reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

zasypia, ale ile to potrwa to nie wiadomo, bo co mu smoczek wypadnie to sie budzi:baffled:

ja to na wszystko uwazam co jem,,,, no ale coz..uwazaj na nabial

ja lece bo juz alarm mu sie zalaczyl:sorry:

reklama
witam z rana
u nas ostatnie nocki i wieczory tragiczne, mala od 18 do 24 tylko wyje, nawet noszenie na rekach nie pomaga. w koncu po tych kilku godzinach zmeczona pada. Lamia za to co noc budzi sie i tak krzyczy, ze musze ja brac do siebie, a wtedy wstepuje w nia jakas energia i zaczyna sie bawic, skakac po lozku, spiewac itd. takze ciezkie noce.
wczoraj bylismy z mezem na wycieczce, potem obiadek i dopiero wieczoremm wrocilismy. a dzis sama wybieram sie z dzieciakami do kolezanki, Lamia bedzie miala towarzysza do zabawy, bo Sean jest tylko miesiac mlodszy, a my poplotkujemy

ana ma racje z tymi mlecznymi, jak nie chciala nic innego tylko prosila o jogurt to chociaz to jej dalam. dzis jakby lepiej rozwolnienia nie ma i juz wczoraj lepiej jadla. za to maly trol szaleje
marta Lamia bo chcielismy krotkie, latwe do wypowiedzenia dla kazdego imie. a kojarzy sie oczywiscie z "seksmisja". spotkalam w PL jedna pare i ich corka tez miala na imie Lamia, ale mowili, ze to z mitologii greckiej (kochanka zeusa). A jasmina to juz tak poszlo dalej, podobalo mi sie to imie, chociaz to maz wymyslil. ja wiecznie nie mialam czasu zeby wymyslic imie a on tak mowil do brzucha i zostalo. Pisane przez "Y", zeby wypowiadali to "J", a nie po angielsku Dzasmin

Hej laseczki :-)
A u mnie wczoraj wieczór ok. Mała spac poszła po 20ej a my z mężem zrobiliśmy sobie andrzejkowy wieczór romantic hehe :-D

A dziś już spakowana jestem i zaraz wyruszamy na lotnisko ... i fruu do Polski :-D
Strasznie się cieszę.
Pozdrawiam i do usłyszenia z Polski
Miłego dnia

Tampeza - dopisuje sie do ciezkich nocek:baffled:
dobrze ze maz ratuje w opresji bo po 7 godzinach noszenia na rekach i dalej co chwila ryczy to juz naprawde mozna szalu dostac. Wczoraj o 1 w nocy zostawilam go w salonie i nawet nie przejmowalam sie ze maz mial kolege, bo myslalam ze zaraz mu cos zrobie:zawstydzona/y: poszlam do sypialni i sie polozylam. Oczywiscie sie poryczalam.....maz z nim walczyl, podobno po jakims czasie mu przeszlo i go polozyl w lezaczku z wibracjami i tak spal godzine. Dopiero o 3 maz odwazyl sie go polozyc do kolyski (nawet nie slyszalam bo spalam jak kamien). Maly spal tak do 6 rano, czyli ponad 5 godzin bez mleka:szok:
za to Sandra od 5 rano marudzila:crazy:

wiem ze kolki to 3 miesiace trwaja i ustepuja, ale ja juz mam dosc i nie wiem jak dotrzymam jeszcze 2 miesiace:-( psychika mi wysiadzie,,,, dobrze ze nie slyszycie co ja juz mowie jak mnie zalamka zlapie:zawstydzona/y: az potem wstyd,,, ale uwierzcie mi ze po tylu godzinach robienia wszystkiego i nic to naprawde mozna szalu dostac:baffled:

zazdroszcze wam dziewczyny bezkolkowych dzieci:sorry:

wspolczuje Agata, u mnie tak samo, wieczorami, kolo 22 wreczam po prostu mala mezowi i ide spac bo juz nie daje rady, ciagle tylko nosze a i tak wyje. Tak jest od paru dni a w zasadzie juz ma 3 miesiace wiec kolki powinny akurat minac, a to teraz sie zaczelo. Od paru dni regularnie podaje jej tran i mysle ze moze to przez to, dzis sprobuje bez.
u mnie o tyle dobrze, ze wyje cale wieczory, ale jak zasnie kolo 24 do do 6-7 przesypia

