reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

Nafnia fajnie ze sie odezwalas:-)
Fajnie masz ze mamusia przyjedzie.A jak wam idzie odpieluszkowanie?U nas super:tak:W dzien bez pampka i rowniez w czasie dziennej drzemki jest sucho.Dzisiaj bylismy na spacerku i tez nie zalozylam ale wpadki nie bylo tylko zawolala sisi i poszlysmy w krzaczki:happy2:Zuzywamy tylko 1 pieluszke - na noc.

reklama
gabids no ja tez mialam dzisiaj wolne mezus w kuchni rzadzil z chlopakami czasem fajno tak odpoczac czasem od garow:-) Gratulacjie dla Angeli ze tak superrr daje sobie rade bez pieluszek a co do snu no to fajny ten sen mialas
no my dzis bylismy na colwick parku dzieciaki sie wylatały
nafnia co do szczepionki to mowia ze ma byc w sierpniu zobaczymy miejmy nadzieje:tak:
ale masz fajnie mama przyjezdza troszke ci pomoze
marzenainiko napisz choc troszke jak sie czujesz czy kontaktowalas sie z lekarzem
trzymajcie sie

Ostatnia edycja:
Te szczepionki maja byc pod koniec sierpnia.Pierwsza partia bedzie dla osob najbardziej potrzebujacych(lekarze,pielegniarki,dzieci do 5 lat i osoby po 65 roku)Nastepna paria na jesieni.Ale mozemy byc pewni ze wszyscy zostana zaszczepieni do konca roku bo zamowili dawki dla calej populacji w uk.
A ja nie lubie zastrzykow:cool2:

Shila ja mojemu postawilam ultimatum i w kuchni pelnimy dyzury na zmiane.Na szczescie moj malz swietnie gotuje:happy2:Wlasnie jestesmy po kolacji.Mniam.

Hey mamy z Nottingham
a dlaczego nic nie piszecie:-(?
Kurcze mam taki metlik w glowie bo niepotrzebnie naczytalam sie o tej grypie ze to wszystko to jeden wielki skandal i ze te szczepionki to maja jeszcze pogorszyc specjalnie sytuacje zeby.......ech lepiej nie napisze.Pewnie niektore z was tez to slyszaly.
Dziewczyny ja to teraz wiekszosc czasu w domu bede wiec bede pisac na forum wiecej najwyzej sama ze soba:cool2:A co tam u Was?

gabids jak sama ze soba ja sie udzielam:-)
a co do szcepionek to czytalam o nich eh szkoda gadac
na sama mysl mnie ciarki przechodza tym bardziej ze moje dzieci sa alergikami i glupia zmiana pogody lub cos pyli a oni dostaja katarku a od katarku kaszelku wiec teraz to jak dostana katar to ja bede sie zamartwiac ze to moze to swinstwo
czytalam rozne artykuly o swinskiej grypie i niektorzy pisza ze za duzo ludzie panikuja i robia z aduzo zamieszania bo ptasia grypa tez byla wszyscy o niej gadali a teraz o niej nikt nie mowi
nie wiem co wogole o tym myslec ale ja i tak sie boje i martwie
a co tam u was

gabids teraz wiekszość mam przesiaduje z dziećmi w domu z obawy na tą świńską grype.
Ja tak sam siedzę w domciu i nie wychodzę jeśli nie mam takiej potrzeby.Oczywiście jakiś spacerek z małą i zakupki to wtedy trzeba na dwór wyjść a tak to siedzę i bajki z małą oglądam.
A ja tam nie czytam o tej świńskiej grypie aby się nie denerwować.Owszem wiadomości na ten temat oglądam ale tylko w wiadomościach aby człowiek był jakos na bieżąco.

