reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
Hej:-)

Zostal mi jeszcze miesiac i ta sie zastanawiam ile jeszcze urosnie mi brzuszek? Bo juz teraz wydaje mi sie ze juz wiekszy byc nie moze, a on ciagle rosnie:tak: Znalezienie wygodnej pozycji w luzeczku graniczy z cudem no i wstaje juz conajmniej 2 razy na siusiu w nocy. Nawet nie chce myslec jak bedzie pod koniec:szok:
Maluszek natomiast jest niemilosiernie ruchliwy:-D Czasami to mam wrazeie ze uprawia tam w srodku jakis sport:-)

No a jesli chodzi ocene za domek w fajnym miejscu to niestety ceny zaczynaja sie od 600 - przy czym to jest okazja jak sie znajdzie cos w granicach 600. Bo te fajne domki z ogrodkiem to np w didsbury to juz kolo 1000:no:
Ja mam nadzieje ze znajdziemy cos w miare fajnego w okolicach 600:cool2:

Brzuchatki co u was??? Czyzby jakies spadkinastrojow? Mam nadzieje ze wszysko u was dobrze.

A jak tam humorki dopisuja mamusia i dzieciaczka?

Ja znowu sama:no: Niby caly dzien moj facet byl w domu, ale odsypial noc, wiec czuje sie tak jakby go nie bylo.Niech sie ten weekend wreszcie skonczy:tak:

pozrawiam wszystkich serdecznie

hej
Ewiki ty to i tak masz dobrze, bo ja w nocy wstaje srednio okolo 4 razy :tak:;-).
W dodatku mam jakas wirusowa infekcje gardla i strasznie sie boje, zeby to wyleczyc przed porodem. A lekarz coz... oczywiscie poradzil mi paracetamol:wściekła/y:. Lecze sie domowymi sposobami.

Co do cen mieszkan, to chyba podobne jak tutaj w Nottingham, a ja myslalam ze Man jest drozszy.:happy:

tak na szybciocha wkleję naraie jedno zdjecie mojej raczkujacej Klaudii.......;-)
picture003ux6.jpg

Hej:-)

No i ide dzisiaj ostatni dzien do pracy:tak::tak:Jakos tak dziwnie sie czuje. Ale na szczesie w przyszlym tygodniu mam sporo do zalatwienia, no i czywiscie wszystkie domowe zajecia tez mnie czekaja, wiec mysle ze nie odczuje za bardzo braku pracy.

Nafnia ja za tydzien moze tez juz bede 4 razy wstawala:-) A co do domowych sposobow na paskudne przeziebienia to syrop z cebuli jest najlepszy:tak::tak: A paracetamol bierz bo mimo wszystko pomaga. Ja sobie to tlumacze tak, ze jak przez tyle czasu nie bierzemy zadnych lekow to nam nawet paracetamol pomaga:-)
Nie daj sie temu chorobsku! Na pewno do porodu sie go pozbedziesz.

NoRusalka corcia przepiekna, no ale teraz to chce duzoooooo wiecej zdjec:-) no i mamusi oczywiscie tez:tak::tak:

pozdrawiam wszystkich

...no i jeszcze tylko 3 i pol tygodnia do terminu porodu (ewiki, jeszcze nie urodzilam:no:), tak bym chciala zeby bylo juz po...
Na wizycie w szpitalu dowiedzialam sie, ze oczywiscie moge wybrac porod w wodzie, kwestia tylko tego czy w danym dniu inna kobitka nie wpadnie na ten sam pomysl, no bo basen jest tylko jeden...i zasada: kto pierwszy ten lepszy :hmm:

Dziewczyny czy wy tez mialyscie czeste skorcze przed porodem? Chodzi mi o te przepowiadajace skorcze, ja mam je bardzo czesto od jakichs 2 tygodni i do tego taki bol brzucha jak przed miesiaczka. Ostatnio ogladalam program o ciazy, w ktorym poruszono ten temat i ponoc one pojawiaja sie w 38 tyg ciazy a u mnie juz w 35...:confused: Ciekawa jestem jak to bylo z wami mamusie?...o ile jeszcze pamietacie takie szczegoly...

hej
Neeta mamy prawie taki sam termin;-). Ja wlasnie tez zaczelam odczuwac te skurcze od kilku dni i brzuch mi twardnieje czesciej:szok:.
A o jakim znieczuleniu myslisz? Aha, ale jak porod w wodzie to mozesz tylko gas i air.

reklama
wlasnie umowilam sie na spotkanie w konsulacie w sprawie paszportu dla maluszka...normalnie szok :szok: pierwszy wolny termin na 22 pazdziernika , tzn 5 miesiecy wczesniej trzeba sie umawiac:szok: a planowalismy z mezem wyjazd do PL we wrzesniu lub pazdzierniku, niestety nic z naszych planow nie wyjdzie...ewiki i inne kobitki w ciazy, jesli planujecie wyjazd do PL z maluszkiem umawiajcie sie juz teraz, mozna przez internet

Do góry