reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Hi!
Właśnie wygrzebałam to forum na necie i jeżeli mnie przyjmiecie to chętnie dołączę :zawstydzona/y:... miło porozmawiać z kimś kto tutaj mieszka a niestety znajomych nie za wielu jak to bywa na obczyźnie. Pozdrawiam!!:-)

reklama
Witam:-)
Mary tak kwas foliowy jest ważny,a może masz kogos kto by ci go przysłał ja nie wiem czy tu jest ale może dziewczyny wiedza
Drozdekela witaj:-)doczytałam że masz dwóch synów w tym maleństwo,pewnie rodziłas w No jak wspomnienia z porodówki????

Maniulka rzeczywiście Filipa rodziłam w no, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Zarówno podczas porodu jak i później na oddziale opieka była baaardzo dobra, nie mogę złego słowa powiedzieć:-) warunki w szpitalu tez rewelacyjne i co najważniejsze ani chwile nie poczułam się traktowana źle ze względu na moją narodowość. Jeżeli miałabym wybierać czy rodzić w pl czy w no to zdecydowanie wybieram no a mam porównanie bo starszego syna rodziłam w pl i wyglądało to nieco gorzej. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to śmiało chętnie odpowiem:tak:
mary-beth w norwegi można kupić kwas foliowy ale nie pamiętam jak się nazywa...:no:

Witamy swiezo upiecznieta mamusie! :-D:-D:-D

Po porodzie moja pamiec jest nadal krotkoterminowa ale chyba gdzies z Oslo jestes?
Napisz jakie regiony i moze jak dlugo- to tylko moja ciekawosc...;-)

mary-beth kup sobie "GRAVID" w aptece to jest zestaw witaminek i w tym folat (czy kwas ...) ja to bralam. Tylko najlepiej firmy nicoplus (jakos tak) bo ten kosztuje ok 100 kr, a jest jeszcze innym bardzo podobny ale juz innej firmy no i drozszy.

...
smileysow juz nie wstawiam bo:
a- musialabym przez explorera a ten sie slimaczy jak ch....a!bo uzywam kulawej opery :baffled:
b- wgralam co prawda firefoxa ale akurat w tej najnowszej wersji nie dzialaja...
tez wymyslaja :dry:

:-):-):-)

Dziękuję za powitanie:-) rzeczywiście bardzoooo świeżo upieczona:-D
JoJoBe- nie taka kiepska ta twoja pamięć.. z oslo a dokładnie rejony manglerud, jestem tu od dwóch lat ale ty też w oslo mieszkasz, może jesteśmy sąsiadkami a nawet nie wiemy?;-)Ach ta cywilizacja niby ma nam ułatwić życie ale czasem różnie z tym bywa
Właśnie "wgoniłam" moje szkraby do łóżka i teraz mały relaks dla mamuśki....
Życzcie mi żebym się dzisiaj wyspała choć z wiadomych powodów różnie to może być:dry: Spokojnej nocki!!

hej drozdekela witam się i ja ;-)
może sobie wstawisz suwaczki :tak:

mary-beth miałam ci napisać żeby sobie kupiła zestaw witamin dla kobiet w ciąży ale JojoB mnie wyprzedziła ;-)

ale jestem zmęczona , popracowałam dzisiaj w ogródku i padam:szok:

:-)

Ja niestety po drugiej stronie w strone Lysaker... Chociaz mam paru znajomych w tamtej okolicy. Tylko, ze my sie tak na spotkanie to umawiamy jak... sojki za morze! :-D
To chucham na spokojna nocke!

;-)

Dzień dobry z rana, ależ mamy dziś pogodę:-( u mnie czas na kawkę bo starszego właśnie odprowadziłam do przedszkola a mały drzemie na balkonie i planing co by tutaj ugotować..... może wy macie jakieś pomysły bo już głowa wysycha od tej kuchni, generalnie gotowanie dla mnie to kara:tak:
JoJoB- dziękuje chuchanie pomogło, synuś dał się mamie wyspać. twu twu oby nie zapeszyć co by nie było gorzej.
AniaSM- dobry pomysł z tymi suwaczkami tylko najpierw muszę rozgryźć jak to zrobić, wstyd się przyznać ale bladego pojęcia w tych sprawach nie mam:zawstydzona/y:
Pozdrawiam:-)
ps. koniec drzemki koniec przerwy.....

reklama
Hey Kobietki ;) Przed chwilka wstałam i mam taka energie dziś że chyba mnie rozsadzi jak nie znajde czegoś do roboty.. Chyba pójdę na spacerek po śniadanku ;) amoże to cos da i urodze szybciej - bo sex jakoś nie działa...
Buziole i miłego dzionka zyczę Wszystkim :D

Do góry