reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
hejo

Co do szpitala to jak rodziłam w marcu ze strachem jechałam do Radomia z obawy ze nie przyjm mnie na Józefowie...poszłam wiec na wizyte do jednego z lekarzy, który tam pracuje i poniewz mialam mozliwosc wyboru....cc czy silami natury wybralam cc i wypisal mi skierowanko na termin 3 dni na patologii lezalam (czekali na akcje porodowa az sie zacznie) siostra zas miala cc w miejskim szpitalu i tez sobie chwali bardzo....generalnie w obu jest dobrze....a warunki niby lepsze na Józefowie, łóżka wygodniejsze np....ale buduja nowa porodowke przy tej Józefów juz nioe bedzie tak atrakcyjny... :-)

J ja od dwoch dni jak mlody ty;lko zasnie ide w kime a co....w nocy za to mam pobudki...

Ok. To może napisze parę słów o sobie.
W Radomiu mieszkam od niedawna( od początku września)pochodzimy obydwoje z mężem z Iłży, natomiast do Radomia przeprowadziliśmy z Warszawy,gdzie mieszkaliśmy cały okres studiów.Z Warszawy uciekliśmy bo mieliśmy dość tego ciągłego biegu. Obecnie jestem na zwolnieniu bo spodziewam się mojego pierwszego dzidziusia, i raczej do pracy już nie wrócę bo jestem zatrudniona w Wawie, więc jak mały będzie większy to będę musiała poszukać sobie pracy w Radomiu. To chyba tyle jeśli chodzi o mnie.
Aha a jesli chodzi o poród to bedę rodzić w Iłży. Słyszałam niepochlebne opinie położnictwie na Józefowie.

burza wszedzie sa jakies minusy.....ja z Warszawy przyjechałam rodzić do Radomia bo to co w stolicy sie działo to masakra....poza tym na Józefowie mialam za darmo sale 2 osobowa...

a na Żelaznej nie miałam nawet zamiaru rodzić....

Ja będę rodzić w Iłży bo mam tam lekarza prowadzącego, ale rzeczywiście w stolicy jest ciężko z porodami, na Żelaznej będzie rodzić moja koleżanka, ale ona ma tam opłaconą położną no i oddzielną salę.

ja za darmo mialam naprawde fajne warunki wiec wydac ponad 3 tysiace na porod....oj... u mnie polozna nie wchodzila w gre bo ja cc mialam miec...

witam wieczorowo!

pol dnia leniuchowalam, ale drugie pol nadrobilam:zawstydzona/y:
P mnie okrzyczal, zebym nie nosila drzewa do szopki, bo zrobimy to razem, wiec te energie spozytkowalam na dom:eek:

upieklam racuszkow z jablkami, bo mnie nalecialo. Julitka dziubnela i strwiedzila, ze nie lubi, a mie szybko zemdlily. w efekcie leza na talerzu i czekja na chetnego:sorry:
potem porawilysmy zapiekankami:zawstydzona/y:

jutro lece do PUP. wizyte mam akurat w czasie, gdy Julitka moze chciec spac, wiec musze sie wybrac wczensiej, zeby skoczyc do Lidla a potem mala pewnie zasnie w samochodzie i bedzie spokoj

burza, czuj sie jak u siebie;-)
jestes an zwolnieniu, wiec masz pewnie czas, totez liczymy na duuuza aktywnosc:-)

Wstydz się przyznać ale ucięłam sobie komara. :zawstydzona/y:Maluchy przyszły ze szkoły o 12, zjadły obiadek i pozwoliłam im obejrzeć nowo co ściągniętą bajkę a sama uśpiłam Amelię i chyc na wyrko.:-p Ostatnio takie śpioszkowe dni miałam w ciąży.:eek:

Miłego wieczorku życzę.:-)

hejo

J ja od dwoch dni jak mlody ty;lko zasnie ide w kime a co....w nocy za to mam pobudki...

nie ma sie czego wstydzic, tylko trzeba korzystac, poki mozna.
choc aj tez z tych, co spac mi sie chce, ale jakos szkoda sie polozyc:zawstydzona/y:

Aha a jesli chodzi o poród to bedę rodzić w Iłży. Słyszałam niepochlebne opinie położnictwie na Józefowie.

ja nie narzekalam:no: ale nie ma reguly

reklama
zagladajac tu nie ejstes na dobrej drodze:-D:-D:-D

ja walcze z Julitka, bo przeciez znow nie chce isc spac...

rowniez zycze kolorowych snow :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry