reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

dziewczyny to ustalajcie o ktorej to spotkanko bo moze komus moge pomoc w dojezdzie. Np. Wiesienka - jaknie wiesz gdzie , co i jak to moge Cie zabrac wracajac z centrum (tylko gdzie Ty mieszkasz). Ty jako "kulka" masz u mnie pierwszenstwo w autku. A po drodze do Gosi moglabym przechwycic Olge zIgusiem albo Manije z Franusiem . Pytanie tylko czy dla franusia jest fotelik. Bo ja jeszcze nie mam.

Keisha - to nastepna mama z okolic :). Ja niby Stillorgan ale zaraz przy pubie Leopardstown inn. :)

To dawajcie znac co i jak i o ktorej ,zebym sobie poranek jakos zaplanowala.

reklama
Keisha a z ktorej czesci Leopardstown jestes?

Emwudziekuje bardzo za propozycje, ale my sie poturlamy piechtolotem, bo probujemy schudnac ( z marnym skutkiem :dry:).

Gosiu o ktorej? :)

Emwu odnosnie tych ciuszkow dla maluszka, to zaraz po porodzie zawineli go w kocyki. Zalozyli mu tylko pampersa. Pozniej juz na poporodowej go sami przewinelismy i ubralismy.
A do szpitala przygotuj 2 torby- jedna Twoja, druga dla malenstwa.
Na stronce szpitala jest info co zabrac Labour and Delivery : National Maternity Hospital - to go

Ja wzielam 2 koszule porodowe (kupione w Penneysie :), klapki, kosmetyki, podpaski poporodowe i majty jednorazowe (kupione w Mothercare), recznik, ciuchy na wyjscie... I tak jeszcze mysle, ale chyba nic wiecej nie bylo mi potrzebne, bo wyszlam po 24h.
I wez tez ksiazke, albo cokolwiek do czytania :-). Ja nic nie wzielam i myslalam ze sie pogryze z nudow. Wszystkie ulotki ktore dostalam przeczytalam od deski do deski :-D

A dla maluszka wez kilka bodziaków, kilka spiochow-pajacykow, czapeczke, lapki-niedrapki, pampersy mialam swoje, ale ewentualnie oni tez mają, kocyk. Maly mial pierwsza kąpiel w domu dopiero wiec z kosmetykow dzieciecych nic sie nie przydalo.
I to chyba tyle ;-)

Ja teraz uciekam! do pozniej!

Ani niestety nie bedzie,a reszta?Dziewczyny przychodzcie o ktorej wam pasuje,ja i tak jutro jestem w domu.Dzis wywloczylismy sie 5 godzin i nogi mi wchodza,wiecie gdzie...Manija wysle Ci adres.

dziewczyny to ustalajcie o ktorej to spotkanko bo moze komus moge pomoc w dojezdzie. Np. Wiesienka - jaknie wiesz gdzie , co i jak to moge Cie zabrac wracajac z centrum (tylko gdzie Ty mieszkasz). Ty jako "kulka" masz u mnie pierwszenstwo w autku. A po drodze do Gosi moglabym przechwycic Olge zIgusiem albo Manije z Franusiem . Pytanie tylko czy dla franusia jest fotelik. Bo ja jeszcze nie mam.

Keisha - to nastepna mama z okolic :). Ja niby Stillorgan ale zaraz przy pubie Leopardstown inn. :)

To dawajcie znac co i jak i o ktorej ,zebym sobie poranek jakos zaplanowala.

hello hello,a ja jako kulka to niemam pierszenstwa???????
ja tez niewiem gdzie co i jak

no ja mysle ze tak 12-13 bym byla .oki gosiu na gg podaj mi adres
pojade luasem potem w 47 tak i co powiedziec kierowcy STEPASIDE co?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,
przepraszam z gory, ze nie dalam rady dojechac, ale nie czuje sie dzis najlepiej:no:, w nocy malo co spalam i kregoslup nawala, jestem juz spakowana we wtorek mam wizyte w szpitalu i zobaczymy czy bedzie cesarka, ale jakos nie czuje zeby mala sie obrocila wiec raczej cesarka:-(

Hej,juz po spotkanku,Byla tylko Wiola,dzieki Wiolu.Dzieciaczki milo spedzily czas i mamusie rowniez.Pozdrowionka dla tych,co nie mogly dotrzec!!!

Gosiu przepraszam, ze nie wpadlam dzisiaj, ale mialam niespodziewanych gosci, a do tego rozsadzalo mi gębę z bólu po wczorajszym dentyscie. Dostalam 3 zastrzyki znieczulenia i po tym kluciu mnie napierdzielało konkretnie... :-(
Okazało sie ze mam kolejnego zeba do leczenia kanalowego! :wściekła/y: Juz u tego denstysty zostawilam 600 stowek za innego zeba, wiec chyba zapakuje synka i polecimu do Polski na kilka dni. Jeeezu, masakra... Chyba sobie zafunduje sztuczną szczękę od razu :-:)-(

reklama
Do góry