reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Witam was kochane mamusie i przyszle!:-)Ja jestem juz 2tygodnie w Norwegii i w swoim domku.Lecielismy teraz Wizzarem-nigdy wiecej tym samolotem.Tam sa sami pijani pasazerowie i w dodatku moj maz wykupil 4torby bagazowe ale okazalo sie ze czwartej niemozemy wziasc i oczywiscie zostala moja z moimi rzeczami.Rerszte musielismy wziasc bo to byly rzeczy corki i leki syna.Pewnie niemowilam wam ze moj syn ma skaze bialkowa ale to powiedzieli lekarze z PL a tutaj lekarz powiedzial ze to jest normalne tzn.wysypka i po 2latach znika bo to jest z powietrza.Dzieje sie tak bo dziecko w brzuszku jest w wodziea tu nagle wychodzi na nieznane mu dotat powietrze.Wiecie co dla mnie to dziwnie i najbardziej wkurza mnie to co inny lekarz mowi co innego.Kolezanka powiedziala ze to egzema.Wez tu byc madrym i pisz wiersze:szok:!Jest juz lepiej ale tutaj bede musiala isc do lekarza aby zrobil mu badania i okaze sie wtedy czy ma skaze bialkowa-zobaczymy!Sorrki ze dopiero teraz sie odzywam ale znalazlam czas.Obiecuje ze bede teraz z wami na bierzaca.:sorry2:
WITAJ
oj to współczuje , co za brzeboje...:-( z tymi bagażami. w końcu jesteś:-)
Ryba mój szkrabek tez ma alergie na krowie mleko, mieliśmy ostatnio testy , ale nic nie wykazały , podobno to norma , tak czasem bywa , wiec nie spodziewaj sie niczego obiecujacego po tych badaniach . my opowiedzielismy całą historie choroby , od kiedy , objawy , jak wygladała egzema , w jakich miejscach, ,że miał bóle brzuszka , dziwne kupki i tym podobne , tutaj trzeba marudzic i wiercic dziure w brzuchu lekarzom bo cię zlekceważą, więc nie daj sobie wmówic , ze to sie bierze z powietrza:-D. w końcu dostaliśmy recepte na nutramigen , ale troche czekalismy na decyzje:tak:.nie daj im zlekceważyc tego , botylko twój synek na tym ucierpi. a to jakbys chciała sobie jeszcze poczytac na ten temat.
BabyBoom: Alergia na białka mleka krowiego (CMA - cow milk allergy)

Tampeza milego plotkowania , ale masz fajnie:-D, mam nadzieje , ze uda sie wzystko poukładac z tymi wizytami.

reklama
hej to fajnie ze juz z nami jestes, choc wspolczuje podorzy. W Norwegian tez lataja pijani pasazerowie szczegolnie jak przylatuja na sezon,,,, beznadzieja, bo wiekszosc to polacy ktorzy przemycaja wodke w napojach i pija na pokladzie, wiec jak juz doleca to sa niezle zakreceni:no: chociaz walna sobie tez juz cos po drodze na lotnisko:wściekła/y:

no ale zeby nie bylo tylko o polakach to norwedzy nie sa lepsi, lecialam juz kiedys raz z takimi okolo 50 do Warszawy i bylo tez ostro:crazy:

a ja mialam beznadziejna noc, bo Sandra mnie budzila od 12 do 5, a juz po 6 razie stracilam rachube z liczeniem.... o 5 za to chciala wstac i sie bawic, ale ja juz w swojej frustracji dalam jej miske plastikowa z chrupkami i wyszlam.. pojadla, poplakala pare minut i poszla spac:baffled:

znowu jak wstala to byla zmeczona wiec marudna i wszystkim dokuczala,, mi chodzila po brzuchu, psy ciagnela za uszy a na koniec chodzac po sofie spadla i uderzyla sie o noge od stolu:no:

wtedy to juz ja wyslalam z mezem na spacerek i teraz moge chociaz kawe w spokoju wypic na rozruch, po takiej nocy:sorry2:

to sie nazywa miec dzieci:dry:

Dzieki Aniu!Chcialabym sie zapytac co dawalas do jedzenia swojemu maluszkowi?Jakie obiadki,desery i co do picia?Moj babel skonczyl juz 5 miesiecy.Czy wogole moge mu cos podawac?:-(Zapomnialam wam wspomniec ze po tym locie jeszcze zachorowal tj.kaszel,katar i goraczka.Niechcial pic nic bo nos zapchany robi swoje i pewnie gardlo go bolalo bo mial tez chrypke.Jechalismy do lekarza i po wykryciu we krwi bakterii lekarz zapisal nam dla babla antybiotyk.W samolocie bylo tak duszno jak cholera!Jest juz ok.-na szczescie!

