reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

...tak tak nafnia zauwazylam ze rodzimy w tym samym czasie :tak:
jesli chodzi o znieczulenie to najchetniej nie bralabym nic, ani entonoxu bo troche oglupia ani nic mocnego ale jesli bede umierac z bolu to mysle sobie, ze odpuszcze porod w wodzie i poprosze o epidural, wszystko zalezy od tego ile dam rade wytrzymac i jak dlugo bedzie trwac porod.

reklama
Hej:-)
Oj wslpolczuje wam troche ciezarowki... juz bym nie chciala byc w takiej zaawansowanej ciazy...:no: u mnie najgorsze bylo spanie, albo raczej nie spanie...:-D jezu jaka ja bylam wielka:szok::eek: jak sobie przypomne...oj nie nie...:-p
Mnie tez brzuch twardnial czesto , to normalne... za to jak mnie bolal tak jak przed miesiaczka to niedlugo potem sie mloda urodzila:-D tak sie u mnie zaczelo... ale trwalo bardzo bardzo bardzo dlugo wiec nic sie nie martwicie... napewno zdarzycie dojechac do szpitala... ale was pocieszylam nie?;-):laugh2:
Moja kolezanka tez jest w ciazy:) dopiero co sie dowiedziala... Moja Kaja ja bardzo polubila od tego czasu... klei sie do niej ciagle, non stop na niej wisi i ja caluje i przytula itp:tak: slodko. ciekawa jestem czy cos czuje...?:eek:

A tak wogole to Jutro do mnie wpada Anika... jak ktos jeszcze ma ochote wpasc to zapraszam:tak:

Za 1,5 tyg do Polski na 1,5 miesiaca!!! juchuuuuuuu!!!:cool2:
ale sie wymelanzuje ze znajomymi.... mam nadzieje... jesli Kaja bedzie spokojnie spala w nocy, bo jak nie to wieczorem nigdzie nie wyjde:baffled::confused: ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle
dobra spadam sie kapac... hehe przypomnialo mi sie jak byla w ciazy i probowalam sobei nogi golic.... hehehe bardzo smiesznie to wygladalo:laugh2:
dobra papa

Ja bym skorzystała Eternity z zaproszenia(z miła checią), ale dziś mąż ma urodzinki i jedziemy poza miasto...szukam tego parku z jelonkami:-D

milego dnia- postaram sie jutro wkleic kilka fotek z dzisiejszego dnia

buziolki!!

hej
ojejku neeta jestem w szoku:szok:, tak dlugo trzeba czekac na spotkanie w konsulacie?, oni sobie chyba zartuja z nas:wściekła/y:. Ja myslalam, ze czeka sie okolo 2 miesiace, ale 5 to juz przesada. Ja tez chcialam w pazdzierniku do Polski.

ewiki dzieki za rade, ja wlasnie stosuje ten syrop z cebuli, (mam niezly zapas cebuli), a co ty tam jeszcze dodajesz? ja tylko cebule i cukier, ale z tego wychodzi tylko okolo 4 lyzki syropu z jednej cebuli:baffled:.
Mam nadzieje ze to przejdzie do porodu, juz okropnie sie boje, bo jestem przez to oslabiona, skad ja wezme sile:-(.

eternity nie badz okrutna;-) i nie strasz nas. Mi tez wydaje sie ze jestem juz taka wielka, chociaz jak dotad przytylam 9 kg to chyba nie az tak duzo. A Kaja moze rzeczywiscie wyczuwa, ze u twojej kolezanki w brzuszku rosnie towarzystwo dla niej:-D:laugh2::-D

nafnia uszy do gory, na pewno ci przejdzie do porodu, masz jeszcze troche czasu, nie stresuj sie niepotrzebnie bo to ci na pewno nie pomoze :tak:

a ja dzis sie dowiedzialam od poloznej ze moje malenstwo jest juz gotowe do opuszczenia brzuszka i moge spodziewac sie porodu ok.10 dni wczesniej niz w terminie :tak: no i te moje skorcze tez by to potwierdzaly... ciekawe czy sie sprawdzi, ale by bylo super, juz sie nie moge doczekac:-D

...ja jak dotad tez tylko 9 kilo przytylam...

jejku jak piszecie ze tylko 9 kilo przytylyscie to ja dolaczam sie do Magdy.... ja pod koniec ciazy wygladalam jak slonica :szok::tak: jak teraz popatrze sobie na ostatnie zdjecia z brzuszkiem albo w szpitalu jak jestem podlaczona do KTG to az mi sie odechciewa nastepnej dzidzi.... :baffled:ale mam nadzieje ze to tylko tak chwilowe ;-)

Rusalka slczne te Twoje malenstwo i jeszcze wiecej prosimy zdkec :tak:

