reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

HEjo...
Agata super...lubie takie nocki bo sie mozna troche wyspac :tak:, Mi mala zasnela jak codzien po 1wszej i spala az do 5:30 wiec tez fajnie...ja tez sie dzisia obudzilam cala mokra :-D a nie mam juz nawalu, mala za malo wyciagnela i mleko postanowilo samo wyleciec:sorry2:...teraz spi i ja tez zaraz dolacze do drzemajacych.
Aniu swietna fryzurka :tak::-)...ale jakos Ciebie w blond sobie nie wyobrazam :confused:. a masz zregul proste wlosy,nie? to by pasowalo :tak:
Kasiu nie na krotko :no:, poczekaj az przestana wypadac, to normalne :tak:, ja wczoraj cala szczotke wyczesalam :-D. przez 9 miesiecy nie wypadaly wiec musi ich troche wypasc :tak:.
Lilka maya tez czasem ciumka a czasem pije...i chcialam jej smoczka zapodac i niestety albo stety nie chce..
uciekam poki spi....do pozniej ;-)

reklama
Mam tez problem ze smoczkiem, probowalam dawac malej, bo od 19 do polnocy tylko na cycach lezy, ale nie chce, pluje tym smokiem na odleglosc. szkoda, bo wolalabym dac jej, niz karmic caly czas.
kasia ja co prawda na zapalke calej glowy nie mialam, ale po bokach owszem, z irokezem chodzilam swego czasu, a w domu tak ladnie zakrywalam, ze moja mama wcale nie wiedziala:-D
marta u mnie tez pelno mleka, dlatego spie z wkladkami:-p
agatha gratuluje nocy, chyba wszystkie dzieciaczki myla dzien z noca na poczatku
lilka ja tez trzymalam dlugie wlosy z wygody, bo ani ukladac nie trzeba, ani nawet czesac:cool2:
ana daj znac na jaka fryzurke sie decydujesz i bedziemy czekac na zdjecia

co te dziciaczki wymyślaja z tymi smokami:-D, o ile wam to ułatwiło życie:baffled:.
Tampeza to nie zły agregat z ciebie był:-D, że tak skrzętnie sie ukrywalaś:shocked2:, ja dopiero jak do pl pojadę zawitam do fryzjera.
a ja Grubcia, na ile czasu ja zostawiasz w przedszkolu?

ja juz po krótkim spacerku, fajna pogoda, więc nie mogłam sie powstrzymac, choc pierwotne plany były związane z zakupami, mialyśmy sie wybrac z koleżanka za zakupki , no ale jej małemu sie pogorszylo, i tak w kółko....okropne choróbska:(

Ostatnia edycja:
Marta - mi to nawet wkladki nie pomagaja:-D ale pamietam z poprzedniego razu ze spalam na reczniku i tez przemiekalo do lozka:szok: no ale nic taki moj urok...

ja ucielam mala drzemke, ale widze ze musze sie przygotowywac na nocke, bo mlody spi praktycznie od wczoraj..... ale nic nie jest tak pozno jeszcze to moze sie obudzi na dzionek troche;-)

a ja sie jednak zastanawiam powaznie nad proba smoczkowa, bo teraz tez by tylko piers i piers chcial. Tylko ze tyle roznych opini jest na ten temat bo on taki maly, dopiero pare dni i juz smoka? Ale chyba sprobuje. Pamietam ze z Sandra tez tak bylo ze jej ciagle wypadal bo innaczej jezyczek trzeba ulozyc do smoka a innaczej do piersi......pomagalam jej, pomagalam i po jakims czasie zalapala, ale tylko te NUKA uformowane jak sutek i tylko lateksowe z silkonowym to nie wiedziala co ma zrobic:confused:

Maly od razu zajarzyl o co chodzi ze smoczkiem:tak: musialam mu tylko potrzymac zeby zassal..... teraz sobie lezy, ale ma czkawke to sie zaraz zdenerwuje...

wrzuce fotki na album potem;-)

Maly od razu zajarzyl o co chodzi ze smoczkiem:tak: musialam mu tylko potrzymac zeby zassal..... teraz sobie lezy, ale ma czkawke to sie zaraz zdenerwuje...

wrzuce fotki na album potem;-)

moj Gabis to samo :-) czesto dopiero za trzecim razem smoka zassa:-D

helo:-)

my nie dawno co przyjechalismy do domu,no i mamy juz gosci
takze w spokoju nie popisze

dzisiaj na bilansie bylismy z Hania,badal ja lekarz,pytal czy juz cos mowi,czy myjemy zabki,sprawdzal uszy,osluchal ja,zwazyl i Hania na roczek wazy 9150g i ma 73cm,obwod glowki 45,5:biggrin2::biggrin2:

Gabriel przeszedl taka sama kontrole jak Hania,kontrola 6 tygodnia zycia i klocus z niego maly bo wazy juz 5150g,a 2 tygodnie temu wazyl 4500:-D i ma 56cm :biggrin2:
jestem z maluszkow dumna :biggrin2:
oczywiscie pytali czy karmie piersia

a jutro ja mam wizyte u lekarza pierwszego kontaktu,dostane skierowanie do gina,w kazdym razie jutro poprosze o cerazette,a z ginem porozmawiam o mirenie

no to tyle,znikam bo jeszcze dwie kobietki do nas przyjechaly
of kors Karlos zaprosil,ja jakos ostatnio za goscmi jestem na nie:dry:

LILKA gratulacje dla dzieciaczków, super waga , dobrze poisz małego:-Dja sie nie dziwię , że nie lubisz nie zapowiedzianych gości, bo kto lubi , jeszcze dom do ogarnięcia i dzieciaki na głowie,
mnie rozsadzało jak co dopiero wróciłam ze szpitala i miałam takie wizyty , a potem to miałam takiego gościa co zawsze wpadła z rana bez zapowiedzi , bo miała po drodze do pracy:baffled:.tak np. o 7 apotem jeszcze raz o 12 ..jezu jak mnie to wkurzało i jeszcze się delikatnie tłumaczylo , o ona "mi to nie przeszkadza":szok: .

mala w miare, prawie caly dzien ladnie sie zajmowala soba i troche na rekach, ale teraz juz jej sie wlaczylo marudzenie.
Lamia jutro do przedszkola, oddaje ja tak o 8.30, a odbieram kolo 15, jakos nie chce mi sie dluzej bez niej siedziec, potem jeszcze zazwyczaj wychodzimy na spacer, ale teraz coraz szybciej robi sie ciemno wiec pewnie przestaniemy.
dzis bylismy na kontroli i szczepieniu. mala wazy 6,5kg, czyli 3kg w 2 miesiace, ta to dopiero bedzie miala nadwage:-D

Tampeza ty to masz to mleko:-D

a moj dalej spi, tylko sie przebudza na chwile i dalej,, czuje ze nocka do tylu....

a co do gosci to ja niby juz sie troche nudze tym siedzeniem, ale teraz tyle tych chorobsk wisi w powietrzu ze sie wstrzymam. Powiedzialam ze dam znac jak bede gotowa na przyjmowanie gosci. Nawet uszanowali to;-)

A w sobote jest fajna impreza z okazji zajscia w ciaze moich znajomych ktorzy bardzo dlugo sie starali. Kurcze sami polacy, chetnie bym poszla gdyby nie maly.... do tylu ludzi to go narazie nie wezme, no i kazdy by chcial go ponosic itp... a ja nie chce sobie takiej przyjemnosci robic zeby maly sie rozchorowal tak szybko. Wiec zostajemy w domu,, bo nawet jeszcze tygodnia nie bedzie mial:baffled:

reklama
Do góry