reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Nottingham

Nafnia fajnie ze sie odezwalas:-)
Fajnie masz ze mamusia przyjedzie.A jak wam idzie odpieluszkowanie?U nas super:tak:W dzien bez pampka i rowniez w czasie dziennej drzemki jest sucho.Dzisiaj bylismy na spacerku i tez nie zalozylam ale wpadki nie bylo tylko zawolala sisi i poszlysmy w krzaczki:happy2:Zuzywamy tylko 1 pieluszke - na noc.

reklama
gabids no ja tez mialam dzisiaj wolne mezus w kuchni rzadzil z chlopakami czasem fajno tak odpoczac czasem od garow:-) Gratulacjie dla Angeli ze tak superrr daje sobie rade bez pieluszek a co do snu no to fajny ten sen mialas
no my dzis bylismy na colwick parku dzieciaki sie wylatały
nafnia co do szczepionki to mowia ze ma byc w sierpniu zobaczymy miejmy nadzieje:tak:
ale masz fajnie mama przyjezdza troszke ci pomoze
marzenainiko napisz choc troszke jak sie czujesz czy kontaktowalas sie z lekarzem
trzymajcie sie

Ostatnia edycja:
Te szczepionki maja byc pod koniec sierpnia.Pierwsza partia bedzie dla osob najbardziej potrzebujacych(lekarze,pielegniarki,dzieci do 5 lat i osoby po 65 roku)Nastepna paria na jesieni.Ale mozemy byc pewni ze wszyscy zostana zaszczepieni do konca roku bo zamowili dawki dla calej populacji w uk.
A ja nie lubie zastrzykow:cool2:

Shila ja mojemu postawilam ultimatum i w kuchni pelnimy dyzury na zmiane.Na szczescie moj malz swietnie gotuje:happy2:Wlasnie jestesmy po kolacji.Mniam.

Hey mamy z Nottingham
a dlaczego nic nie piszecie:-(?
Kurcze mam taki metlik w glowie bo niepotrzebnie naczytalam sie o tej grypie ze to wszystko to jeden wielki skandal i ze te szczepionki to maja jeszcze pogorszyc specjalnie sytuacje zeby.......ech lepiej nie napisze.Pewnie niektore z was tez to slyszaly.
Dziewczyny ja to teraz wiekszosc czasu w domu bede wiec bede pisac na forum wiecej najwyzej sama ze soba:cool2:A co tam u Was?

gabids jak sama ze soba ja sie udzielam:-)
a co do szcepionek to czytalam o nich eh szkoda gadac
na sama mysl mnie ciarki przechodza tym bardziej ze moje dzieci sa alergikami i glupia zmiana pogody lub cos pyli a oni dostaja katarku a od katarku kaszelku wiec teraz to jak dostana katar to ja bede sie zamartwiac ze to moze to swinstwo
czytalam rozne artykuly o swinskiej grypie i niektorzy pisza ze za duzo ludzie panikuja i robia z aduzo zamieszania bo ptasia grypa tez byla wszyscy o niej gadali a teraz o niej nikt nie mowi
nie wiem co wogole o tym myslec ale ja i tak sie boje i martwie
a co tam u was

gabids teraz wiekszość mam przesiaduje z dziećmi w domu z obawy na tą świńską grype.
Ja tak sam siedzę w domciu i nie wychodzę jeśli nie mam takiej potrzeby.Oczywiście jakiś spacerek z małą i zakupki to wtedy trzeba na dwór wyjść a tak to siedzę i bajki z małą oglądam.
A ja tam nie czytam o tej świńskiej grypie aby się nie denerwować.Owszem wiadomości na ten temat oglądam ale tylko w wiadomościach aby człowiek był jakos na bieżąco.

