reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

jak tam spedzacie dzionek, kurcze u mojej tesciowej pełna chata , jakaś daleka rodzina sie zjechała, :szok:krzyki wrzski i swawole:wściekła/y:,
ja teraz pichce obiadek dla meżusia i chyba uciekam:baffled:.

a Kasia a jak tam dieta karmiacej matki , wcześniej pisalaś , że dałaś na luz z niektórymi daniami.....a zchodzisz z wagi?

reklama
u mnie w domu pusto sie zrobilo. Sandra sie bawi sama w ciszy. Goscie wyjechali okolo poludnia. Teraz tylko trzeba bedzie ogarnac porzadnie mieszkanie, bo przy tylu ludziach na malym mieszkaniu to nawet nie dalo sie sprzatac, wiec sie nazbieralo. Ale co tam sie bede stresowac, mam duzo czasu, wiec albo zrobie to powoli, albo poczekam na wene i sie wezme i zrobie wszystko jednego dnia;-)

u nas padalo rano, a teraz wychodzi sloneczko, fajnie po tylu dniach deszczu:-)

..Emma po kilku prøbach wydaje sie odbywac juz swojå ostatniå przed spaniem nocnym drzemke (jeszcze jedno jedzenie ok.pønocy), J. pod namiotem z przyjacielem na rybach (czytaj: picie koniaka:-D bo wlasnie dzwonil i zamiast ryb w wodzie plywajå jedynie bobry:tak:), U2 sobie brzdåka a ja wlåczam na luz i surfuje..

..Agata no to wreszcie i Ty mozesz troszke odetchnåc!! i dobrze! teraz i Ty wlåcz sobie na luzik, oddaj Sare pod opieke mezowi a sama do lazienki i moze jakies zabiegi upiekszajåco-relaksujåco-pielegnacyjne???:tak: jakkolwiek nie zdecydowalabys sie wykorzystac kolejnych nadchodzåcych dni - postaraj sie zagospodarowac troszke czasu na odpoczynek dla siebie!! ;-):-)
..Aniu a propos mojej diety.. no widzisz ja z mojå Malusiå pøki co mam super. nawet ostatnio troche zestresowalam bo na nerkowce mnie wzielo i zjadlam troche (ZAWSZE staram sie z niczym nie przesadzac) ale zpanikowalam ze nawet te "troche" moze wywolac zle zeby nie powiedziec tragiczne skutki.. J. poczytal, wyjasnil, uspokoil ze jak do tej pory alergii nie bylo, my nie jestesmy zadnå obciåzeni, przeciez jemy orzechy (laskowe,wloskie) w chlebie i ze nic nie bedzie i rzeczywiscie obeszlo sie bez niczego..:huh: oczywiscie nie bede z Emmy robic krolika doswiadczalnego i wystawiac Jej na prøby ale nie stronie od roznych rzeczy typu mleko, jajka, nawet kilka zielonych fasolek tylko z zalozenia ze cos moze byc bo bym chyba zeschizowala choc oczywiscie jakbym musiala sie poswiecic to bym sie poswiecila.. a jesli chodzi o mojå wage.. coz - ciezko jest mi zbic te wszystkie uzbierane kilogramy choc z czekoladå i innymi smieciami stanowczo przystopowalam. nie zmienia to jednak faktu ze ja CHODZE GLODNA i to nie dlatego ze sie glodze tylko przez tå produkcje mleka ciågle chce mi sie jesc.. staram sie nie obrzerac, nadrabiac jogurtem, owocami, "zdrowymi" krakersami..cwiczyc wysilkowo przeciez nie bede (tyle ze chodze z Emmå na spacerki i dzisiaj pomyslalam ze moze by wkoncu wlåczyc te zakupione czasie ciåzy DVD i wkoncu pocwiczyc na ogromnej pilce co dostalam od J)... no i w efekcie z mojego søwaczka pøki co moge odliczyc jedynie 0,5kg.......
..za 2tyg. jade znowu do Kristiansand.. zakupu ubran ciåg dalszy.. jaki ja mialam problem ostatnio ze znalezieniem czegos.. czegos w moim stylu i w czym wyglådalabym dobrze..mam nadzieje ze sie rzeczywiscie tych kilogramow predzej czy pøzniej pozbede...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
..bo moze J. bedzie za chory na 3,5h jazdy samochodem..nawet jako pasazer..
..bo moze nie uda Mu sie wziåc niedzieli wolnej i wtedy niewielki sens tej jazdy na tak krotko..
..bo moze nie bedzie w domu Jego rodzicow - choc czy to tak naprawde ma jakikolwiek znaczenie??..
..zobaczymy jutro.. :)

..to taki lezaczek Aniu..moze i fachowo "kojec"..? Emma bardzo lubi w nim siedziec, choc oczywiscie wszystko ma swoje granice i po jakims czasie juz mialczy zeby jå wyciågac.. :-)

jak minål Ci dzien? bylas na plazy? jak obiadek z mezem? a nieoczekiwana wizyta dalekiej rodziny? :-)
acha! no i kiedy wkoncu Ty wkleisz te wspomniane wczesniej zdjecia??:crazy::-)

Ostatnia edycja:
no macie kawałeczek do tego Ulvik, mam nadzieje ,że sie wszystko uda , i spedzicie milo czas. wiesz Kasiu nie udaje mi sie wkleic fotek przez ta stronke , musze przysiąśc do tego i pozgrywac wszystkie zdjecia na tego kompa , bo mój mi cos szwankuje z netem i korzystam ze szwagra:-(, póki co to juz widziałaś na N-K kilka zdjec , ale obiecuje , ze sie poprwię
. A dzisiaj sztywny dzień , bez rewelki , zaręczyny mojego szwagra , i kolacja integracyjan w pucku , wrocilismy późno, czarek umeczony , zasnał bez kolacji i mycia, trudno,:)kurcze powiem ci , ze chlop mial gest , wynajął katamaran i płyneli z gdyni do pucka potem w restauracji nad samymym morzem czekała rodzina dziewczyny i ze strony mojego męża, kolo 20 osób , wszystko bylo dla niej zaskoczeniem jak to zobaczyła, ah to były czasy:szok:
a ja taraz siedze z mezem przed telewizorem i ogladamy film sącząc browarka:rofl2::-D, juz powoli zmyka ,,,,,dobranoc

reklama
Do góry