Magda ale Ci zazdroszcze wyjazdu... tez bym sobie juz pojechala w odwiedzinki. ale za to moja Zuzia byla juz 3 razy w PL a to Kaji pierwszy lot. trzymam kciuki aby byl spokojny :-p;-) my lecimy 22 sierpnia dopiero ale za to na 3 tygodnie. mamy zamiar zrobic soebie male wy[pady w gory i na mazury. mam nadzieje ze sie uda :tak:

Zuzia czuje sie juz lepiej.leki zaczely dzialac i nawet juz nie jest taka marudna.dzisiaj prawie caly dzien spedzilysmy na dworze..taka ladna pogoda az zal bylo w domu siedziec.
a wczoraj bylysmy na placyu zabaw i zaczela sama zjezdzac z e zjezdzalni tylem na brzuszku i nie glowa w dol :szok: na szczescie :tak:

Neeta fajnie... mam nadzieje ze juz niedlugo ujrzysz swoja kruszynke i ze porod przebiegnie szybko i bezbolesnie ;-) (jezeli jest to mozliwe :-p) oczywiscie zartuje

ja skurczy takich regularnych dostalam ok 2 w nocy i coraz bardziej sie one nasilaly, do szpitala pojechalismy ok 5 rano jak byly co 3 minuty a o 9.46 urodzila sie Zuzia. moje skurcze byly strasznie bolesne bo zaczynaly sie od krzyza i promieniowaly w okolice podbrzusza.. szczrze mowiac to straszny bol ale nie sugerujcie sie tym co napisalam. kazdy inaczej bol odczuwa :cool2::cool2::cool2:

Hej

No a ja przytylam juz prawie 15 kilo:-) I czuje sie jak slon:-DAle nie przejmuje sie tym wcale.
Dzidzia wierci sie niemilisiernie i czasem jak sie jakos ulozy to az oddychac nie moge:szok: Ja mam w srode wizyte w szpitalu, ciekawe co mi powiedza?
Ja tych skurczy jakos tak nie odczuwam, oczywiscie je mam bo czasami jak glaskam brzuszek to czuje ze jest spiety jakis taki. No a bole w podbrzuszu mam przewaznie jak leze:eek: Albo moze poprostu nie zwracam na jedno i drugie uwagi jak sie czyms zajmuje:confused:

Nafnia, co do syropku to tylko cebulka i cukier. Ja zawsze robie z kilku cebul , tak zeby bylo z pol sloika. I nie przejmuj sie ta choroba, na pewno szybko sie skonczy.

Neeta super ze dzidzia jest juz gotowa:laugh2: Ale pamietaj ze nasze maluszki sa bardzo modre i wiedza kiedy z brzuszka wyskoczyc i cierpliwie czekaj. Hehe i ja to pisze, a caly dzien przejeczalam ze juz sie nie moge doczekac.:happy:

Eternity zazdroszcze wyjazdu. Ja to juz nawet nie mysle o wyjezdzie bo zanim paszport dla dzidzi uda sie zalatwic to moge byc juz stara;-)

Zuzia24
super ze corenka ma sie juz lepiej. Oby tak dalej.

Rusalka czekamy na fotki.

Pozdrawiam wszystkich goraco

hej:)- obiecuje fotki beda!:)

co do kg na plusie w ciazy- u mnie było niecałe 10 kg.., i choc czułam nadmiar tych kg..to jednak czułam sie dosc dobrze:)- czasem jakos tam łapałam doła, ale generalnie tesknie za brzuszkiem(takim ciazowym oczywista:p

Eternity- jesli zaproszenie aktualne, to chetnie wpadniemy na kawkę- pytanie- kiedy pasuje Wam?...:-)

reklama
ewiki dzieki, ja dzisiaj tez juz zrobie z kilku cebul;-),

zuzia24 to chyba nawet szybko ci poszlo z porodem, a mialas jakies znieczulenie?

rusalka ja tez lapie doly

neeta fajnie ze dzidzia juz gotowa:tak:, a na jakiej podstawie polozna to stwierdzila, po skurczach?
ja wczesniej tez tak myslalam ze fajnie byloby jakby dzidzia sie urodzila kilka dni przed terminem, a teraz juz sama nie wiem, chyba wole zeby poczekala do terminu i mam nadzieje sie wyleczyc do tego czasu. Jutro ide do lekarza i zobaczymy co mi powie, mam nadzieje , ze to przejdzie:-:)sick:

Dzisiaj bylam w szkole rodzenia i nawet polozna mnie zapytala czy ze mna wszystko w porzadku, bo wygladam kiepsko:-(.
A tak wogole to dwie dziewczyny ze szkoly juz urodzily swoje malenstwa, a jedna z nich miala termin dzien po mnie:szok::szok::szok:

jak znacie jeszcze jakies domowe sposoby leczenia grypy to prosze napiszcie, bo juz czepiam sie wszystkiego robie inhalacje, czosnek dodaje prawie do kazdej potrawy, nacieranie amolem, juz nie wiem co jeszcze mam robic:confused:

Do góry