hej Dziewczyny!!

no tos Aniu wykrakala Rybe i sie pokazala!! :)) witamy z powrotem!! :-) a propos Wizzaira - nie wiem czy rzeczywiscie jest cos nie tak z tymi liniami lotniczymi ale juz 2-gi raz odbieralam osoby przylatujåce do Nowegii i 2razy byly powazne kilkugodzinne opøznienia.. jesli chodzi o towarzystwo w jakim sie leci nie mozna wymagac za wiele - så to przeciez chyba najtansze linie oblatujåce PL-NOR na rynku wiec stac na nie kazdå osobe rowniez np.te nietrzezw (kupili se piwo z tego co zaoszczedzili!! :-D) ale faktem jest ze na lotniskach od razu rozpoznac Polaka - z puszkå piwa w reku i urwuje na calego dlatego ja nawet sie nieprzyznaje ze rozumiem..

..ale wracajåz do Dziewczyn.. tez o Nich ze 2 dni temu myslalam.. bozenka miala najpierw do PL a potem Italia!! boze! jak Jej zazdroszcze! MORZE SRODZIEMNE!! moglaby sie pokazac i pare zdjec (chocby tych krajobrazowych wkleic).. Istra to juz chyba dni liczy!! a moze juz i godziny!! :-D i przy okazji ta przeprowadzka!! a Lila wsiåkla.. moze za duzo piasku nakradla!! ktos jå przyuwazyl ibiednå posadzili!!! :-D:-D

..tampeza?! - to Ty masz patent sternika??! :szok: napisz o tym cos wiecej!!
..marta - rzeczywiscie pomysl przyjazdu razem z Wami musisz grzecznie i kulturalnie wybic swojej szwagierce z glowy.. :no: i tak sie wymeczycie!! a kazda wolna przestrzen w samochodzie jest na miare zlota!! moze niech przyleci - chociazby Wizzairem!! :-D

...ja wczoraj w koncu nie poszlam na ryby, siedzielismy w domu. dzisiaj mialam plan isc na basen ale sie troche pozmienialo. musialam na chwile do hotelu, potem sklep i troche czasu mi juz umknelo.. w domu mam taki sajgon ze nawet nie wiem z ktorej strony sie chwycic, nawet nie mam dostepu do odkurzacza - szafka zawalona pudlami i jak skoncze to i tak pewnie efekt bedzie malo widoczny... jakkolwiek. taka senna tez sie czuje bo znowu 2oststnie noce troszke nieciekawe.. zasypiam bardzo pozno -- po pierwsze nie czuje zmeczenia no i powrocil "syndrom niespokojnych nog"..

happy_friday.gif

szczegolnie dla Ciebie Agatko!! :)))
;-)

ps. zajze do Was pozniej.. papa!

Agathe to nie zła jazda:-D, dobrze , że czymś ja przekupiłaś:-D i zasnęła.

Ryba nie daje nic co ma mleko modyfikowane i zwykłe , wszystkie kaszki tutaj maja , żadnych produktów mleko podobnych, czekolody , cacao tez odpada, jajka również. powoli popare łyżeczek wprowadzasz mu poszczególne produkty w zależności w jakim jest misiącu i uważnie przyglądzasz się czy ma alergię, jak nie to podajesz normalnie.mój oprócz tego ma pare alergii na niektóre owoce. juz nie pamiętam dokładnie co sie podaje w którym miesiącu, ale na sam początek napewno jabłuszko , potem marchewka,,,,a ty karmisz piersia , bo wtedy wszystko podajesz z opóźnieniem. Co do wprowadzania produktów to KASIA może cię poratowac.
dziewczyny mi jeszcze poradziły , że jest tu kaszka o nazwie RISGROT firmy nestle, gdzie dodajesz mleko , w twoim wypadku te na alergię, więc to na śniadanko. mój tego nie chce:(
powoli mu daje pare łyżeczek jogurtu, zeby go przyzwyczajac , więc poznaje inne smaki i nie moze zdzierżyc tego mleka na skazę, bleee,
NIE mart sie będzie oki:tak:

Kasiu współczuje ciążowych dolegliwości:-(
mam nadzieję , że szybko przyjdzie poprawa. I również życzczę miłego dnia
2jcualh.jpg

reklama
Do góry