachwile ulewa......

Manija- kochana,Ty to od dawna powinnas byc juz spakowana i to przynajmniej we 2 torby a nie w 1!!!:no:
Mnie tak dziewuszki nastraszyly (!),ze juz na 1,5m przed bylam kompletnie spakowana.
Oczywiscie srednio 2-3 razy w tyg. sie przepakowywalam:baffled:

Ja tam mialam 3! torby, bo ta ostatnia, mniejsza stanowila rzeczy potrzebne na czas porodu- stroj kapielowy,plyty z muzyka relaksacyjna,kilka butelek wody mineralnej,przyrzad do masazy pleckow,wazelina do ust(-bardzo przydatna),jakies snikersy itp.
Pierwotnie mialam miec sale 1osobowa i czesto w niej bylam-widzialam tam duze szafy,wiec nie martwilam sie,ze jakos sie tam nie pomieszcze:tak:
Jednak...porod zakonczyl sie kleszczowo :)baffled:) na innym pietrze i w koncu trafilam na sale 5-osobowa ale i tak mialam duuuza szafe na moje toboly:rofl2:
A swoja droga to strasznie mily czas-pakowac te maciupenkie ciuszki...Zawsze ryczalam jak sobie do tej torby zagladalam:no:

Sluchajcie- plany nam sie pozmienialy i jutro nie jedziemy na Air Show tylko na ferme zwierzat i koncerty do Dundrum,wiec jakby ktoras ze swoja ferajna jutro tam przebywala-trza sie spotkac i chlopow ze soba zapoznac,nie?:-D

Moje faceciki teraz do parku polecialy a ja z maseczka na twarzy
(typu sauna- Soraya) na tarasie siedze i pyszczek do slonka-fajne uczucie pieczenia:tak:Ja tam z zalozenia wychodze- mozna sie nie czesac,ale maseczke przynajmniej raz w tygodniu zarzucic:happy:

Dajcie cynk-gdzie ta folie kupic!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moj kubus ma tylko do kupienia cos mocniejszego trunki hahahhahahadostal z rana mily prezencik i kwiatuszki
ruda89 dobre te plastry?gdzie je kupujesz i czy kazdy moze je uzywac
bo ja juz niechce tych gumek cholernych ahahhahaha

azabelka- mniam mniam pychaaaaa ptyski hahahihihiihih
wpadaj poczestuje cie ,jak cos zostanie hahaha
ja jutro moze pojde z mama i amelka na ta farme ale dam odpowiedz :-)
zobacz chlopa mojego poznasz odrazu bo podobno Amela to caly tata,takiego miska jak zobaczysz na witrynie to powiedz hello JACOB HAPPY BIRTDHAY

amelia - a to widzę że jakaś impreza się u was szykuje?;-)
a powiedz mi czy ty nadal karmisz piersią? bo mi ginekolog przepisała minipigułki, fakt - trzeba je brać o tej samej godzinie, maksymalna obsuwa to 3godz. ale nastawiasz przypomnienie w telefonie i dajesz rade.
wiem że można jeszcze wziąć zastrzyk - ale to już jak się nie karmi piersią - i taki implant co wszywasz pod skórę.
a gumki rzeczywiście są blee

manija - a co jeśli ty w szpitalu spędzisz tyle samo godzin co ja?- niecałe 24 godz - to wtedy nawet 1/2 torby ci nie będzie potrzebna :-D:-D
proponuje zabrać:
- majtki jednorazowe (do kupienia w mothercare)
- duże podpaski bądź wkłady (kupisz w aptece)
- klapki pod prysznic i do latania po sali
- 1-2koszule rozrpinane z przodu by łatwo było karmić, ewentualnie pidżama jak nie lubisz koszul, ale zwróć uwagę by była na ramiączkach to szybko ściągniesz i dyduchem nakarmisz
- przybory kosmetyczne, żel pod prysznic, pasta do zębów, szampon do włosów
- jakaś gorsza koszulka w któej będziesz rodzić (ona i tak pójdzie do wyrzucenia)

jak coś mi się przypomni to dopisze. mialam oczywiscie wiecej rzeczy przy sobie, ale z nich nie skorzystalam, bo byłam zmęczona i odypiałam (gazety, mp3, mini dvd), no i tak jak mówiłam wcześniej, ja bardzo szybko wyszłam ze szpitala.
ciuchy w których będziesz wracać do domu naszykuj sobie i zostaw w domku, pokaż mężowi gdzie leżą, bo w przypływie emocji to zapomni :-p razem ze swoimi ciuchami przygotuj ciuszki na wyjście dla maluszka, czapke, kombinezon, czy jakieś grubsze spodenki i bluze. wody ze sobą nie musisz mieć bo każda z kobiet dostaje dzbanek z wodą, jak się woda skończy to prosisz i ci przynoszą pełny.
z dziecinnych rzeczy do szpitala zabierz:
- wate
- body i pajace, lekką czapeczką, niedrapki
- paczke pampersów
jak masz jakieś pytania to pytaj, bo ja świeżynka w tym temacie jestem ;-):-D

azabelka - wydaje mi się że koleżanka w Argosie kupowała :tak:
kurde my też mieliśmy w planie albo Bray albo tą farmę...ale okazała się że mąż wyjątkowo w tą niedziele idzie do pracy :wściekła/y::wściekła/y: echhh zrządzenie losu :baffled:

wczoraj na spacerze to tak zmokłam że szok :szok: dwa razy chowaliśmy sie przed deszczem - raz w centrum handlowym, raz pod drzewem. ja z butów wodę wylewałam, a jak do domu wróciłam to z majtek wode wykręcałam :baffled::baffled: a synek smacznie sobie spał pod folią :-D
dziś widzę poprawę pogody :tak: ciekawe na jak długo :-p

Barmanka79-tak imprezka urodzinowo-imieninowa mojego KUBY noi jutro mama moja ma imieniny wiec odrazu juz dzisiaj zrobimy ,
niekarmie piersia od urodzenia amelki bo biore sterydy

reklama
Dziewczynki kochane!
Dziekuje bardzo, to wszystko co napisalyscie wrzucilam juz do torby (Azabelko mam dwie torby :-)), do tego wzielam cyckonosz do karmienia i to chyba tyle. Torby sobie teraz leza i czekaja, ale pewnie bede dorzucac jakies klamoty.

Azabelko, taki pokrowiec na fotelik widzialam w sklepie w stylu "Wszystko po 2 euro" :), ja tam kupilam pokrowiec foliowy na fotelik samochodowy, jakby trzeba bylo przeniesc Mlodego pare metrow a deszcz by padal :)

Buziaki dziewczyny!! Jedziemy na golfa!!:-)

Do góry