reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
Hej:-)

No i ja nareszcie w domku z moja corcia:-) Troche nas w szpitalu potrzymali bo mialam cesarke:-(
Mala urodzila sie 26 czerwca o 7.01.
Jest malym glodomorkiem, ale bardzo grzecznym.
Dzisiaj przylatuje moja mama i wlasnie na nia czekam, ale postaram si szybciutko odezwac i oczywiscie wkleic jakas foteczke.

pozdrawiamy wszystkich serdecznie;-)

Witam

na samym poczatki GRATULACJE rozdwojonym mamom i ich pociechom....

wczoraj wrocilam z PL i zacynam dopiero czytac co u Was.

hej:-)

Normalnie moje malenstwo pochlania cala moja uwage:-) Jest bardzo grzeczne i ladnie przybira na wadze. Tylko ta pogoda taka beznadziejna, a my chcielibysmy wreszcie pojsc na spacerk. Strasznie czekamy na sloneczko, a tu tylko leje i leje:-(

Doswiadczone mamusie - jak to jest z ta dieta karmiacej matki? Napiszcie czego satanowczonie wolno jesc i pic. Z gory dziekuje:tak:

No i ciagle mam problem z mlekiem. To znaczy mleka mam po prostu mnustwo i juz normalnie nie wiem co mam z nim robic. Ciagle przed karmieniem musze odciagac bo mam go tak duzo ze mala nie moze sobie poradzic:szok: Juz sie zastanawiam czy mleczarni nie otworzyc, uff.

Neeta , Nafnia, a ja wy sobie radzicie?

Zuzia super ze juz wrocilyscie, pewnie jestescie wypoczete i opalaone:-D

Luciela witamy serdecznie w naszym gronie.

A kiedy wraca Eternity?

pozdrawiamy wszystkich:-D

czesc dziewczyny,
NEETA, EWIKI GRATULACJE :-):-):-), teraz wszystkie mamy coreczki;-)
moja Natalka takze pochlania cala moja uwage
ja nie nadazam teraz czytac wszystkiego, Natalka nie lubi spac a lubi krzyczec i jesc. Ja mam wrazenie ze nie robie nic innego tylko karmie ja i zmieniam pieluszki;-) i chodze niewyspana.
Jest najukochanszym malenstwem :tak:

Dzisiaj wreszcie slonce niesmialo wyjzalo zza chmur wiec pospacerowalismy troche wiecej:-).
A ja chcialam sie pochwalic, ze juz wrocilam do swojego rozmiaru i moge nosic moje ulubione jeansy;-).
mam nadzieje ze wkrotce znow bede tu czesciej
pozdrawiamy

hej dziewczyny
wreszcie znalazlam chwilke czasu dla siebie, moja Daria teraz slodko spi :-)ale wcale nie zdarza jej sie to zbyt czesto, lubi duzo plakac i jesc - Nafnia to podobnie jak twoja Natalka ;-) Jest slodziutka i cala moja rodzinka zwariowala na jej punkcie :-D
...ja tez marze teraz o tym zeby troche pospac :tak:

czesc dziewczyny
Neeta, Ewiki jak tam wasze Malenstwa, jak sobie radzicie?
moja Natalka nadal nie lubi spac, a ja marze o tym zeby troche pospac...
ona lubi spacery, wtedy troche spi jak sie kolysze w wozeczku a dzisiaj pogoda znowu nieciekawa
pozdrawiam

musisz dzwonic do przychodni i sie dopytywac oraz domagac sie tego USG. tak bylo w moim przypadku bo tez czekalam od pazdziernika a USG mialam dopiero na poczatku stycznia. moze bedziesz musiala sie umowic z polozna na wizyte domowa i ona dopiero cie umowi. USG miala tylko jedno ale co 2 tyg chodzilam regularnie na wizyty z polozna do przychodni, ktora sprawdzala czy wszystko jest ok.

co do szczepien to moje dziecko tutaj sie urodzilo i oni sami wyznaczaja mi tutaj terminy szczepien ale jak sie zarejestrujesz do przychodni razem z dzieckiem to powinno byc tak samo - tak jest w przypadku mojej siostry, ktora tez jest z dziecmi tutaj.
a co do miejsc na spacery to jest wiele parkow - ogromnych i zarowno pieknych
za przedszkola sie placi. a dziecko juz czteroletnie zaczyna chodzic do szkoly i sie za szkole nic nie placi.

Izusia przyezdzasz do |Manchesteru do kosciola??jakos jeszcze nie widzialam zadnej rodzinki z malenstwem ;) aler mozliwe ze chodzimy na rozne godziny :) chetnie takze bym poszla z kims na spacerek moze bym sie odwazyla z Zuzia odesc troszke dalej od domku niz miejscowe sklepiki ;D ;D ;D
Czesc Iza wlasnie sie zalogowalam na ten czat i usmiechnelam, poniwaz twoja corcia ma na imie Zuzia zupelnia tak samo jak moja malutka bedzie miala. Jestem na 2,5 tygodnia przed terminem, mieszkam w Manchesterze i z przyjemnoscia spotkalabym sie z toba jak juz bede miala mala w swoich ramionach!!!!odpisz pozdrawiam Ania

reklama
Hej:-)

Au nas ciagle cos sie dzieje. Jak nie ropiejace oczko to katar, a teraz znowu wysypka na buzce:szok: mam nadzieje ze o po prostu potowki.
A wlasnie macie jakos dobrysposob na potowki? Bo ja to juz nie wiem co robic z ta wysypka.
Na szczescie moja corcia daje mi sobie pospac w nocy, za to w dzien lubi spac na roczkach. Ehhh, babcia rozpuszcza mi moje malenstwo, ale co zrobic?

Dieta karmiacej mamusi doprowadza mnie do szalenstwa. Moja mala Julka ma strasznie wrazliwy brzuszek. Nieglugo to juz tylko wode bede mogla pic, hihi. ale czego sie nie robi dla naszych malentw.
Neeta, Nafnia mam nadzieje ze wasze corcie dadza wam sie wreszci wyspac:tak:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze nam swiezym mama duzo sily i wytrwalosci.

Do góry