reklama
nina kochana czuje się dobrze w domku zawsze raźniej wczoraj nawet czekala na mnie mila niespodzzianka bo obiad był zrobiony i posporzatane w domu,..... mężulek się postaral
no zobaczymy jak to u mnie z porodem będzie....czy malutka zrobi mi niespodzianke i urodzi się w terminie czy się trochę będzie ociagac i zamiast być czerwcowka będzie lipcowka
jola pewnie już malenka ma przy sobie po drugiej stronie
no zobaczymy jak to u mnie z porodem będzie....czy malutka zrobi mi niespodzianke i urodzi się w terminie czy się trochę będzie ociagac i zamiast być czerwcowka będzie lipcowka
jola pewnie już malenka ma przy sobie po drugiej stronie
Hei jutro jade do szpitala na wywolanie porodu , wczoraj polozna robila mi masaz szyjki , konsultowala sie z ginekologiem robili mi USG z mala wszystko wporzadku ... Jutro musze wstawic sie o 8.20 w szpitalu, najgorsze jest to ze obawiam sie dlugiego porodu i tej wielogodzinnej meki ale wiem jedno ze zobaczenie mojej kruszynki wynagrodzi mi wszystko Milego dnia wam zycze :* usciski
Jola Trzymam mocno kciuki ja od momentu odejścia wód do wyciągnięcia Nikoletki (bo w ostateczności było cc)"rodziłam" 21 godz więc wiem jak to jest i naprawdę trzeba być dzielnym czego Ci bardzo życzę. A tego drugiego porodu boję się jeszcze bardziej bo w pl miałabym cc a w No pewno będę musiała znowu się męczyć, ale to prawda gdy zobaczysz ta,malutką istotke to o wszystkim złym zapominasz
Dziekuje za slowa otychy kruszka zastanawiam sie jak tu jest z lewatywa, bo przeciez ja przez pol ciazy mialam takie zaparcia mimo ze stosowalam odpowiednia ,,diete" aby normalnie sie wyprozniac a tu dupa zimna hiihiii , dzis kupilam czopki dulcolax i zastanawiam sie czy nie sprobowac bo niechcialabym jutro zrobic niespodzianki w szpitalu .
Hei . Ja jeszcze dzis w domku. Rozwarcie mam tylko na 2 cm dzis wprowadzili mi do szyjki cewnik i wstrzykneli do niego sol fizjologiczna co ma na celu pomoc w rozwarciu . Jak nic nie pomoze to jutro tabletki dopochwowe co 4 h a potem kroplowki. Jestem poprostu wykonczona juz ta jazda do tego szpitala, tym ich grzebaniem i odsylaniem do domu. Polsce w 42tyg nie wyposcili by ciezarnej do domu, a tutaj co wizyta do domu i jutro spowrotem na wizyte i tak wkolko... Wszystko w srodku mnie boli a na lewej stronie to juz chyba nigdy nie bede spala ...
jola 23 trzymam kciuki za szybki poród &&&&&&&& niestety Norwegia a Polska to duża różnica w ciąży ja mam 250 km do najbliższego szpitala, i jak czytam co z tobą wyrabiają to z jednej strony jest to plus że jak już tam pojadę to pewnie nie wyjdę aż nie urodzę...
kruszka a ty już 13 tydzień? kiedy to zleciało? dopiero co się pochwaliłaś :-) byłaś już na jakimś usg? miałaś już jakieś badania u rodzinnego albo położnej? jak się czujesz?
anastazi ty też już w każdej chwili możesz zacząć rodzić :-) masz już wszystko przygotowane dla małej? pewnie mąż przywiózł resztę wyprawki z Polski? ja jestem na etapie szukania i wybierania wszystkiego co potrzeba, ehh można się w tym pogubić... nie wiem czy np kupować kołderkę i w jakim rozmiarze... na początku pewnie Łucja będzie spać w beciku, potem śpiworku ale nie wiem czy przejdzie szybko do kołderki... no i wózki... temat rzeka... staram się jakoś to wszystko uporządkować ale co włączę jakiś sklep internetowy albo allegro to co innego mi się podoba i tak w kółko
dziewczyny, czy któraś z was miała kolkę jelitową??? mi wczoraj w nocy dała popalić, ostry ból brzucha po lewej stronie... do teraz czuję lekkie kłucie i ból jak dotknę to miejsce w którym jelito mi się zablokowało... zastanawiam się czy jest sens żeby iść do lekarza, jak ich tu znam to powiedzą że samo przejdzie...
poza tym u nas ok, z nowości to kupiliśmy nasz pierwszy norweski samochód :-) teraz czekam aż przyślą mi zaświadczenia o zniżkach z polski żeby go ubezpieczyć...
pozdrawiam
kruszka a ty już 13 tydzień? kiedy to zleciało? dopiero co się pochwaliłaś :-) byłaś już na jakimś usg? miałaś już jakieś badania u rodzinnego albo położnej? jak się czujesz?
anastazi ty też już w każdej chwili możesz zacząć rodzić :-) masz już wszystko przygotowane dla małej? pewnie mąż przywiózł resztę wyprawki z Polski? ja jestem na etapie szukania i wybierania wszystkiego co potrzeba, ehh można się w tym pogubić... nie wiem czy np kupować kołderkę i w jakim rozmiarze... na początku pewnie Łucja będzie spać w beciku, potem śpiworku ale nie wiem czy przejdzie szybko do kołderki... no i wózki... temat rzeka... staram się jakoś to wszystko uporządkować ale co włączę jakiś sklep internetowy albo allegro to co innego mi się podoba i tak w kółko
dziewczyny, czy któraś z was miała kolkę jelitową??? mi wczoraj w nocy dała popalić, ostry ból brzucha po lewej stronie... do teraz czuję lekkie kłucie i ból jak dotknę to miejsce w którym jelito mi się zablokowało... zastanawiam się czy jest sens żeby iść do lekarza, jak ich tu znam to powiedzą że samo przejdzie...
poza tym u nas ok, z nowości to kupiliśmy nasz pierwszy norweski samochód :-) teraz czekam aż przyślą mi zaświadczenia o zniżkach z polski żeby go ubezpieczyć...
pozdrawiam
reklama
Edyta kciuki sie przydadza. Jestem juz w szpitalu, personel bardzo mily. Dostalam juz tabletke na rozwarcie nastepna bedzie o 16.20 i tak co 4 godz . Kregoslup tak mnie boli i dotego rwie mnie nie milosiernie, moze cos sie wkoncu ruszy. O 12 mialam 2 cm rozwarcia moze wkoncu dojdzie do 5 i nastepne 5 Edyta ja kupilam wozek 3w1 na allegro za 1000zl i musze przyznac ze prezentuje sie ladnie i jest dosc wygodny (zostal juz wyprobowany ). Duzo rzeczy Ci niepotrzebne na poczatek-pamietaj zawsze mozna dokupic sciskam