melduje sie:-)
u nas caly weekend dalej remont lazienki..takze syf w domu na calego.:wściekła/y:.mial juz byc koniec teraz, ale niestety jakies problemy sa i moj cale dnie spedza na buszowaniu miedzy kaflami i rurami:-)..takze moge zapomniec o pomocy w kuchni:baffled:. fajnie macie, zazdroszcze:tak:.
ani tez wytchnienia od julki nie mam..moge rzec: mama na pelen etat:-)..po dwa spacerki dziennie jak nigdy, wszystko byle siedziec jak najmniej w domu.
a wczoraj jak bylysmy na spacerku to tak nam sie zeszlo ze wrocilysmy do domu przed 22:-)fajnie ze dni sa takie dlugie..poszlysmy "obadac" nowe hustawki w okolicy:-).

ja jakos juz mniej mysle o tej grypie swinskiej, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle, wiadomo ze media zawsze robia zamieszanie. choc dzis jak bylam z mala na arnold na tym krytym placu zabaw i biegala kolo julki dziewczynka z "gilem do pasa" szybka ja zabralam w drugi kat sali:-). lepiej chuchac na zimne;-)

bedziecie w czwartek na spotkaniu?gabids bedziesz? (ale masz znajomosci;-), szkoda ze to tylko sen),
nafnia - ale bedziesz miala fajnie ze mama Cie odwiedzi..ile ja bym dala choc za mala pomoc:-(..narazie moge liczyc tylko na.. tesciowa.:-).bedzie na miesiac juz niedlugo..

pozdrowienia dla Was!

gabids u nas tez sa sukcesy w odpieluszkowaniu:tak:, ale wpadki jeszcze sie zdarzaja:wściekła/y:, szczegolnie jak czyms sie zajmie i sie zapomni;-)...

a pytalas kiedys o spacery- sa fajne skladane nocniki turystyczne tu masz stronke:
Bibs & Stuff Potette Plus

my na spacery jeszcze zakladamy pampka, ale czesto tez jest suchy, no chyba ze spacer dlugi

no i fajnie masz, ze malzonek dobrze gotuje, u nas w takich sytuacjach moge liczyc co najwyzej na kanapki :wściekła/y:, no ale teraz moze mama zrobi mi pierogi:-);-):-D

gudrun szczerze mowiac ja tez staram sie nie myslec o tej grypie, no bo tak jak shilla napisala z ptasia tez byla panika a teraz cisza, no ale troche sie boje,
a dobrze ze chociaz tesciowa przyjedzie, moze czesc obowiazkow kuchennych przejmie;-)

a ja wlasnie wrocilam z basenu i sie obzarlam, a mialam juz nic nie jesc:angry::wściekła/y:

reklama
nafnia ty obzartuszku jeden no jak mama przyjedzie to napewno cie odciazy troszke:-) fajnie masz ja mialam tesciowa na 10 dni i bardzo mi jejj brakuje gratulacjie dla malej pieluszkowania no zcasem bedzie sie jeszcze zdarzalo ale pewnie zczasem bedzie coraz lepiej trzyumam kciuki
a co do swinskiej to kazdy z nas sie boi ale postarajmy sie pomyslec o czyms innym
rybcia 21 tak to prawda wiekszosc mam w domkach siedzi i nie chodzi w duze skupiska ludzi tylko jak tu uniknac zakupow gdy czegos zabraknie no to trza wyskoczyc do sklepiku
gudrun a gdzie bylas z mala na placu zabaw a co do gili w nosie to masz racjie tez bym uciekala jak najdalej ale jak pisalam juz wczesniej moje dzieci s aalergikami i tez czesto im kapie z noska tyle ze te niektore matki angielki wogole nie dbaja o zdrowie swoich pociech tu dziecko jak okropnie kaszle i ma gilki w nosie to i tak idzie miedzy dzieci nawet gdy dzieci maja np ospe tez rodzice z nimi na dwor wychadza pamietacie laski jak kiedys uciekalysmy z sure startu bo jakas matka przyszla z dzieckiem calymw kropkach szok:szok: mysle ze wszytsko bedzie dobrze badzmy dobrej mysli trzymajcie sie cieplutko
marzenainiko czemu sie nie odzywasz mialas pisac co tam u ciebie jak sie czujesz jak tam nikodem