reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

6k5whlg.jpg

Padam na mordkę, muszę wypic mocną kawke bo zasnę na stojąco...
Czarusiek źle spał , gorączki nie miał , ale sie dusił, juz nie mam siły:-(
przez tą flegme i kaszel krztusil sie( a refluks jeszcze pogarsza sprawę) , płakał przez pól nocy:-(. Więc musiałam czuwac przy nim , biedulek.Mam nadzieję , że jutro przyjmnie go lekarz w pzrychodni.
Szkoda , że łobuziak taki chorowity , dzisiaj zapowiada sie piękny dzionek i słonko juz wyszło
2vb2alj.jpg

, ja do szkoły no a jego czeka zabawa w domu.:-(

reklama
witaj w klubie, ja tez jestem zmeczona od rana,ale to troche z mojej winy. Poszlam wczoraj pozno spac,a mala obudzila mnie o 7:30. Moze to i nie pozno, ale dla mnie snu bylo za malo...... ale to moj typowy problem.

Kawy bardzo mocnej sobie tez nie zrobie, bo przeciez ciaza,,, dlatego tylko taka lekka z mlekiem;-)

A dzisiaj jedziemy do naszych bardzo bliskich przyjaciol, wiec bedzie fajnie:-)

Witam
Moje dziecko standartowo wstalo o 6, ale tatus sie zajmowal, ja wstalam o 8:-D. Kawa juz sie poratowalam, bezkofeinowa. U nas jakos tak sie chmurzy, ale moze po poludniu sie poprawi. Dzis mam zaplanowane mycie auta w srodku, ale mi sie nie chce:baffled:

No to fajowo , życze milego dzionka:tak::tak::tak:
a z tym snem to porażka , ja w cizy cięgle zmęczona a i ogólnie lubie sobie pospac:-D:-D:-D, jak mały sie urodził , nie mogłam przeżyc , że sielanka ze spaniem sie skończyła, mój łobuziak non stop przy piersi, mało spał:crazy:

Witam
Moje dziecko standartowo wstalo o 6, ale tatus sie zajmowal, ja wstalam o 8:-D. Kawa juz sie poratowalam, bezkofeinowa. U nas jakos tak sie chmurzy, ale moze po poludniu sie poprawi. Dzis mam zaplanowane mycie auta w srodku, ale mi sie nie chce:baffled:
No ale masz dobrze z mężusiem:-D

ja jakos tej bezkofeinowej nie moge. Cos takiego musi byc w skladzie co mi nie sluzy, bo jestem tak rozdrazniowa i wkurzona ze chodze jak bomba tykajaca, nigdy nie wiadomo kiedy wybuchne:wściekła/y: wiec wole nie pic zadnej kawy dla dobra otoczenia jak mam pic bezkofeinowa.

Ja pije taka zwykla rozpuszczalna nescafe z jedej lyzeczki i na pol na pol z mlekiem. Lekarz powiedzial mi ze przy moim niskim cisnieniu to nic nie zaszkodzi nawet normalna, a ogolnie rzecz biorac to mleko neutralizuje czesc dzialania kofeiny, wiec nie zostaje tam wiele, dlatego mala biala jest duzo slabsza.

Ratuje sie jak moge, przy ostatnim badaniu cisnienia mialam 106/60 i to bylo po kawie:szok: i nie ma sie czemu dziwic ze mnie czasem glowa boli, albo ze mam zawroty.

