reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

malinka222 gratuluje malenstwa i zycze duuuzo zdrowka...i uspokoj sie..to zoltaczka..moja Lenka tez miala...naswietlanie nie boli...to cos jak solarium ;) maluch troszke polezy pod lampami i tyle.A moze i samo przejdzie, bo i tak bywa. Potwierdzi to kolejny test krwi.Jednak naprawde nie ma powodow do paniki. Zoltaczke przechodzi 80% noworodkow.

reklama
Malinka jeszcze raz moje gratulacje! Mam nadzieje, ze dostalas ostatnia wiadomosc ode mnie :) Nasz maluch tez mial zoltaczke i byl naswietlany. Z tego powodu trzymali nas w szpitalu az 5 dni po porodzie. Generalnie trzeba sie upewniac, ze dziecko duzo pije i jak najczesciej wystawiac je na swiatlo sloneczne, o ile to nie pomoze to wtedy niestety naswietlania, ale to tak jak Yowka juz napisala wyglada jak solarium. Bedzie dobrze!!!!
Pozdrawiam!!!!

Dziewczyny,właśnie stosuję się do Waszych rad i mały leży sobie odkryty na łóżku i naświetla się;-)Chodzimy z nim od 3 dni na spacery.Jutro mamy pobieraną ponownie krew.Mam nadzieję że "domowe"sposoby wystarczą i nie będzie trzeba jechać do szpitala.Mały regularnie ssie pierś,więc na razie nie wzywają nas pod lampy.Na moje oko jest troszkę bladszy,ale to się jutro okaże z krwi.Poza tym jest słodki,oczu od niego nie mogę oderwać!Coraz więcej śpi w nocy,tak 7 godzin z przerwą na cycka i zmianę pieluszki.

malinka222, Dorian to bylo jedno z imion, ktore brlaismy pod uwage dla naszego malucha :) szczegolnie mojemu D sie podobalo, ale wybralismy Julian -Julek :)

Nina bardzo ladne imie...polozna w St. Marys, ktora odbierala moj porod miala tak na imie...super babeczka...bardzo profesjonalna i niezwykle mila i pomocna...gdybym nie miala juz wczesniej imienia dla mojej corci to napewno tak bym ja wlasnie nazwala.
...a u nas jak na wrotkach...codziennie z dwojka dzieci nie jest latwo...do tego konczy mi sie mleczko i musielismy dodac formule...wiec jest dodatkowo na specjalnym mleku dla wczesniakow Nutriprem 2 i moim.Chyba za duzo stresow mialam...i tak sie dziwie, ze w ogole mialam mleko...:/

reklama
Cześć babki! Sory, że tak mało piszę, ale zaglądam i czytam, co u Was słychać. Po krótce... wróciłam do pracy na pełen etat- na szczęście pracuje tylko max. do końca stycznia, potem zaległy urlop, a zaraz potem maternity. Filip ma już jednego ząbalka. Rozwija się świetnie. uwielbia swojego tatusia z którym spędza 4 z 7 dni w tyg. kiedy to mamusia musi pracować :-( Chłopaki radzą sobie super! Maluszek rośnie, co (nie)stety widac bo krągłościach mamusi ;-) W środę mamy wizytę u midwife, więc zbadamy się co i jak. Za miesiąc kolejny scan i mam nadzieję, że wtedy uda nam się poznac płeć dzidziusia. Pozdrawiam serdecznie. P.

Do góry