reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Do porodu duzo nie zostalo, wcale nie przytylas wiele, i nie wyglada jakby ci poszlo gdzies indziej niz w brzuch. Mi wyszlo jakies 17 kg wiecej ale ladnie zeszlo, w ciagu moze pol roku, tylko ze nie zalowalam sobie niczego. :-D Zaraz po porodzie wciagnelam cala czekolade

reklama
hehe! ja tez wlasnie sobie za bardzo nie zaluje.. i wiecznie glodna chodze!! jem co 2h a moglabym chyba bez przerwy!! choc czasami jednak bo wyrzuty mam.. Jorgeir mowi ze durna jestem i nikogo nie slucham bo wszyscy mowiå ze wcale nie jestem gruba, i tylko sie przez to na mnie denerwuje!! ja nie wiem - mysle ze poprostu doznaje szoku i trudno mi sie oglådac - po raz pierwszy przy takich gabarytach.. no i martwie sie bo jednak jeszcze 2,5m-ca.. to jak ja bede wyglådac! :szok: no i wlasnie czy zrzuce? wåtpie zebym zaczela jekies diety i cwiczenia tym bardziej ze zalezy mi na karmieniu piersiå jesli to mozliwe, wiec nie chce stracic mleka.. coz.. pozyjemy-zobaczymy..

Kasia ale 13 kg to wcale nie tak duzo, babki tyja po 30 i zrzucaja. Nie wiadomo, jak do konca, moze wcale nie przytyjesz?, zreszta 2 kg w ta czy w ta to niewielka roznica. Prawie wszystkie kobiety chudna przy karmieniu piersia, poza tym dochodza spacerki z malenstwem. Dopiero jak skonczysz karmic a waga nie spadnie to mozesz sie martwic. Wiem, ze latwo teraz mi pisac, ale w I ciazy tez sie przejmowalam waga, teraz duzo mniej

..a wogole jak minela Ci niedziela? :-) ja w domku. dzienjakcodzien.. tyle ze wciåz zakupy mi chodzå po glowie.. te w PL (dla Dzidzi) i tutaj do naszego nowego mieszkania do ktorego wciåz nie wiem kiedy sie przeprowadzimy.. ale na przyszly weekend ide tam mierzyc okna i sprawdzic jak to wszystko wyglåda.. no i pomyslow mam kupe.. tylko skåd na to kasy!!!?:-D

patrz..Dziewczyny sie nie pokazujå.. a ana79 tez gdzies wsiåkla juz tyle dni!!!

No dziewczyny gdzies wcielo ostatnio.
U nas pogoda do kitu od wczoraj wiec siedzimy w domu, dzis udalo sie wyskoczyc na godzinny spacer kolo domu. Jutro rano znowu do przedszkola.
Zazdroszcze ci tych zakupow, chetnie tez bym cos pokupowala dla maluszka, ale wszystko mam, nawet ciuchy dla dziewczynki. Jak pojade do PL to tylko bede sie zaopatrywac w jakies drobnostki z apteki itp.
Fajnie ze przeprowadzacie sie na nowe mieszkanko, tez bym chciala. My mieszkamy w Sandnes, a S pracuje w Stavanger i ja tez praktycznie codziennie tam jezdze (przedszkole, znajomi). Nie dosc ze to prawie pol godziny jazdy to jeszcze trzeba placic bum. Ale nie mamy szans, na 1 mieszkanie jest ok 40 chetnych, w zeszlym roku sie przeprowadzalismy i szukalismy prawie 3 miesiace i nic, tylko ten dom.

eeyore.gif
Hej!
..ja dzisiaj troszke w wisielczym humorze.. nie dlatego ze za oknem wciåz pada deszcz.. to dobry znak jest bo przynajmniej szybciej zniknie ten syfiasty, czarny snieg i wszystko na nowo zacznie sie odradzac..
..smutno mi bo J. dzis w nocy wylatuje na z kolegami na wakacje i nie bedzie go caly tydzien.. (oczywiscie ze tez bym chciala :(..).. basem mi zamkneli do konca maja, do Ulvik raczej nie jade bo okazuje sie ze bylabym tam ze2,moze3dni a nie chce mi sie tyle jechac i wogole jakos tak chyba wole tym razem na wlasnych smieciach..tyle ze teraz HOVDEN STINKS!
:( wiec chyba oszaleje!!

ps. macie Kobitki pozdrowienia od Ani.. padl Jej internet dlatego nie pokazuje sie na BB.