czesc Mamusie!! :-):-) to znowu ja!! :-D:-D
wrocilam w piåtek o 4 nad ranem. musze przyznac ze jednak umeczylismy sie tå dlugå jazdå w obie strony.. ale juz jestesmy!! wczoraj calutki dzien odpoczynek - parady to tylko w TV.
..w Polsce bylo bardzo fajnie, pogoda dopisywala Nam kazdego dnia!! normalnie jak dla mnie to lato!! choc ludzie dziwili sie ze ja taka porozbierana chodze w sukienki a niektorzy jeszcze w sweterki i katanki.. hehe! tak to jest jak sie z norweskich gor zjezdza.. :-D tyle ze ta temperatura niekorzystnie wplywala na moje cialo - troszke puchlam - stopy i nogi szczegolnie!! :szok: ale nie dziwota skoro kazdego dnia maratony od rana do wieczora.. tutaj wydaje sie wracac do normy za to powrocily krwawienie i bol w nosie.. pozatym weszlam na wage i choc nie zalowalam sobie polskiego jedzenia spadlam o 1,5kg. :-) ciesze sie bo i tak juz przybylo 15kg a pewnie bedzie i wiecej bioråc pod uwage jak aktywne zycie prowadze tutaj na tym wygwizdowie.. :wściekła/y: Jorgeirowi tez sie bardzo podobalo i jedzenie smakowalo.hmm. nawet podobalo sie na tyle i stwierdzxil ze jest to kra mozliwosci ze kto to wie bo na przyszlosc (moze juz nawet nie za bardzo odleglå) planuje jakies inwestycje (a juz napewno dom i ziemie - gdzies za miastem, z kawalkiem prywatnego lasu - zeby polowac..). w miare mozliwosci zabralam go w kilka miejsc : Karpacz (tam stoi prawdziwy Kosciol Wikingow!! - zrobilam mu niespodzianke), zamek Ksiåz z pieknymi ogrodani i wykwintnå restauracyjå, festiwal kultury sredniowiecznej w zamku Grodno w Zagørzu $låskim, wizyta w wodach zdrojowych w Szczawnie Zdroju, spacery po S-cy (muzea,koscioly).. ponadto zakupy, wizyta ze znajomymi z Naszej Klasy, szczesliwie rodziny tutaj w $widnicy nie mam bardzo bliskiej za duzej wiec tym razem obeszlo sie na rozmowach telefonicznych (za to w przyszlym roku trzeba bedzie se wybrac do Olsztyna - odwiedzic Babcie i wszystkie wazne Wujostwo)..
zakupy? hmm. zmiescilismy sie:-) ale LEDWO!! :-D ja nawet tak pozytywnie myslalam ze komode kupie!! :-D:-D taak.. i chyba sama musialabym wysiåsc z tego samochodu!! moja Mama tego ranka jak sie pakowalismy to tylko patrzyla na biegajåcego z gory na døl, zalanego potem J. i szeptala ze "On to ma do mnie cierpliwosc"!! :-D rzeczywiscie - KOCHANY JEST!!

Dziewczyny.. poczytalam co u Was. ciesze sie ze znowu jestem z Wami!! i ze wszysto wydaje sie byc u Was w porzådku. witam znowu Agate i nowå Mame - Marte! :-) Lili gratuluje nowego nabytku!! tylko nie rozpedz sie z zakupami tak jak ja!! :-D:-D Aniu mam nadzieje ze Cezarkowi sie polepszy i ciesze sie ze radzi sobie w przedszkolu!! - wierze ze z kazdym dniem bedzie coraz to lepiej!! Iza gdzies nam zniknela.. o Bozence i Rybie nie wspomne!! :-D - mam nadzieje ze Nam sie wkrotce pojawiå.. no i czekam na jakies zdjecia - np. powiekszajåcego sie brzuszka Agi i jej coreczki-kluseczki!! :-D:-D ja sama tez cos wkleje tyle ze potem jak przyjdzie moj piekny bo nie wiem gdzie wkitral zdjecia.. mam nadzieje ze wogole ma je w swoim kompie!! :baffled: ale bym sie zezloscila!!! :wściekła/y:

milego dnia Wszystkim!! buziaczki!