Agata nie przejmuj sie tym co mowisz i myslisz...kazdy ma swoja wytrzymalosc :tak:.
a musisz odreagowac bo inaczej oszalejesz...
A ja i tak nie jadam nabialu oprocz sera zoltego i to w malych ilosciach wie c o d nabialu na pweno nie, zagadka normalnie :eek:
A wczoraj jak zasnela o pierwszej tak spala do 8mej :-D , a wstalismy o 11 i w pizamach dzisiaj lazimy, ciemno na dworzu ze od rana swiatlo musimy zapalac, nie lubie zimy bo bym spala jak niedzwiedzie najlepiej:-D
Anka a Ty tez spakowana?? ale zagladaj do Nas i pisz co u Ciebie :tak::-) a i napisz mi na pv swoj adres w PL;-)
Kamila spokojnego lotu :tak:
Agnieszka nie pamietam seksmisji bo nie przepadam zabardzo za tym "kultowym" filmem...:sorry:, dlatego nie zabardzo kumalam "z jakiego filmu" jak Anka pisala:-D
Ale oby dwa ladne imionka a co do "j" i "y" to my tak samo mamy Maya:tak: zeby nie czytali "Maha":baffled:,a nazwisko mamy trudne dla nich to niech imie bedzie proste :-D zeby jezylow nie polamali do konca phiii:-D

A tran jest ciezkostrawny wiec nie dawajcie przypadkiem na pusty zoladeczek maluszkom bo albo zwymiotuja albo kolki :eek:...ja raz wzielam kapsulke naczczo i za chwilke byla spowrotem:baffled:

Milej Niedzielki:-)

Marta - probuje odreagowac, ale czasem sie nie da:zawstydzona/y: Maz bardzo duzo pomaga. Bylismy wszyscy na spacerze, Sandra zasnela w wozku zaraz przed domem, wiec miala taki mocny sen ze przenioslam ja do lozka i rozebralam z calego kombinezonu. Taka cisza byla ze wskoczylam do lozka z maly, bo akurat zlapal sen (nawet na dworzu w wozku marudzil:baffled:) no i pospalam. Niedawo wstalam, zjadlam obiadek i teraz zmiana maz spi;-)

a syf w domu taki nieprzecietny:szok: ale dzisiaj udalo sie rozwiazac ten problem, bo maz troche ogarnia ale to nie to samo co ja....kurz wszedzie, za drzwiami itp az sie kotki zbieraja:szok: Daniel zaakceptowal bycie z tata i tata sie nim bedzie troche zajmowal a ja ograne. Mi tez dobrze robi zajecie sie czyms innym niz tylko malym:tak: wiecie mam takie zaleglosci w prasowaniu, a taka mi to przyjemnosc robilo az z usmiechem na twarzy stalam przy prasownicy:-) fakt ze to byla tylko czesc i nadal na mnie czeka jeszcze, ale az sie ciesze na prasowanie:-D no i musze porzadnie odkurzyc, ale z tym poczekam az maz wstanie, niech tez ma troche ciszy. Wczoraj siedzial z malym do 3 w nocy i rano wstal do Sandry:sorry: spisuje sie na medal, no i obiad tez dzisiaj zrobil jak wszyscy spalismy:-)

my tez bylismy dzis na dlugim spacerku, lamia uradowana bo miala kolege. za to maly trol mialkal jak tylko wozek stanal. ale, odpukac, na razie lezy sobie grzecznie. nie dalam jej dzis tranu i jakby pomoglo, mam przynajmniej taka nadzieje.

reklama
Tampeza - co do tranu to ja mam opinie ze nie jest za dobry i nie podawalam go Sandrze nigdy. Nawet moj maz mimo iz jest Norwegiem uwaza ze to propaganda tutaj z tranem. Tran dobry na wszystko:baffled: jest ciezko strawny, a ogolnie to jest robiony z watroby ktora jak wiadomo jest oczyszczalnia sciekow w organizmie i tak musza go oczyszczac chemicznie zeby nadawal sie do spozycia ze wyplukuja wszytkie witaminy i potem chemicznie dodaja:no:
ja podaje Eskimo Kids. Tez jest to olej ale z miesa rybiego a nie watroby, bogaty we wszystkie omegi. Kupuje w sklepach ze zdrowa zywnoscia. W Szwecji juz od dawna to podaja dziecia, to tylko tutaj ten tran wiecznie:crazy:

Maly sie uspokoil troche po herbatce koperkowej HIPPA. Widze ze juz lepiej potrafi ciagnac z butelki ta herbatke i moze dlatego mu pomaga. Wlasnie zrobil gigantyczna kupe na 2 albo 3 razy, az sie boje zmieniac pieluchy bo pewnie wszystko wyplynie:szok:

Sandra w lozku od pol godziny ale slysze ze nadal sobie tam gada i spiewa.

Do góry