reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

manija ja wazylam przed ciaza 68kg przy wzroscie 164cm a teraz po ciazy jeszcze nieschudlam hohoho a amelka ma juz 9 m ,
aine
podalabys mi jak sie robi ten sernik z greckiego jogurtu

reklama
dziewczyny a ja mam pytanko - czy któraś z was była może z takim maluchem jak moje na basenie? a może wiecie gdzie takowy basen się znajduje żebym mogła pójść z synkiem?

Hej
Dziewczynki czy wiecie może o której godzinie będzie pokaz lotniczy w Bray w niedzielę?
Widziałam poster ale nie jest nic napisane tam o której godzinie.
A nie mogę przegapić bo mój syn się załamie :eek::sorry:

Aine kochana! To ty i tak kruszynka jestes!!

A z kredytem na dom to super pomysł!Moi znajomi tak zrobili. Pozniej po kilku latach zdecydowali wrocic jednak do Polski to dom wynajeli, mieli splacone raty i jeszcze cos zawsze zostalo :)

:-D:-D:-D ale mnie ubawiłaś z tą kruszynką! poczekaj, jak mnie zobaczysz, hihihihi. Ja napisałam, ze WAŻYŁAM 54 kg, a teraz... hihihi, nie powiem:-D

Dzięki dziewczyny za dobre rady co do domku:-) coraz bardziej jestem do tego przekonana...

Amelia, przepis na serniczek podawałam na forum, ale jeśli nie możesz znaleźć, to napisze jeszcze raz na pw, ale potem, oki? teraz spadam do małej, miłego dnia wszystkim:)

W końcu wstałam:szok:Poszłam spać o 5:30 bo pracowałam.Odespałam za wszystkie czasy bo mężuś miał wolne.Rozbawiałaś mnie aine z tymi szczypiorkami hahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DFajnie, że tak ktoś potrafi poprawić mi humor.Zgadzam się, że może dziewczynki tak, ale ja.Proszę Cię.....Ja sie nie pochwalę wagą, ale Ty wiesz jaka ona jest.Wprawdzie dziewczyny w ciązy przytyłam 23(byłam spuchnięta i miałam strasznie duzo wód płodowych i wody w całym ciele), ale po ciąży schydłam 25 -manija.Było podejrzenie, że Igusia jest uczuleniowcem i jadłam tylko zupę ryżową i chlebek z czymś delikatnym przez trzy miesiące:szok: Za to jak już mogłam jeść wszystko to oczywiście nadrobiłam.Wprawdzie może nie 25,ale że tak powiem teraz wyglądam obficie:eek:

:eek:aine przyłączam się do akcji SCHUDNIJ Z AINE:-D

aine -co do kredytu na dom to świetna sprawa, nas tylko ogranicza to,że tam gdzie sie dowiadywaliśmy trzeba wpłacić 1/4 wartości:szok:Z tego co wiem w każdym banku w Irlandii tak to już jest.To Nas przeraziło.Wprawdzie było to w tamtym roku.W każdym razie próbujcie.Jestem jak najbardziej zgodna z dziewczynami, że to dobry pomysł no i raty mniejsz niż czynsz bo to faktycznie tak wychodzi:tak:

Igusia wczoraj była u swojej koleżanki, którą ugryzła:szok: na szczęście było w miarę spokojnie;-) Wprawdzie idealnie nie było, ale wszyscy przeżyli bez uszczerbku na zdrowiu czy też ciele;-)

amelia - jejku zapomniałam na śmierć o przepisach, zaraz Ci napiszę.Wiem, że podawałaś gdzieś emaila.Tam tez Ci je wyślę.
barmanka - ten basen to świetna sprawa
manija - ja również Cie nie mam na nk, a co do kanapy to tez nie pomogę.Wprawdzie mój maż pracuje w BoConcept, ale ceny:szok: Ikea to chyba najlepszy pomysł.
ruda - co do pasty to też Ci nie pomogę.W Polsce używaliśmy pasty specjalnie przeznaczonej dla maluszków z taka nakładka na palec do czyszczenia.Teraz używamy pasty Elmex, ale tutaj jej nie dostaniesz.Najlepiej isc do apteki i zapytać o paste dla rocznego dziecka.
anineczka -pewnie bedzie to wiedziała azabelka. Jak cos napisz do Niej na PW

Ostatnia edycja:
anineczka- mowisz-masz: Air show rozpoczyna sie o 15.30:tak:

olga79-tego tatusia co mi opowiadal o rytmice w Marlay Park dawno nie widzialam...Proponuje przejechac sie i popytac w sklepie z pamiatkami, u portiera...Tez sie chyba tam wkrotce wybiore, tylko,ze to jest godzina drzemki mlodego...

