reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Emenems mieszkam w Harstad :) ,zazdroszczę ci pogody, miałam synkowi kupić teraz addidasy ale się wstrzymam bo jak tak dalej pójdzie to chyba będzie trzeba kupić nastepne śniegowce :p albo mu noga zdąży urosnąć zanim założy :p Powiem że jak jest jasno to nie jest tak źle gorzej jak w grudniu zaczyna się cały czas ciemno przez ponad miesiąc w ogóle słońce nie wychodzi to dopiero czad. :) teraz mija rok od kiedy tu mieszkam w norwegii, narazie nie jest źle pomalutku się przestawiam - dobrze że lubię góry i widoki mi choć trochę wynagradzają pogodę:) jak chłopaki podrosną to się chyba nauczę jeżdzić na nartach biegowych będzie jakaś rozrywka :p

Pozdrawiam

reklama
No kazdy tu jezdzi ! Ja raz wygrałam biegówki 3 lata temu i jeszcze nie rozpakowane leżą... :) no jalos nie moge sie zmobilizować.

U mnie nie ma ciemno cały czas jest nawet podobnie jak w Gdańsku tyle ze tano długo ciemno do gdzies 9.30/10 i od 14.30/15 ściemnia sie.

Lato tak jest ze koło 1.30 robi sie zmrok, i o 3 juz słońce swieci i nie ma nocy, półtorej godziny zmroku.

Ale ci powiem ze po 6 latach bardziej mnie jasno w nocy wkurza e lecie niz te ciemności po południu w zimie :D
Organizm mi dobrze nie funkcjonuje, mam zaklejone okna tak materiałem black out.

W Gdańsku zawze było szaro i ponuro w zimie wiec rzyzwycxajona jedtem aczkolwiek tutaj jest sto razy ładniejsza zima- śnieżek poruszy mróz mrozi, suchy mróz to jedt i pieknie i zdrowo:)

Dla pocieszenia piwem ze u mnie 3 miesiace w zimie nie ma słońca bo zza gory nie wychodzi wiec jest jasno sle w cieniu gory :)

a u mnie kazda pora roku jak w Pl....:):):) tyle tylko ze często w jesien deszcze padaja..... i bywa tak ze caly październik i listopad leje i leje.....ale za to lato cieplusieńkie...:):)a wiosna w tym roku jest przepiekna:):)

No u mnie lato leje :D ake to dobrze bo prad tańszy hehehehe

Tak z perspektywy czasu widze ze w Gdańsku to słaba pogoda ogolnie jest:p lato nie za ciepłe a zima słaba wilgotna i wichury ...

Zawsze cos jest. Mam nadzieje ze na luzie jakos sie z tym " zaprzyjaznisz" zreszta nic tak nie poprawia nastroju jak polskie narzekanie na pogodę hehehe

ja się ciesze ze mam przynajmniej slonka dużo i przez dluzszy czas:):):):) bo gdybym miała mieszkac gdzies gdzie ciagle zima i szarowka to chyba bym zwariowala........:):):) ja jestem chyba typem tych osob które chumorek maja uzależniony od pogody:):):):):):):):)

dziewczyny a tak z innej beczki.... do którego tc. można podpatrzeć plec dziecka???? bo za tydzien mam wizyte w szpitalu i z checia bym jeszcze raz zapytala lekarza czy oby na pewno dziewuszka u mnie w brzuszku rosnie.....a nie wiem czy już czasem nie będzie za pozno żeby cos tam było widać...bo jednak maluch ma mniej miejsca i tak mysle ze może już bedzie za pozno żeby powiedziedz........
bo jeszcze nie do końca jestem przekonana ze to dziewuszka....znalazłam ostatnio zdjecie z pierwszego Usg w 13 tc....i tam jednak "frędzelek" jakiś wisi ......... niby miała to być pepowina...ale tak to zdjecie wygląda ze zwatpilam....:):):):):):):):)

nie ma terminu do kiedy mozna zobaczyc wszystko zalezy jak sie dzidzia ulozy, mnie lekarz sie pytal w 37 tyg. w pl czy juz iwem bo powiedzial ze tak sie ustawilo dziecko ze on nic nie widzi ,a 1 synus ladnie sie odkrywal :) nie jest najgorzej mam tu meza i dzieciali jak jeszcze pojde do pracy to nie bede miala czasu zwracac uwagi na pogode :p emenems , ja tez z pomorza wiec wiem o czym mowisz :) wilgoc i wiatry , odczucie zimna gorsze nix tu przy duzym mrozie

reklama
Hej dziewczyny, dzięki bardzo za wsparcie :) niestety lepiej nie a w nocy jak nosiłam małą po karmieniu bo chciałam ją uśpić (do tej pory mama to robiła) dostałam krwotoku, po nogach mi leciało jak wodospad więc mam zakaz noszenia czegokolwiek..ale piersi już lepiej, chociaż tyle dobrego.

Anastazi płeć można zobaczyć już w każdym momencie o ile maluszek się ustawi, chyba, że wstydliwy ;)

Emenems ja też z Trójmiasta :)

Do góry