WITAJ KASIU, miło , ze jesteś spowrotem:tak::tak::tak:
Fajnie , ży tyle zwiedzaliście i pokazałaś uroki naszego kraju J.
Też bylam w tym ewangelickim kościołku WANG, ostatnio sobie o nim przypomniałam , jak wracaliśmy samochodem do PL i w drodze na Oslo mineliśmy mijescowośc o tej nazwie i tam też jest taki mały kościółek.ten w Polsce został przeniesiony z Norwegii , więc jest oryginalny.(zastanawiam sie jak oni to zrobili , ten przewodnik , mówil , że był całkowicie rozebrany i w częciach , ale i tak jakoś trudno mi to sobie wyobrazic)dobra ale sie rozpisałm:zawstydzona/y: ...

mam nadzieje , że krwawienia ci przejdą, od czego od przemęczenia?

a ja dzisiaj byłam jak zwykle na kursie, nie chciało mi sie stac nad garami i wyciągnęłam mężusia na pizze, Czarek od razu ożywiony bo tam pełno dzieciaków, więc się zaczęło szaleństwo:-D:-D:-D. wróciliśmy do domku i padł na kanapę , ale nie śpi , ogląda tv , stracił humor:-(. powiem wam , ze ma coraz gorszy kaszel, mam nadzieje , że jutrzejsza wizyta u pana lekarza coś da.

czesc

melduje ze zyje..tak jakby bo sie rozlozylam na maxa
gardlo,zatoki...no porazka

Kasiu witaj spowrotem :-) dziekuje za gratki
mowisz z eposzalalas z zakupami w PL? ja tez planuje :-D
juz wczoraj wstepnie zrobilismy liste kogo odwiedzic itd. i wcale mi sie nie usmiecha bo ponad polowa urlopu zleci na cholernym odwiedzaniu rodziny i przyjaciol :crazy: (moj tak chce)
a ja zamierzalam pojezdzic po Polsce i pozwiedzac Krakow,Wieliczke,Oswiecim bo nie bylam itd itd
a tu sie okazuje ze moze cos z tego lizniemy :baffled:

Ana ja tez taki spioch
kocham spac
wiec urodzenie Mileny tez to wywrocilo do gory nogami
az mialam tego wiszenia na piersi dosyc i pzreszlam na butle
Milena majac ok.4 miesiace zaczela przesypiac cale noce,w dzien spala po 3-4 h :rofl2: wiec mialam miodziooooooo

z Hania w dzien tak nie ma,Hania robi sobie krotkie drzemki *3,wiec jak idzie spac ja poprostu dzialam w domu bo inaczej ani rusz
jest bardzo absorbujacym dzieckiem
pamietam Milenie zabawki rozrzucilam i sie bawila,z Hania zapomnij :-p
ale moze to dlatego ze nie ejst jedynaczka?? hmm,moze cos w tym jest
ale noce juz przesypia wiec mama sie wysypia hihiiii az sie zrymowalo :-D

wlasnie sie obudzila wiec lece

reklama
Cześć Dziewczyny:-),
Jak mi się nic ni chce:-(.
Cześć Kasiu :-), a Ty już na ostatnich nogach, co? Jak się czujesz?
Mam nadzieję że przyjmą Ciebie jutro w przychodni ;-).

Jurto jadę z Teściówką do centrum Bergen na lody do Mc.
Mam nadzieje że będzie ładniejsza pogoda bo dzisiaj to masakra :-(. Ni i nie byliśmy na kawce u znajomych ale za to byliśmy po kościele na kawce w krypcie. Natalka lubi tam chodzić bo są dzieci i zabawki.
A dzisiaj z centrum do domku ja siedziałam za kółkiem, a moja męża prawie wyszła z siebie :laugh2:. Aloe super się jeździ, wszyscy mnie wyprzedzali :-D
jakoś wole na razie wolniej jeździć jako świeżo upieczony kierowca :sorry2:,
jutro będę uczyć sie tankować samochód:-D ale suuper!!!!

:-DPozdrawiam :-D

Do góry