reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z RZESZOWA

Znalazłam na fb grupę mam z Rzeszowa i rozmawiałam z tymi, które rodziły niedawno na Chopina, są zadowolone i polecają. Z tego co mi mówiła jedna z nich (rodziła 6 tyg. temu) do szpitala dla noworodka potrzeba mokre chusteczki i krem do pupy, ubrania na wyjście, reszta jest dostępna. Dla mamy: koszule do karmienia, klapki, kapcie, kosmetyki. Dobrze jest mieć swoje sztućce i kubek.

reklama
A no i w razie komlikacji mam lekarza, któremu ufam, do którego chodzę od kilku miesięcy i który wykazuje zainteresowanie pacjentką. Odpisuje na smsmy, odbiera telefony lub oddzwania. To dla mnie komfort psychiczny mając go w szpitalu, w którym będę rodzić (nawet jeśli w danym momencie jego kolega będzie na dyżurze). Po porodzie rownież zamierzam do niego chodzić. Także...

Cześć dziewczyny :)

W poniedziałek byłam na wizycie i dostaliśmy w końcu zielone światełko .
Leczę się teraz u dr Przybycienia w Tarnowie , ale ten nie prowadzi całej ciąży , więc stąd moje pytanko...
Szukam dobrego lekarza bądź doktorki , który poprowadziłby moją ciążę , która zacznie się mam nadzieję w tym cyklu... w przyszłości chciałabym rodzić w profamilii i też zalezy mi na doktorze , który tam pracuje , aby w razie szpitala , krwawienia , ktoś mnie tam znał .
Takiego co będę mogła do niego zadzwonić czy napisać jak coś by się działo poważnego lub niepokojącego a , który nie odpisze " że moze tej ciąży wcale nie było " kiedy ewidentnie jakas była .
Z racji , że dr P nie przepisuje heparyny , a do tej pory na niej też próbowałam , bo jestem po 4 poronieniach i mam mutacje , trzeba mi lekarza co by ją pisał całą ciążę ... ostatnio chodziłam do Łozińskiego , on mi pisał , ale się na nim zawiodłam bardzo , i nie było większego mądrego zainteresowania z jego strony , kiedy potrzebowałam i nie wiedziałam co mam robić .
Jakbyście były tak miłe kogoś mi doradzić :/
Słyszałam o dr Homa , Lewandowskiej , doktorze Magoniu , Michał Zamorski , że są spoko ale nie wiem czy by mi pisali zastrzyki . Jeśli macie również kontakt meilowy lub tel do jakiegoś lekarza dobrego to chętnie przyjmę aby się skontaktować i podpytać .

Dziękuję z góry
Zamorski w PF teraz nie przejmuje, pracuje tam tylko w szpitalu. Siostra była strasznie z niego zadowolona, prowadził jej drugą ciążę. Chciałam i ja iść do niego ale właśnie siostra sprawdzała i póki co pracuje tam tylko na oddziale. Nie wiek jak poza PF [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

@nafoczka umówiona jestem na niedzielę z Michałem Zamorskim zobaczymy co tam z nim załatwię [emoji4] opinie same dobre słyszałam, koleżanka z nim pracuje poleciła calym sercem ze się bardzo zajmuje pacjentkami i umówiła mnie na gadke

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli mam jakieś nieaktualne informacje [emoji4] dalej ma wizyty w PF?

oar8qqmza8t91ycr.png

@nafoczka @martaaa515 Poza pf w Jaśle przyjmuje w pf na oddziale pracuje :) koleżanka co z nim pracuje mi go poleciła tak całym sercem , więc sobie pogadamy w niedziele :) dzięki za kolejną opinię do kolekcji :) mam nadzieje , że pójdzie mi z wszystkim na rękę :) dam znać po gadce szmatce :)

Ostatnia edycja:
A no i w razie komlikacji mam lekarza, któremu ufam, do którego chodzę od kilku miesięcy i który wykazuje zainteresowanie pacjentką. Odpisuje na smsmy, odbiera telefony lub oddzwania. To dla mnie komfort psychiczny mając go w szpitalu, w którym będę rodzić (nawet jeśli w danym momencie jego kolega będzie na dyżurze). Po porodzie rownież zamierzam do niego chodzić. Także...
Moja przyjaciółka wczoraj urodziła na Szopena. Też chodzimy do lekarki która właśnie tam pracuje i jeśli chodzi o jej zachowanie to ja jestem zachwycona. Przyjaciółce do polowy odkleilo się łożysko. Dzwoniła do lekarki ze ma krwotok, ta od razu zadzwoniła do szpitala i jak tylko przyjaciółka przyjechała już lekarze na nią czekali. Bez izby przyjęć, bez opowiadania co się dzieje. Lekarze wszystko już wiedzieli. Szybka cesarka i na szczęście wszystko jest w porządku. Warunki są jakie są. Pewnie do przeżycia ale wiadomo że nie umywa się to do Pro Familii. Z drugiej strony jednak na Szopena jest lepsza opieka neonatologiczna i sama nie mam pojęcia co zrobić... przeraża mnie paradowanie z gołym dupskiem po oddziale żeby dotrzeć do łazienki [emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

@martaaa515 ja podeszłam do tego tak ... wstępnie jak mi się w końcu uda utrzymać ciążę , chciałabym rodzić w PF :) byłam tam na histeroskopii i byłam zachwycona wręcz podejściem do mnie i wygodą nawet z tą łazienką jak mówisz , i czystością . Poza tym szpitale są bliziutko i w razie coś zawsze jak widzą , że nie ogarną tu to wiozą na Szopena . Także ja zdecydowałam na razie PF a później niech robią ze mną co chcą :)

Ja póki co utwierdzam się za szpitalem im. Szopena. Szpital to nie hotel :p, a komfort psychiczny, że mój lekarz tam pracuje jest. Dużo też zależy od personelu, na który się trafi. Także nigdy nic nie wiadomo. Trzeba to przeżyć jakoś ;)

@Katerina1985 niby szpital to nie hotel to prawda i też zalezy na kogo się trafi fakt ... ale ja będąc w szpitalach po poronieniach i na badaniach mam trochę porównania odnośnie sal i czystości bo i taki komfort potrafi siąść na psychikę ... powiem przykład :/ jak w miejscowym szłam do brzydko mówiąc nie raz zakrwawionej czy obsikanej toalety gdzie sprzątaczka nie biegnie po każdym sprzątać ... miałam po tym traume lekką i za kazdym razem w myślach żeby było czysto tam , albo czegoś nie złapać , albo mi ktoś nie wlazł itd i szłam przy ścianie na koniec korytarza z krwawieniem czy siku czy sie umyć... poza tym sale przepełnione łózko nie raz na łóżku , opieka tez pozostawia wiele do życzenia w niektórych szpitalach :/ i może dlatego jestem przewrażliwiona .... nie wiem jak jest na szopena czy lwowskiej ale jak byłam w PF to było nas na sali 2 , 3 to max , łazienkę miałam przed łózkiem ...czyściutko , akurat miałam super personel też . Mąż był ze mną ile chciał nikt go nie wyprosił . No i do lekarzy tez nic nie mam ogólnie . Dlatego nastawiona jestem na PF i jadę tam pogadać z lekarzem żeby miec kogoś tam w razie W ... nie zależy mi na tym , żeby mnie ktoś głaskał po głowie czy doglądał setki razy , ale żeby była higiena przede wszystkim

reklama
Do góry