Dziewczyny ! Przepraszam że tak tu Wam zawracam głowę , ale jest ogromna prośba do wszystkich osób mieszkajacych bliżej i dalej Polski.
Może już dostałyście informację na maila albo słyszałyście.
"Fundacja Mam marzenie
spełnia marzenia dzieci smiertelnie chorych. Jednym z marzycieli jest
Mateuszek Lang ze Szczecina. W niedziele ma osme urodziny, beda to
prawdopodobnie jego ostatnie urodziny. Jego marzeniem jest dostac
pocztowki od wielu ludzi. Jesli macie chwilke dosłownie czasu, kupcie
pocztowke, napiszcie zyczenia urodzinowe i wyslijcie mu. Was to bedzie
kosztowało niewiele, a dla niego bedzie znaczyc ogromnie duzo. Oto adres:
Mateuszek Lang
ul. Wiślana 37
70 - 885 Szczecin
Roześlijcie to do kogo się da i ślijcie kartki ze wszystkich stron
świata. Na razie załatwilismy kartki z kilku europejskich krajow, ale
wciaz mozna wiele osob poprosic, najwyzej kartki sie chwilke spoznia.
No Volontario, do dzieła! Dla uśmiechu dziecka!"

hej Dziewczyny! co u Was tak cicho??! jak sie czujecie CIEZAROWKI!!? :-)

ja dla zabicia czasu i poprawy humoru od kilku godzin na internecie.. buszuje po sklepach oczywiscie! :-D wydaje pieniådze - tym razem na materialy dotyczåce haftu krzyzykowego.. tak sie obkupilam ze teraz roboty to chyba na dwa kolejne lata - i to jak J. zajmie sie wychowywaniem Dzidziusia!! :)))
.. tak tylko - dla zabicia czasu i poprawy humoru ofkors!! :-D i dziala! - w obu przypadkach - internet i haft skutecznie!! :-D:-D

dla zainteresowanych - zajzyjcie - naprawde przepiekne i niekoniecznie drogie rzeczy!!

haftkrzyzykowy.pl
haftypolskie.com.pl

a0da7e4780.png

ps. co myslicie o tej akcji z kartkami? ...biedny ten Mateuszek...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i wyrazy wspolczucia dla Rodzicow..
ja jutro cos kupie i wysle..:tak:

Czesc dziewczyny
To moj pierwszy post na tym forum...
Tez bede wkrotce mama w Norwegii:-)
Mieszkamy na samym poludniu NOR w Kristiansand.
Mam nadzieje ze ktos miejscowy / okoliczny juz tu jest ;-)
Jestem w 32 tc...tp mam 18.06 lub 27.06.
Chetnie popisze z Wami i wymienie sie doswiadczeniami.
Pozdrawiam cieplo

reklama
hej Istra!!
witaj wsrod Nas! :-)
jest Nas tu kilka Mamus choc jak widzisz ostatnio Dziewczyny wykazujå dosc niskå aktywnosc na naszym forum BB. jakkolwiek. ja mam na imie Kasia (27), w PL pochodze z Dolnego Slåska a dokladniej ze Świdnicy. jesli chodzi o odleglosc to mnie dzieli od Ciebie jakies 220km kierujåc sie od Kristiansand na polnoc drogå nr39. mieszkam w Hovden a do Twojego miasta (choc najczesciej ukrywa sie pod tym nazwa "sørlandsparken") jezdze raz na miesiåc (no moze czasami czesciej,czasami zadziej:-)).. jesli chodzi o oddalenie pod wzgledem terminu porodu to tez chyba mam najblizej bo dzieli nas zaledwie 2tyg! :-) moja Dzidzia ma "rezerwacje" na 10lipca. :-D a Mamus z Gdyni jest u Nas az dwie - napewno predzej czy pozniej Ci sie ujaniå..

to moze napisz Nam cos wiecej o sobie.. jak masz na imie, ile masz lat, jak dlugo mieszkasz juz w Norwegii, czy na stale czy tylko okresowo? :-) znasz plec swojej Dzidzi? :) (u mnie to niespodzianka!) jeszcze raz witaj wsrod Nas! mam nadzieje ze pozostaniesz z Nami na dluzej!! :-)
pozdrawiam!

a0da7e4780.png

Do góry