mary-beth
Fanka BB :)
Czesc dziewczynki!
Margmari - przykro mi z powodu utraty dzieciatka... Powodzenia w starankach. Wierz w to, ze bedzie dobrze! Jedz Kwas foliowy i ogranicz stres.
Nina - witaj! :-)
Margmari - przykro mi z powodu utraty dzieciatka... Powodzenia w starankach. Wierz w to, ze bedzie dobrze! Jedz Kwas foliowy i ogranicz stres.
Nina - witaj! :-)
Oponeczka - ja rodzilam we Fredrikstad ponad 2 lata temu. Wszystko jest super, dla siebie i maluszka wszystko dostajesz, w zasadzie nic nie potrzeba. Tylko ubrania na wyjscie i kosmetyczka, ewt. jakis dresy, jesli nie chcesz byc w szpitalnych koszulach, ktore sa jednak nieco krotkie. Pieluszki, koszulinki i malutkie majteczki, czapeczki, kolderka - wszystko, co trzeba dla maluszka, to jest. Dla Ciebie: sa podklady poporodowe, galotki jednorazowe, koszule, reczniki, podpaski. Zadnego ogladania sali nie bylo, ale nie widze potrzeby. My mielismy pokoj prywatny, gdzie byl z nami moj maz. Ty wyzywienie masz gratis, ale maz kupuje sam w kantynie, a za mozliwosc noclegu doplaca 200,- za dobe. Wszystko bedzie dobrze. Nastaw sie pozytywnie. Tam chyba jeszcze pracuje polska polozna, ktora na swoich zmianach na pewno bedzie do Ciebie zagladac. I jedyna rada, jaka moge dac, to nie daj sobie wcisnac kitu, ze powinnac karmic bez nakladek silikonowych! Jesli Twoj maluch nie bedzie chcial ssac bez nakladek, zas z nakladkami jak najbardziej, to ich po prostu uzywaj i nie daj sie nikomu przekonac, ze powinnas karmic bez! Co polozna, to opinia, a to Ty jestes mama, i to Ty bedziesz karmic. ;-) A gdzie konkretnie mieszkasz, jesli mozna zapytac?Cześć!
Mogę się przyłączyć ?
W Norwegii jestem dopiero od roku, postanowiliśmy z mężem wkońcu tworzyć jeden dom i stwierdziliśmy, ze zamieszkamy w Norwegii (mąż ma tutaj stałą pracę) i zdecydowanie lepsze warunki panują w No niż w Polsce.
Wraz z przeprowadzką postanowiliśmy starac się o dziecko, co nam się udało Jestem w 8 miesiącu ciąży Ciąża przebiega pomyślnie, dzidzia rośnie a ja mam coraz więcej obaw co do porodu. Całą ciąże prowadzoną mam tylko i wyłącznie przez lekarza rodzinnego (tylko połówowe robiła położna). Zbliża się poród a mam obawy co do szpitala i całego postepowania podczas porodu - stąd mam pytanie do Was dziewczyny (macie już doświadczenie już w tych kwestiach
Jak to jest ze szpitalem - czy musze wybrać szpital w określonym czasie przed porodem? (właściwie to jest jeden do wyboru) ale czy musze się zgłosić do nich wcześniej?
Co musze zrobić, żeby umówić się na oglądanie sal porodowych o którym piszecie na forum?
Dopada mnie pomału lęk przed porodem. To moja pierwsza ciąża i na dodatek jeszcze w obcym kraju... ale muszę dac radę.
Mam nadzieję, ze mogę się do Was przyłączyć i liczyć na podpowiedzi z Waszej strony
Pozdrawiam
Ps. dodam, ze jestem z okolicy Fredrikstad - może ktoś ma doświadczenie właśnie stąd ???