reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
nina kochana czuje się dobrze:) w domku zawsze raźniej:):) wczoraj nawet czekala na mnie mila niespodzzianka bo obiad był zrobiony i posporzatane w domu,.....:):) mężulek się postaral:):):)

no zobaczymy jak to u mnie z porodem będzie....czy malutka zrobi mi niespodzianke i urodzi się w terminie czy się trochę będzie ociagac i zamiast być czerwcowka będzie lipcowka:):):)

jola pewnie już malenka ma przy sobie po drugiej stronie:):)

Hei :) jutro jade do szpitala na wywolanie porodu , wczoraj polozna robila mi masaz szyjki , konsultowala sie z ginekologiem robili mi USG z mala wszystko wporzadku ... Jutro musze wstawic sie o 8.20 w szpitalu, najgorsze jest to ze obawiam sie dlugiego porodu i tej wielogodzinnej meki :( ale wiem jedno ze zobaczenie mojej kruszynki wynagrodzi mi wszystko :) Milego dnia wam zycze :* usciski

Jola Trzymam mocno kciuki :D ja od momentu odejścia wód do wyciągnięcia Nikoletki (bo w ostateczności było cc)"rodziłam" 21 godz więc wiem jak to jest i naprawdę trzeba być dzielnym czego Ci bardzo życzę. A tego drugiego porodu boję się jeszcze bardziej bo w pl miałabym cc a w No pewno będę musiała znowu się męczyć, ale to prawda gdy zobaczysz ta,malutką istotke to o wszystkim złym zapominasz :D

Dziekuje za slowa otychy kruszka :) zastanawiam sie jak tu jest z lewatywa, bo przeciez ja przez pol ciazy mialam takie zaparcia mimo ze stosowalam odpowiednia ,,diete" aby normalnie sie wyprozniac a tu dupa zimna hiihiii , dzis kupilam czopki dulcolax i zastanawiam sie czy nie sprobowac bo niechcialabym jutro zrobic niespodzianki w szpitalu .

Hei . Ja jeszcze dzis w domku. Rozwarcie mam tylko na 2 cm :( dzis wprowadzili mi do szyjki cewnik i wstrzykneli do niego sol fizjologiczna co ma na celu pomoc w rozwarciu . Jak nic nie pomoze to jutro tabletki dopochwowe co 4 h a potem kroplowki. Jestem poprostu wykonczona juz ta jazda do tego szpitala, tym ich grzebaniem i odsylaniem do domu. Polsce w 42tyg nie wyposcili by ciezarnej do domu, a tutaj co wizyta do domu i jutro spowrotem na wizyte i tak wkolko... Wszystko w srodku mnie boli :( a na lewej stronie to juz chyba nigdy nie bede spala ...

jola 23 trzymam kciuki za szybki poród &&&&&&&& niestety Norwegia a Polska to duża różnica w ciąży :no: ja mam 250 km do najbliższego szpitala, i jak czytam co z tobą wyrabiają to z jednej strony jest to plus że jak już tam pojadę to pewnie nie wyjdę aż nie urodzę...

kruszka a ty już 13 tydzień? kiedy to zleciało? dopiero co się pochwaliłaś :-) byłaś już na jakimś usg? miałaś już jakieś badania u rodzinnego albo położnej? jak się czujesz?

anastazi ty też już w każdej chwili możesz zacząć rodzić :-) masz już wszystko przygotowane dla małej? pewnie mąż przywiózł resztę wyprawki z Polski? ja jestem na etapie szukania i wybierania wszystkiego co potrzeba, ehh można się w tym pogubić... nie wiem czy np kupować kołderkę i w jakim rozmiarze... na początku pewnie Łucja będzie spać w beciku, potem śpiworku ale nie wiem czy przejdzie szybko do kołderki... no i wózki... temat rzeka... staram się jakoś to wszystko uporządkować ale co włączę jakiś sklep internetowy albo allegro to co innego mi się podoba i tak w kółko :sorry:

dziewczyny, czy któraś z was miała kolkę jelitową??? mi wczoraj w nocy dała popalić, ostry ból brzucha po lewej stronie... do teraz czuję lekkie kłucie i ból jak dotknę to miejsce w którym jelito mi się zablokowało... zastanawiam się czy jest sens żeby iść do lekarza, jak ich tu znam to powiedzą że samo przejdzie...
poza tym u nas ok, z nowości to kupiliśmy nasz pierwszy norweski samochód :-) teraz czekam aż przyślą mi zaświadczenia o zniżkach z polski żeby go ubezpieczyć...

pozdrawiam

reklama
Edyta kciuki sie przydadza. Jestem juz w szpitalu, personel bardzo mily. Dostalam juz tabletke na rozwarcie nastepna bedzie o 16.20 i tak co 4 godz . Kregoslup tak mnie boli i dotego rwie mnie nie milosiernie, moze cos sie wkoncu ruszy. O 12 mialam 2 cm rozwarcia moze wkoncu dojdzie do 5 i nastepne 5 :) Edyta ja kupilam wozek 3w1 na allegro za 1000zl i musze przyznac ze prezentuje sie ladnie i jest dosc wygodny (zostal juz wyprobowany ). Duzo rzeczy Ci niepotrzebne na poczatek-pamietaj zawsze mozna dokupic :) sciskam :)

Do góry