reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

gabids - aha no to niezle..nie wiedzialam ze az tyle sie czeka:szok:. dzieki za podpowiedzi.
u mnie niestety rano pielucha mokra, pare razy tez podczas drzemki bez, sie posiusiala takze na spaniu jeszcze nie kontroluje:sorry:. kit poczekam..jak i tak nie ma miejsc w przedszkolach to mi sie nie spieszy:-p.

kasprzykowna - u mnie od poczatku krolowaly polskie kosmetyki, bambino: mydelko, oliwka, krem (babcia nam kupowala wyprawke), ale tu tez w polskich sklepach mozna dostac. wiadomo ze polskie najlepsze:-p;-). zreszta my sie na tym wychowalysmy wiec musi byc dobre:-D.
a gdzies od roku, poltora uzywam johnsona chusteczek, oliwki itd i nigdy nie bylo zadnego uczulenia..sa bezpieczne mysle, i bardzo delikatne

reklama
gurdun ja moją Dominikę zapisałam w Lutym do przedszkola Katolickiego i w maju jak ukończyła 3 r.ż dostaliśmy odpowiedź z przedszkola ze Dominika jest przyjęta.Teraz w Piątek ide ją zaprowadzić pierszy raz na 12:45 do 15:45.Zobaczymy jaka będzie Dominiki reakcja na dzieci i całe przedszkole.

Rybcia- myslalam ze Dominika juz chodzi do przedszkola..ale jesli dopiero teraz zaczyna to bede trzymac kciuki:-).
kurcze to z tego wynika ze sie troche zagapilam..w tym miesiacu postaram sie to zalatwic.:tak:

a narazie jula jutro idzie na 3 godzinki do justynyrodzic na zajecia edukacyjne:-). zobaczymy jak jej sie spodoba.
pozdrowionka!

hejka no a ja znowu musze szukac miejsca dla dzieci w szkole katolickiej nie ma miejsc w poniedzilek udam sie do concilu zrobic jazde no juz mnie szlak trafia normalnie szkoda slow ze nie ma miejsc w szkolach dla dzieci
ale o dziwo w Polskiej sobotniej szkole sa miejsca i moje dzieci jutro zaczynaja rok szkolny hie hie a co do angielskiej szkoly to zobaczymy w poniedzialek
sorki ze rzadko teraz pisze ale rano z dziecmi a wieczorkeim chodze do pracy i koncze o 23 wiec tylko amu amu i spac trzymta sie kobitki a jakie macie plany na weekend
gudrun nie martw sie napewno malej sie spodoba to tylko kwestia czasu trzymam kciuki

Witam i ja
Shila no to kijowo strasznie bo sobie ktos w kulki polecial przeciez mialas juz miejsce dla starszego.I co nagle ktos zmienil zdanie i miejsca jednak nie ma?Trzeba zlozyc skarge do kuratorium jak nic.Dobrze ze chlopaki poszli do tej weekendowej.Milej pracusi.
Gudrun to ta Justyna prowadzi to polskie przedszkole? a w ktorym miejscu?I trzymam kciuki za jutrzejsze zajecia.
Rybcia i jak Dominika przezyla pierwszy dzien w przedszkolu?

Hwj dziewczyny...
gabids musze powiedzieć że moja córka urodziłą się chyba przedszkolaczkiem.
Dziś ja pierwszy dzień zaprowadziłam i po 5 minutach moje dziecię stwierdziło że mam już iść z jej szkoła do domu bo ona tu będzie się bawić.A jak poszłam ja odebrać po 15 to nie chciała iść do domu bo chciała się jeszcze bawić.

shilla - to Cie niezle zrobili..przesada!:wściekła/y:.nic tylko porzadnie zrobic awanture:crazy:
a nie chwalilas sie ze znalazlas prace?fajna jakas?
Rybcia - to nic tylko zostawiaj malą na dluzej jesli tak sie jej podoba:tak:bedziesz miala wiecej czasu dla siebie..no albo na prace:-)
gabids - polskie przedszkole prowadzi marta wisniewska, nieraz bywala na spotkaniach, ale teraz jest w polsce wiec nie wiem czy jeszcze sie tym zajmuje.

a justyna uczy w polskiej szkole i prowadzi indywidualne zajecia (ale akurat z jula byla jakas dziewczynka). no i wlasnie..podobalo sie jej bardzo, miala pozniej super humor i wcale do domu pojsc nie chciala..a to jeszcze do parku, na hustawki..:rofl2:takze poszlo wszystko bezproblemowo. a do tego dostala pochwale ze bardzo grzeczne, ulozone i inteligentne dziecko:cool2: (podobno ma to w genach:-D).

a nam udalo sie w tym czasie skoczyc na maly "going out" pierwszy raz od baardzo dawna, tylko we dwoje:laugh2:.
nie ma co zaczynamy tak robic co sobota:-D

pozdrowionka!

z zupelnie innej beczki - orientujecie sie gdzie mozna kupic rzeczy do chrztu? jedna mama pyta, a ja nie mam pojecia (doswiadczenia:-p)
dzieki.

gurdun z miłą chęcią bym pomogła ale moja córa w Polandii była chrzczona.
A co do Dominiki przedszkola to nie mogę jej dłużej zostawić.Bo młoda jest w grupie pm. i jest tylko od 12:50 do 15:45.

reklama
Rybcia - no ale przeciez w przedszkolach mozna dziecko zostawic od 8 rano do 17 z tego co wiem..niektore matki juz paromiesieczne dzieciaczki tak zostawiaja..
tylko ze Dominika wtedy bylaby na innych zasadach, ale Ty pracujac i tak dostawalabys dofinansowanie na przedszkole.