reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no wlasnie nie wiem co mam zobic:confused: a ona jest pdobno bobra i tania, nie wiem czy ma w tresc wpisac date kiedy chce przyjsc? a moze oddzwoni:confused:... cholera wie
w poniedzialek bede probowac
ja dopiero ide do wyrka...
a u mnie wieje :szok:kazda dziura czuc przeciag i daje po domu...
al eteraz na serio ide spac:-D:tak:

reklama
no dziewczyny maltretowanie mojego syna w dzien i nie pozwalanie mu spac za dlugo przynioslo efekt przespanej nocy od 1 do 8 tylko z jednym karmieniem o 5 rano z piersi:-)
wiec maltretowania bedzie dzisiaj ciag dalszy, ale troche ciezko z tym bo mi sie samej oczy zamykaja przy takiej pogodze...szaro, wieje, pada...u was pewnie to samo, noga sie ruszyc nie chce:sorry2:

Lilka znam ten bol ze zdjeciami, bo jak ciagle u nas sie cos dzialo to nie bylo kiedy robic zdjec, albo checi do tego. Jak byl choc troche cicho to szybko do lozka do spania, albo zjesc czy poprostu posiedziec chwile...musze nadrobic, bo naprawde malo mam fotek Daniela. Siedzi troche w aparacie ale tez nie ma kiedy sciagnac, albo sie nie chce,,, a juz chce to szukanie kabla i tak w kolko...

kurcze przy takiej pogodzie na sztywniackim obiedzie u tesciow to chyba nad talerzem zasne:dry:

Witam:happy2:
Lilka zdrówka:)
Agata nie zasypiaj:-D, fajnie , że jakaś poprawa z Danielkiem:tak:.
ja sie wybrałam do mamy do Gdyni, wprosiłam się na obiadek:-D...zostane chyba na noc, tutaj chociaż troche odsapne:sorry: , bo Czarkiem sie zainteresuja i go wszyscy wymęczą:-D.

dziewczyny ja sie dzisiaj juz zalamalam....kurcze uwazam na to co jem, naprawde duzo sobie odmawaiam zeby tylko choc troche go pokarmic,,, a on nie dosc ze po moim mleku ma kolki to jeszcze po karmienu placze i jak dostanie butle to wyciaga z niej 130 ml lekka reka:szok: normalnie glodze tego dzieciaka na moim cycku:zawstydzona/y:

na szczescie maz powiedzial ze bedzie mnie wspieral w decyzji jaka podejme, ale ja mam wrazenie ze dezycja juz zostala podjeta za mnie:-( przykro bo Sandre wykarmilam tylko na piersi do 6 miesiaca a potem jeszcze karmilam do 11.....

teraz musze sie przygotowac na te wszystkie komentarze, bo tutaj bardzo silnie propaguje sie karmienie piersia, i dobrze, ale jak powiedzialam kolezance ze wydaje mi sie ze trace mleko to mi sie na plecki dostalo ze napewno sie odchudzam i nie jem odpowiednio:wściekła/y: tylko ze ja tak zdrowo to jeszcze nigdy w zyciu nie jadlam i nikt o odchudzaniu nie wspomina,, poprostu wyssysa mnie maly:-( ach szkoda gadac,,,mam dola:-(

dziewczyny ja sie dzisiaj juz zalamalam....kurcze uwazam na to co jem, naprawde duzo sobie odmawaiam zeby tylko choc troche go pokarmic,,, a on nie dosc ze po moim mleku ma kolki to jeszcze po karmienu placze i jak dostanie butle to wyciaga z niej 130 ml lekka reka:szok: normalnie glodze tego dzieciaka na moim cycku:zawstydzona/y:

na szczescie maz powiedzial ze bedzie mnie wspieral w decyzji jaka podejme, ale ja mam wrazenie ze dezycja juz zostala podjeta za mnie:-( przykro bo Sandre wykarmilam tylko na piersi do 6 miesiaca a potem jeszcze karmilam do 11.....

teraz musze sie przygotowac na te wszystkie komentarze, bo tutaj bardzo silnie propaguje sie karmienie piersia, i dobrze, ale jak powiedzialam kolezance ze wydaje mi sie ze trace mleko to mi sie na plecki dostalo ze napewno sie odchudzam i nie jem odpowiednio:wściekła/y: tylko ze ja tak zdrowo to jeszcze nigdy w zyciu nie jadlam i nikt o odchudzaniu nie wspomina,, poprostu wyssysa mnie maly:-( ach szkoda gadac,,,mam dola:-(

Kochana nie stresuj sie,nic na sile,Nie wszystkie kobiety karmia tak jak byc powinno,wiem ze to jest najlepsze dla dziecka ale mozna tez na polowe z butli:-)
A co lekarz mowi?

mam w rodzinie pielegniarke dzieciaca i jeszcze rozmawialam ze znajoma ktora tez w tym pracuje,, poradzili mi pare dni wypoczywac, nie stresowac sie i jesc dobrze i ze powinno wrocic... no i posluchalam starsza corke nawet na 2 dni z domu sprzedalam i co.... dupa:wściekła/y: za przeproszeniem....:-(

probowalam pol na pol z butla,,, ale wychodzi na to ze musze dawac mu piers a on potem i tak wielka bute wyciaga... czuje sie ze to do niczego nie prowadzi,,, mozna sie zalamac karmiac a dziecko i tak godne:no:

WITAJ BABO:happy2:, miło , że do nas dołączyłaś, napisz cos troche o sobie , daj sie poznac:):-D, zapraszamy na wątek:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...kach-z-norwegii-17383/index3.html#post2941197

Agata nie martw sie , zawsz nas tu pocieszałaś i sama pisałaś , że to każdego sprawa i nie mamy sie oglądac na inne opinie, więc glowa do gory i rób tak jak ty uważasz:tak:...a tak czytam ciebie i cos mi się wydaje , że jakaś presja na tobie ciaży .Mój też ciągle na cycyku wisiał , głodny i głodny i różne kombinacje robiłam, i się nie najadał moim mlekiem:no: i piersi puste ..normalnie to samo:-(

no fakt Ania w PL nigdy takiej presji nie odczuwalam od innych, a tutaj to niestety...ale coz maz powiedzial zebym to miala gdzies a jesli mnie mecza tacy ludzie to zebym to uciala i tyle... ze nie bedzie glodzil syna tylko dlatego ze ktos ma inne poglady:no:

ostatnio nie bylo problemu jak jadlam gofry na mleku, a dzisiaj tylko troche mleka do kawy wlalam i juz bol brzucha,, dlatego dogadzam mu bo spi w lezaczku z wibracjami, bo jak nie spi to sie wygina i prezy.... juz po chorobie to znowu spal w wozku albo w kolysce,,, ale dzisiaj ma luz;-) mama nabroila z mlekiem w diecie to popusci:tak:

Ania co tam u Ciebie? jak zebole:confused:

reklama
czesc BABO!! :-)

agata spokojnie. to nie piekarnia. pozatym (powtorze sie jeszcze raz) moze powinnas odciågac i wtedy sie zwiekszy laktacja (ale tez nie z godziny na godzine tylko mi np.3-4dniach).. pozatym moze Danielek ma zlå technike ssania i tak naprawde nie wysysa Cie przez co zle stymuluje i nic nie naplywa bo i tak møwisz ze piersi masz miekkie. ja mialam tak z Emmå na poczåtku.. dopiero chyba w 4miesiåcu zalapala o co chodzi.. ale teraz przy koncøwce jak Jå bralam do løzka w nocy z lenistwa bo mialam nadzieje ze mnie bedzie oprøzniac to chociaz to robila to jednak slabo, bardziej sobie ciumkala i to tez mialo wplyw na ilosc wytwarzanego mleka..

ania jak tak wieczorek? ja czekam na Jorgeirosa i bierzemy sie wspolnie za porzådki. a Emma obudzona bawi sie na macie :wściekła/y:

Do góry