Dziewuszki ja w ciazy przytylam 25kg!!Brzucholek mialam, oj mialam potezny:szok:
Bardzo szybko stracialm dodatkowe kg nawet nie wiem jak i kiedy,bo absolutnie nie mialam zadnej diety.Nie cwiczylam tez za specjalnie- skupialam sie jedynie na cwiczeniach brzucha i kregoslupa...Teraz waze 56kg ale tylko dzieki temu,ze caly dzien spedzam w pozycji kuczno-kolankowo-pochylonej poznajacemu najblizsza przestrzen Kacperkowi;-)Pewnie jak zacznie sam chodzic to i ja przytyje...
Dajcie juz spokoj z tymi sernikami!!!!!!!!!!!!:crazy:

A i jeszcze pytanko- ile dni dziecko moze przyjmowac Nurofen,bo babelek juz 3dzien tak jedzie..Temp.37,6-38,3:baffled:Znowu zeby!!!!!

Ej,nic nie doradzilyscie mi w kwestii rozpoczecia jakiegos kursu:no::no:
Ide szukac inspiracji gdzie indziej...................

ruda, Olga byłam na n-k od samego poczatku, ale po paru miesiacach zrezygnowalam.
Lecz wedle zyczenia, zakladam konto od nowa :) Namiary podam na priv.

A co do wagi ciazowej, zostaly mi 4 tygodnie do porodu, juz 18 kg na plusie, a na przyklad dzisiaj od rana siedze i mysle co by tu jeszcze zjesc...!!! :szok: zgroza!!
Co prawda lekarz tez mi powiedzial, ze mam duzo wod plodowych i tez juz jestem sopuchnieta, ale do tego ciagle glodna!! :eek:

Jedyne co w miare zwalczylam to slodyczne i zajadam sie owocami zamiast nich, ale w jakis sloniowych ilosciach, bo potrafie zjesc caly koszyczek winogron, zagryzc dwoma brzoskwiniami i jablkiem, a za chwile znowu bym cos pożuła.. :(
KIedys paliłam i to chyba z tego wynika- nie mam co z geba zrobic, ktora sie domaga ruchu :-)

w środę otworzyli w shoppingu na blanchu sklep dla dzieciaczków 'name it', z tej okazji większość rzeczy 50% taniej, kupiłam spodnie i koszulke i musiałam szybko wychodzić bo większość rzeczy mi się podobała :tak:

Ten sklep jest bardzo popularny wśród mamuś z Limerick, bardzo go sobie chwalą i często tam robią zakupy:)

Ruda, a co do aptek i dostępnych w nich leków tu w Irlandii-masakra! Kiedyś chciałam kupić coś na ból brzuszka dla 1,5 rocznej wtedy Natalki, to nawet mięty n ie mieli! A kilka dni temu poszliśmy po kremik typu "na trudną pogodę"(takich w Polsce od cholery, na wiatr, deszcz, mróz...ale zapomnieliśmy zabrać z PL). Pani zrobiła wielkie oczy i stwierdziła tonem eksperta, ze "taki zwyczajny" krem też się nadaje, bo oni nie słyszeli o kremie "na trudne warunki pogodowe".Podaliśmy jej pierwszy z brzegu przykład-Nivea dla dzieci(ten z misiem)-po raz kolejny zrobiła wielkie oczy...Ojjjj, troche wiocha, nie sądzicie?

A my po wizycie Olgi i Igusi, jak zwykle było wesoło i za szybko czas zleciał:-( Iga odstawiła taki taniec, że mi szczęka opadła! z jednej strony to było potwornie śmieszne, a z zrugiej-nie mogłam się nadziwić, ile w takiej trzylatce może być wdzięku!!! za to nóżka w boczek, a to rączka do góry, strzał z bioderka, przewracanie oczkami, ojojoooj:-D i na koniec ukłon baletnicy:-D super! Aaaa, i oczywiście nici z dzisiejszej diety, bo ciotka klotka pyszne drożdżowe ciacho przyniosła:angry::-D

reklama
Och dziewczynki drogie, a ja zaraz do pracy zmykam.Mój mężuś za kilka godzin bedzie obchodził urodzinki, wiec szykuje dla Niego niespodzianke jak przyjdę o 12 w nocy na przerwę.Nic nie wie o tym:-DU aine jak zwykle było super.Natalka jest bardzo grzeczna.Faktycznie Iga odstawiła taniec.Natalka równiez próbowała się dołączyć.Mam nadzieję, że za chwilke bedą razem tańcować.A co do ciasta ja zapomniałam, że mamy program SCHUDNĄĆ Z AINE.Zreszta przecież jutro czy pojutrze też jest dzień:-D:-D:-D
ruda,aine - co do leków to macie rację DRAMAT!

Dziewczynki nie wiem jak Wy, ale ja mam pełną apteczkę.Więc jak coś to walcie jak w dym.Jeśli będę miała akurat to co potrzebujecie podzielę się z Wami.Nie ma sprawy:tak:

ruda ja czasem jeżdżę do centrum wiec może kiedys uda nam sie tam spotkać.
manija-widzę, że chyba już załozyłas to konto bo dostałam Twoje namiary, zaraz wysle zaproszenie- czekam na fotki Twojego brzuszka:-)
azabelka - no to nastepnym razem czeka mnie wycieczjka do sklepu z pamiątkami-dzieki za info.

Miłej nocy Wam życzę.

Ostatnia edycja:
Do góry