lysa_d
Fanka BB :)
Madzia737 pisałaś że miałaś znieczulenie w czasie porodu?Miałaś Epidural w kręgosłup?Nie miałaś obaw jak to będzie?Jedni mi odradzają dlatego że nie masz kontroli nad swoim ciałem i nawet nie wiesz kiedy przeć.Moja szefowa z kolei zachwalała i mi polecała.Sama nie wiem.Słyszałam o historiach że po tym znieczuleniu można stracić czucie w nogach jak źle założą.Z drugiej strony nie wyobrażam sobie jak ten ból zniosę.Sama nie wiem.Niby jeszcze sporo czasu bo jestem w 19tyg.ale już zaczynam się zastanawiać.
malinka222- ja tez mialam epidural i powiem ci ze nie czulam nic przez cala noc az do momentu kiedy mala zeszla do kanalu rodnego to nacisk na krzyz byl tak potworny, ze ten epidural nic mi nie pomogl, z parciem byla tragedia, nic nie czulam, kazali przec na pupe a ja pupy od 24h nie czulam wiec roznie ro bywa, powiem tylko tyle ze jak juz Zuzie wydostali przy pomocy kleszczy bo nie parlam tak jak trzeba przez to znieczulenie to potem wymiotowalam chyba z 7 razy tymi plynami, slaba bylam strasznie, podlaczyli mnie pod tlen, znieczulenie wzielo mnie tak ze jak mala urodzilam we wtorek o 11 to do srody po poludnia nie mialam jeszcze pelnego czucia, mialam zalozony cewnik, bylam oslabiona, smialam sie ze laska po cesarce czula sie lepiej ode mnie i wyszla do domu w 2 doby po porodzie a ja caly tydzien w szpitalu przelezalam z transfuzja krwi wlacznie wiec uwierz mi roznie to bywa, mam nadzieje, ze jezeli sie zdecydujesz to ze wszystko pojdzie pieknie ale jezeli masz choc troche wytrzymalosci na bol to ja bym probowala po kolei gas-and-air najpierw, potem basen jezeli sa miejsca, potem pethadine i na koncu jak juz bedziesz w kryzysowym epidural, ja do tej pory mam problemy z kregoslupem, nie wiem czy jest to rezultat ciazy czy epiduralu ale przy lekkim obciazeniu i po kazdej nocy plecy bola mnie tak ze bez masci sie nie moge obejsc, to tyle ode mnie ;-)
Ostatnia edycja: