reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

IZA są takie elektroniczne z gumowa końcówka do pupci tez , więc to chwila moment , ale jak ja mam cos mu tam wkładac to masakra:baffled::rofl2:, Czarek ma traume po czopkach na zbicie gorączki , no i jak miał zatwardzenie to tak jak Niunia stosowałam glicerynowe , żeby dzieciak się nie męczył, ale strasznie tego nie lubi:no:. NO i ostatnio widziałam wynalazek u kolezanki , ktora dopiero urodzi termometr w smoczku jakieś firmy włoskiej:tak::szok:, pewnie lepsze rozwiazanie:tak:.Bo jednak ciężko utrzymac dzieciakowi taki rtęciowy:rofl2:.A JESLI CHODZI O TE ŻÓŁTE PLATKI TO WIEM CO MASZ NA MYSLI , JA BARDZO DŁUGO z nią WALCZYŁAM , POTEM MIAŁAM LEKARSTWO na receptę PRZEPISANE NA CIEMIENIUSZKE , ALE NIE WIEM JAK TO JEST W NORwegii, BO ONI NA WSZYSTKO LACHE KŁADA , ZE TAK BRZYDKO NAPISZE, z rego co wiem to nawet moze powrócic po jakim s czasie jak dziecko jest alergiczne albo ma skaze ...
mam nadzieje , ze szybko zabki wyskocza , bo napewno cała rodzinka cierpi:rofl2:.

NIUNIA mój juz wyjechał a Czarek juz tęskni , pyta sie o niego non stop i przeżywa jego lot dzisiaj , bo razem go odwoziliśmy, a przed snem powiedział do mnie , że kocha Tomka, zapomiało mu się słowo tatuśko , jak to zwykle mówi:-D, najlepsze jest to , że dzisiaj do teściowej powiedział Wiesia:-D, skubanic :rofl2:.
a co do tych produktów co wypisałas akurat wszystkie te znalazłam u turków w sklepie , ale maja grubą przebitkę:crazy:, bo znalazłam te firmy w polskim sklepie i ceny słabe w stosunku do norweskich:angry:.Aha ANIA na samotne wieczory jest dobre towarzystwo i lampak wina, zkręc towarzystwo i nie siedź sama bo oszalejesz , druaga sprawa wem , ze mnie to tez czeka i przewiduje większa częstotliwosc na BB;0000))))))))

AGATA całe szczęście , ze to nie żołądkowa , bo dzieciak jeszcze by sie odwodnił , pewnie ma zapalenie gardła , bi maluszki przy tym wymiotuja, mniejmy nadzieję , ze jutro bedzie jeszcze większa poprawa:tak:.

A ja dzisiaj po wycieczce na lotnisko pojechalam z Czarkiem na zakupy , bo Czarek nie miał żanej kurtki zimowej tylko kombinezon z Norwegii, same przeceny , ale jakos po tych świętach towar niecikawy i pustki na maksa, kupiłam mu jednak jakąś z H&M, chciałam jeszcze cos dla siebie , ale wiecie jak to jest z dzieckiem na zakupach , potem zachaczyłam o gaj-raj z pileczkami i sio do domu , jak wyszłam po 2 godzinach z centrum handlowego to byłam miło zaskoczona bo sniegu napadało co nie miara i wujek zasponsowrował Czarkowi sanki , więc jak dobrze pójdzie( bo ma gilony do samej ziemi:baffled:) to jutro wyskoczymy na snieżne szaleństwa....
a tak wogole myslałam o Tampezie bo mamy do siebie5 minut samochodem ale nie daje na forum znaku życia , wiecie coś?

Ostatnia edycja:
reklama
Istra - lezaczek Fisher Price mam taki sam jak ty jeszcze po Sandrze i sprawowal sie bardzo dobrze. Teraz tez go uzywamy i ostanio sporo w nim spi, bo na plasko nie moze z tym kaszlem. A jesli chodzi o bujawke to juz wkleilam link z allegro wczesniej ale moge raz jeszcze to sobie zobaczysz, dokladnie taka sama

FISHER PRICE HUŚTAWKA LEZACZEK RAINFOREST @K6077@ (517892247) - Aukcje internetowe Allegro

teraz przy chorobie to sprawuje sie na medal. Maly czesto sobie tam lezy i nawet jak sie nie buja, to patrzy na pozytywke poruszajaca sie.

Ania - w gardlo mu zagladali i to w piatek ponownie i podobno czyste. Z tego kaszlu wnioskuje ze to poprostu paskudne grypsko. Glupio bo nie wiadomo ile go bedzie to trzymac. Napewno kaszel to dlugo po takim czyms:sorry:

A wiecie ze przy Sandrze to tez nie potrzebowalam termotemtru, ona wogole mi nie choruje...

Ja juz sobie przygotowalam kase na wyprzedaze bo potrzebuje bluzki jakies S bo wszystko co mialam to M i sie rozciagnely w ciazy. Ale widze ze przy chorobie Daniela to sobie nie pojade, bo przeciez nie bede takiego chorego ciagnac ze soba.

A o Tampezie nic nie slyszalam od kiedy wyjechala:-( miejmy nadzieje ze wszystko w porzadku i ze tylko zabiegana jest w Polsce:tak:

Iza termometry to nalepsze sa te do ucha :tak:. Osobiscie mam ten smoczkowy firmy "canpol" i nie polecam:no: jak dla mnie beznadzieja. Jak dziecko ma goraczke i placze lub cos boli to nawet tego smoczka przeciez do buzi nie wezmnie a kasa wywalona.A co do wkladania do pupy to nie czekasz 10 min!!! kreska od razu idzie i to szybko, ja max trzymalam chyba 20 sec i juz po wszystkim tylko pamietajcie zeby odjac 0,5 st.
a co do czopkow przeciez to jest starsznie nieprzyjemne, ja jestem zdania ze jak jaks obie czegos do tylka niemoge wlozyc i jest t o okropne to mojemu dziecku tez nie, no chyba ze mus ale Natalajuz ma spazmy jakchce jej pupe umyc bo chirurgach dzieciecych i pokazywaniu pupy na sile.
a Kasiu i Mamuski ktorych dzieci maja katar: katarek nie jest grozny, przy katarach mozna szczepic dzieci wiec spokojnie na spacerki i inne wycieczki mozecie chodzic,a i pamietajcie ze z dzieckiem jak jest -10 na dworzu ne wychodzimy na sacerki
co do zatwardzenia to Kaksiu moze odstaw na jakis czas witaminki jak dalej podajesz jej swoje mleko. no i sliwka to tak:tak:

sorki ze tak nabazgralam...ale w transie bylam :-D
Anka to na matarni bylas:-) och jak bym sobie tam polazila :-D szczegoleni bardzo uwielbiany przez Natale SMYK he he jak tylko napis widzi to krzyczy ze to jej sklep, tak jak tutaj widzi napis 'TOY R HUS"

Agata no to powolutku zdrowieje Danielek, super:tak:
Niunia a ja ucze sie norweskiego bo musze chcac nie chcac bo my tutaj zostajemy na zawsze. A juz rok tutaj jejstem i dopiero sie zabieram, jestem na to zla na siebie.
Kasiu z praca dalej jak bylo...w dodatku biuro zamkniete w okresie miedzyswiatecznonoworocznym, wiec dopiero teraz bedzie wszystko zalatwial i szukal. a wiecie co jest najgorsze ze kase z NAV nie wiadomo kiedy dostanie a wypata z firmy dopiero na koniec miesiaca i powoli nam kasy braknie...fack:szok: bo ostatnie pieniadze dostalismy w poniedzialaek 22 grudnia. w poniedzialek czeka mnie rozmowa z wlascicielka ze za styczen zapalcimy w lutym:baffled:no bo skad mam wziac jej teraz 8 tys NOK:crazy:
no to znowu pojechalam...to cala ja...jakbym bloga pisala:-p sorki...
Niunia i Anka wspolczuje samtnych nocy, sa najgorsze...ja bym dlugo tak nie wytrzymala, oj nie....NO ale zalatwcie sobie towarzystwo na noc, jakas kumpele czy coss...he he (bez podtekstow to bylo:happy:)...ksaizke np albo forum BB:)-D)
lece spac
dobranoc;-)

dzieki Marta:-)

ja juz powoli wymiekam, wole sie nie klasc spac wogole, bo budzenie sie wieczne juz mnie wykancza:baffled: za kazdym kaszlnieciem placz i trzeba wstawac,,,,a spi w lezaczku, wiec co to by bylo gdyby spal na lezaco:szok:
od tygodni nie przespalam wiecej niz 2 godziny bez budzenia,,, moja cierpliwosc sie konczy,,, a jesli Daniel ma naprawde normalna grype to moze sie troche pociagnac:-( choc za kazdym razem gdy sie przebudzi i daje mu piers to pije wiec jest duza poprawa, ale ten kaszel to nic sie nie zmienia nawet chyba jest gorszy:-( co jakis czas bede musiala isc na osluchanie plucek przy tym kaszlu bo to nigdy nic nie wiadomo czy nie splynie ta wydzielina tam i dopiero bedzie jazda - zapalenie pluc, albo oskrzeli:crazy:

DZIEŃDOBEREK
14oc414.jpg

ALE u mnie napadało:szok:, sniegu po pachy:-D, zaraz sie ubieramy i śmigamy na sanki:rofl2:.....
Marta bylam w KLIFIE :tak:bo blizej mi z Gdyni:sorry2:.
wspołczuje tych wizyt u chirurga, napewno to strasznie Natala przeżywała,nie dziwie się , że masz taki stosunek do pupciowych czopków, ale w moim wypadku nie bylo innego wyjscia.Marta a skąd taki news , że mozna szczepic przy katarze , przecież to początek jakieś infekcji, mi dziecka nie zaszczepili:confused:
Agata mam nadzieje , ze w koncu się wyspisz , na dłuższą metę nie da rady tak funkcjonowac, mozna sie wykonczyc nerwowo i paśc w końcu z wyczerpania:rofl2::baffled:. trzymaj się dzielnie:tak: i buziaki dla Danielka :)
a co tam u reszty babeczek? Kamila przepadla , Jaga też dawno nie była:confused:.
ANIU Z a jak z Filipek?

Hej Mamuski
a u mni emrozem potrzaskalo :szok::-D chyba z -7 jest...brrr...wietrze sypialnie zeby zarazay powybijac :-D
Ana to nie zaden news tylko tak sie robi, oczywiscie zalezna jerest ta decyzja od lekarza. Ale to nie jest przeszkoda, bo i naczej wiele dzieici ie mialoby wogolle szczepien a juz takie male jak nasze. Maya juz ponad tydzien ma katarek, raz mocniejszy raz silniejszy ale pozatym nic. Czasem dziecko po szczepieniu dostaje katarku, ale to normalne. no stres:-)

Tak mi szkoda Danielka ze sie meczy no i Ciebie Agata...miejmy nadzieje ze szybko minie albo dadza Wam jakies lekarstwo, moze antybiotyk mu dadza :confused: to juz po dwuch dawakachh czasem jest poprawa...
ide obuad robic....dzisiaj zrazy :-p

no wlasnie Ania, niunia dziewczyny przypomnialyscie mi o czopkach bo ja chyba sobie w PL zakupilam te glicerynowe. jak pojade do domu to sprawdze bo choc rzeczywiscie Marta to moze nic przyjemnego to jak Mala mi takie suche i male bobki sadzi to tez strach.. ale dzisiaj Jej juz od razna sliwki dalam no i czekam jak zbawienia tych Izowo-Karolinkowych "wielkich i szybkich kupali".. :-D

termometr. tak jak Marta mam ten w smoczku i podzielam jej zdanie - niemozliwosciå jest zmierzyc jak dziecko np. placze a to jeszcze musi ssac przez jakis czas a jak wypluje to sie po chwili rozlåcza wiec napisalabym ze jest to dupy ale tam to tym bardziej nie jest!! :-D mam tez taki normalny elektroniczny dla doroslych co to pod paszke czy w pupe. osobiscie stosowalam tylko pod paszke ale tez nie latwo wiec chyba ten do ucha nadawalby sie najlepiej i tez sobie taki sprawic musze..
Marta Ania pytala o szczepienie przy katarze a mnie interesuje nie wychodzenie przy ponizej -10stopni.. a dlaczego? ja powiem szczerze ze z Emmå wychodzilam - najwiecej jak bylo -12napewno a moze nawet i troche wiecej...:baffled: A pozatym nie stresuj ze duzo piszesz (i inne dziewczyny tez) bo to chodzilo nie o ilosc jakå sie pisze tylko ignorowanie innych..;-)

Agata! podlaczam sie do zyczen dla Danielka szczegolnie zeby wyzdrowial i juz nigdy nie chorowal. Ty piszesz ze musisz cos kupic w rozmiarze S!! Chryste Panie! ja juz nigdy chyba nic takiego sobie nie kupie - chyba ze w sklepie dla "puszystych" :-D a jeszcze wstyd sie przyznac - dupa mi rosnie w oczach spowrotem bo ja oststnio troche kryzys samopoczucia (zima i na okråglo sama) przechodze i zre na potege a szczegolnie czekolade!! :zawstydzona/y: a wogole jak Twoje Agata samopoczucie - wiesz pisze o tych matczynych odczuciach wzgledem Danielka - jesli moge zapytac..

Aniu no nie dziwie sie Czarusiowi ze Mu smutno i teskni za tatusiem.. :-( to normalne.. a kiedy teraz ma zamiar Twøj T. zjechac? milych szalenstw sniegowych Wam zycze!! moja Emma teraz drzemie ale mamy plan wyjsc potem we trøjke na spacer..

niunia, Iza, Ewelina - jak bedziecie wiedzec cos o polskim sklepie czy hociazby gdzies jakis produktach o dawajcie znac.

Niunia - czy mozesz mi wytlumaczyc mniej/wiecej gdzie te kwaszone ogørtasy i kapucha så? przykro mi ze zostaniesz niedlugo sama. zaglådaj wtedy na ile ochoty i czasu do Nas!! ;-) napewno choc troche pozwoli Ci to zapomniec i czas bedzie szybciej uplywal!
Ewelina - ja mam nadzieje ze Cie nie obrazilam. to ze napisalam to wszystko akurat po zdaniu skierowanym do Ciebie nie znaczy ze to tyczy sie Ciebie. zresztå juz to wczesniej tlumaczylam wiec mam nadzieje ze przejdziey nad tym wszystkim do porzådku dziennego i napiszesz Nam co u Was i Nicolki bo wciåz jestesmy zainteresowane..;-)

nie mozna wychodzic z dzieckiem jak jest duzy mroz bo takie zimnepowietrze moze uszkodzic sluzowke nosa, nie mowiac ju ze takie zimne idzie az do plucek co nie jest dobre...
a co do kupek to Emma sie prezy mocn ajak robi kupki? bo jak nie to nic nie rob, widocznie tak ma i tak jej organoiz trawi. A Anka isala juz ze troche potrwa zamin sie organizm Emmy przyzwyczai do innego jedzonka. takze poki nie pllacze i nie robi sie purpurowa na buzi jak "cisnie" to jak bym nic nie robila:tak:
Milej Niedzieli !!!!!

Anka a Ty nie masz nr kom do Agi? Myslalam ze masz...

reklama
Hej Mamuski
a u mni emrozem potrzaskalo :szok::-D chyba z -7 jest...brrr...wietrze sypialnie zeby zarazay powybijac :-D
Ana to nie zaden news tylko tak sie robi, oczywiscie zalezna jerest ta decyzja od lekarza. Ale to nie jest przeszkoda, bo i naczej wiele dzieici ie mialoby wogolle szczepien a juz takie male jak nasze. Maya juz ponad tydzien ma katarek, raz mocniejszy raz silniejszy ale pozatym nic. Czasem dziecko po szczepieniu dostaje katarku, ale to normalne. no stres:-)
spoko , ja sie zastanawialam nad poprzednim postem , gdzie napisalaś , że pod czas kataru szczpia dzieci , mi nigdy lekarz nie zaszczepił:no:.
a ja wlaśnie wrocilam z dworu , pieknie slonko grzeje , ale mroźnie , Czaruchna sie wywalil pare razy , jakis taki delikatnusny z niego chlopak bo sie poryczał:rofl2:, ale tak mu sie spodobalo , że nie chciał wracac do domku:-D.
Kasia nigdy nie mów nigdy:tak:,trzymam kciuki za silna wole i powrót suwaczka/....
a meżuś tak za miesiąc , półtora może wroci,zależy jak tam w firmie w lutym sytuacja.

Ostatnia edycja:
Do góry