melduje sie:-)
u nas caly weekend dalej remont lazienki..takze syf w domu na calego.:wściekła/y:.mial juz byc koniec teraz, ale niestety jakies problemy sa i moj cale dnie spedza na buszowaniu miedzy kaflami i rurami:-)..takze moge zapomniec o pomocy w kuchni:baffled:. fajnie macie, zazdroszcze:tak:.
ani tez wytchnienia od julki nie mam..moge rzec: mama na pelen etat:-)..po dwa spacerki dziennie jak nigdy, wszystko byle siedziec jak najmniej w domu.
a wczoraj jak bylysmy na spacerku to tak nam sie zeszlo ze wrocilysmy do domu przed 22:-)fajnie ze dni sa takie dlugie..poszlysmy "obadac" nowe hustawki w okolicy:-).

ja jakos juz mniej mysle o tej grypie swinskiej, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle, wiadomo ze media zawsze robia zamieszanie. choc dzis jak bylam z mala na arnold na tym krytym placu zabaw i biegala kolo julki dziewczynka z "gilem do pasa" szybka ja zabralam w drugi kat sali:-). lepiej chuchac na zimne;-)

bedziecie w czwartek na spotkaniu?gabids bedziesz? (ale masz znajomosci;-), szkoda ze to tylko sen),
nafnia - ale bedziesz miala fajnie ze mama Cie odwiedzi..ile ja bym dala choc za mala pomoc:-(..narazie moge liczyc tylko na.. tesciowa.:-).bedzie na miesiac juz niedlugo..

pozdrowienia dla Was!

gabids u nas tez sa sukcesy w odpieluszkowaniu:tak:, ale wpadki jeszcze sie zdarzaja:wściekła/y:, szczegolnie jak czyms sie zajmie i sie zapomni;-)...

a pytalas kiedys o spacery- sa fajne skladane nocniki turystyczne tu masz stronke:
Bibs & Stuff Potette Plus

my na spacery jeszcze zakladamy pampka, ale czesto tez jest suchy, no chyba ze spacer dlugi

no i fajnie masz, ze malzonek dobrze gotuje, u nas w takich sytuacjach moge liczyc co najwyzej na kanapki :wściekła/y:, no ale teraz moze mama zrobi mi pierogi:-);-):-D

gudrun szczerze mowiac ja tez staram sie nie myslec o tej grypie, no bo tak jak shilla napisala z ptasia tez byla panika a teraz cisza, no ale troche sie boje,
a dobrze ze chociaz tesciowa przyjedzie, moze czesc obowiazkow kuchennych przejmie;-)

a ja wlasnie wrocilam z basenu i sie obzarlam, a mialam juz nic nie jesc:angry::wściekła/y:

reklama
nafnia ty obzartuszku jeden no jak mama przyjedzie to napewno cie odciazy troszke:-) fajnie masz ja mialam tesciowa na 10 dni i bardzo mi jejj brakuje gratulacjie dla malej pieluszkowania no zcasem bedzie sie jeszcze zdarzalo ale pewnie zczasem bedzie coraz lepiej trzyumam kciuki
a co do swinskiej to kazdy z nas sie boi ale postarajmy sie pomyslec o czyms innym
rybcia 21 tak to prawda wiekszosc mam w domkach siedzi i nie chodzi w duze skupiska ludzi tylko jak tu uniknac zakupow gdy czegos zabraknie no to trza wyskoczyc do sklepiku
gudrun a gdzie bylas z mala na placu zabaw a co do gili w nosie to masz racjie tez bym uciekala jak najdalej ale jak pisalam juz wczesniej moje dzieci s aalergikami i tez czesto im kapie z noska tyle ze te niektore matki angielki wogole nie dbaja o zdrowie swoich pociech tu dziecko jak okropnie kaszle i ma gilki w nosie to i tak idzie miedzy dzieci nawet gdy dzieci maja np ospe tez rodzice z nimi na dwor wychadza pamietacie laski jak kiedys uciekalysmy z sure startu bo jakas matka przyszla z dzieckiem calymw kropkach szok:szok: mysle ze wszytsko bedzie dobrze badzmy dobrej mysli trzymajcie sie cieplutko
marzenainiko czemu sie nie odzywasz mialas pisac co tam u ciebie jak sie czujesz jak tam nikodem