reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no w takim razie jak od dawna to cos w pokarmie nie tak przyswaja, ty musisz sama wyeliminowac i sprawdzic co dostaje , z małymi brzdącami tak jest , że jeden objaw moze pasowac do stu rzeczy i bądź tu madry , my przez kilka dobrych miesięcy nie wiedzielismy , ze ma alergie na mleko , i jęczał z bólu a my nie wiedzielismy od czego:baffled:, i po plamkach na buzi stwierdzono skazę ,a pediatra to zbagatelizował:-(, biegalismy od lekarza do lekarza , ja tam jestem ostrożna , to nie panika:-D.a te kupki totez iał przez długi okres i to tłumaczyli przez zębole, no i co róż infekcja- to tez zielone.
no ja tez słyszałam , ze ol. wysusza i codzienne mycie, ale u mnie to nie miało jakiegoś znaczenia i skóra była super mimo , że stosowalam ol.
Moze inne mamuski obeznane bardziej w tej kwestii i cos poradzą:)

Ostatnia edycja:
reklama
jhsdn7.jpg

DOBRANOC...SPOKOJNYCH SNÓW....

czesc z rana

wczoraj mialam kupe rzeczy do zalatwienia, no i tort do zrobienia, bo dzisiaj mam Norwegow... a i telewizje pl podlaczylam, choc nie obeszlo sie bez problemow:baffled:

dzisiaj tez niezle zamieszanie bo zaraz wyjezdzam do ubezpieczalni zeby odebrac zielona karte do wozu, a o 12 przyjezdza znajomy zeby wymienic hamulce, zrobi to jutro podbije przeglad i moge kupowac bilety na prom na przyszly tydzien.

o 17 przychodza goscie, wiec nie wiem czy bede miala nawet chwile zeby dzisiaj zajrzec,, choc kto wie nigdy nie wiadomo jak sie wyrobie;-)

milego dzionka zycze:-)

15md5x5.gif

No Agata to masz troche robotki dzisiaj:-)...
KAsiu ja nigdy nie patrzylam na kupki ale zielone to sa na zabki lub jak miala np katarek:tak:. A co do skory to moze od proszku albo plynu do plukania :confused: jak uzywam "sebamed" z apteki taki lotion do ciala dla niemowlat i jest super, a wloski i pupcie myje w "natusanie" :tak:. A olowka wysusza jezeli sie uzywa na sucha skore jak jest w kapieli albo na mokro sie smaruje to ok.

a to dla Nicolki:
k3spwx.gif

24wr31d.gif

witam!!! mój mały też ma suchą skorę,najbardziej w okolicach brzuszka i pod paszkami ale miał też na buzi,używam kosmetyków nivea,tylko czasami oliwkę johnson,smarowałam mu to oilatum soft i zeszło ale jak przestałam smarować to znowu miał suchą:dry: jak siostra była też narzekała,że po prysznicu ma suchą skórę dlatego wydaje mi się,że to przez wodę,ale spróbuje smarować oliwką jak jeszcze będzie mokry :tak: tampeza dzięki za informacje ale już parę rysunków zrobiłam także nie będę kupować i jak tylko obcykam jak to pokaże fotki:eek: ah zapomniałam dodać,że Natan nie budzi się już w nocy:happy: kładę go ok 20.30 a budzi się o 7.30 tak jak Arek wstaje do pracy,dzisiaj to nawet nie gęgał od razu żeby go wyjąć tylko sobie siedział:rofl2:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Kasia - piszę odrazu póki młoda spi. NAsza też miała plamki suchej skóry i ....zaczęło się jak kupiłam ten chol.fioletowy płyn do kąpieli. Niestety:wściekła/y: Johnson b.uczula! !!! Sama się w nim myję, tzn. kupiłam jeszcze żel pod prysznic z tej serii, i mi nic nie jest.
Potem suche placki zniknęły jak zaprzestałam nabiału, tego płynu a zaczęłam kąpać w Oilatum,.
Teraz znów mocno ma (jem nabiał,ale bez mleka, nie kąpie w Johnsonie a cały czas w Oilatum),są to suche plamy pomiedzy dłońmi a łokciami. Dzis byliśmy nawet u lekarza i mamy steryd Locoid!
Bo wg niego to nie alergia a egzema, i że zimą niby częściej się pojawia!:no:
Ale zamiast sterydu poprosiłam by MM kupił A-derma Exomega, akurat mają tilbud w Vitus Apoteket.:-) Ponoć w PL lekarze polecają, a i ten nasz dziś mówił że też możemy.
A-derma A-DERMA EXOMEGA krem do twarzy i ciała do skóry bardzo suchej i atopowej 10% TANIEJ! - Apteka Savima o wiele bardziej delikatne. Jak nie pomoże to dopiero steryd:angry:

A co do słoiczków z obiadami norweskimi to K.prawie wymiotowała po jakimś mięsnym z makaronem....okrutnie niedobre.,..Więc mobilizuję się do gotowania snart:tak: Kasia - musimy dać radę.
K.je tylko deserki HIPPA i kaszkę z PL.
Zając - super newsy! Jak dobrze że mały jest już cały i zdrowy.

U nas fajna zima, śnieg, mgiełka...tylko już się topi..

Kasia ty masz so dobrze:):-D Madonna-uwielbiam ją :tak:
widzisz moze to ten "na usypianie" J. tak uczula i po nim ma sucha skórę:tak:, ja tez stosowałam Oilatum, super , szczegolnie przy AZS jest rewelacyjny:tak:.
U mnie dzionek minal na ostrym sprzątaniu , wszystko na cacy i błys wyszorowałam, zostało mi jeszcze pranie do rozwieszenia i laba:tak:, chociaz przy czarku wakacji nie ma , zaraz wpada koleżanka z coreczka więc zacznie sie sajgon:szok: i tak wkółko:wściekła/y:.....
milego dzionka:)

reklama
widzę,że jak już ja jestem to nikogo więcej nie ma:dry: pewnie póżniej się zbierzecie:tak: to ja zajrzę jutro DOBREJ NOCKI:rolleyes2:

Do góry