reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

dziewczyny któraś z Was wrzuciła kiedyś kalendarz sczepień ale cholerka nie mogę tego znaleźć, byłabyś tak dobra i wstawiła jeszcze raz?

reklama
3 miesiące
Błonica, tężec, krztusiec, poliomyelitis i infekcja Hib (DTP-IPV-Hib), zakażenia pneumokokowe
2
5 miesięcy
Błonica, tężec, krztusiec, poliomyelitis i infekcja Hib (DTP-IPV-Hib), zakażenia pneumokokowe
2
12 miesięcy
Błonica, tężec, krztusiec, poliomyelitis i infekcja Hib (DTP-IPV-Hib), zakażenia pneumokokowi
2
15 miesięcy
Odra, świnka, różyczka (MMR)
1
7-8 Lat (2. klasa)
Błonica, tężec, krztusiec, poliomyelitis (DTP-IPV) (od rocznika dzieci urodzonych w 1998)
1
11-12 Lat (6. klasa)
Błonica, tężec (DT) (od rocznika dzieci urodzonych w 1997)
1
12-13 Lat (7. klasa)
Odra, świnka, różyczka (MMR)
1
13-15 Lat (8-9. klasa)
Gruźlica (BCG)
1
15-16 lat (10. klasa)
Poliomyelitis (od rocznika dzieci urodzonych w 1997) Błonica, tężec, poliomyelitis (od rocznika dzieci urodzonych w 1998)
1
0-18 lat
Wirusowe zapalenie wątroby typu B (WZW typu B)

cyferki oznaczają ilość dawek.....

do tego jeszcze jest szczepienie na pneumokoki dla dzidzi ale nie wiem kiedy dokładnie .......

sciagnelam to z internetu .....

anastazi :* dziękuję :)

a wrzucam Wam jeszcze zdjęcie niuni mojej :) DSCN6035.jpg

Załączniki

• DSCN6035.jpg
    DSCN6035.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 53
Anastazi Mi nawet przy samym porodzie podczas robienia usg mowili jeszcze plec, wiec bez problemu pytaj czy dalej masz coreczke czy sie przrmienila w synka :p
Ninka Slodka jest i jakie ma dluugie nozki :) wyglada na duzo starsza dzidzie (ze wzgledu na dlugos) :D

reklama
cześć dziewczyny
nina ogromne gratulacje :))) śliczna :-) współczuję ciężkiego porodu i tych wszystkich dolegliwości po porodzie, ale mam nadzieję że wszystko szybko wróci do normy i z karmieniem też nie będzie problemów

przepraszam że nie złożyłam wam życzeń wielkanocnych, cóż wyjazd do Polski całkiem mnie pochłonął, jestem już na miejscu i rzadko zaglądam na forum...
czuję się bardzo dobrze, pełna energii, codziennie coś robię, gdzieś jadę z mężem itp.. bardzo jestem zadowolona że przyjechałam do Pl bo w No już usychałam...
wizytę u gina mam 29 kwietnia o 21.15 więc potem się odezwę zdać relację, mam nadzieję że się dowiem kto mieszka w brzuszku ;-)
pochwalę się jeszcze że chyba dzisiaj poczułam pierwszy raz ruchy maleństwa :-)

pozdrawiam was wszystkie, buziaki :*

Do góry