reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

czesc dziewczynki, rany ale mam lekturke do czytania, jak ja to wszystko ogarnę? Widzę ze są nowe mamusie-super, witajcie mamki, niedługo też was poznam bo muszę w końcu się wybrać do Limericku zeby równowagę psychiczną odzyskać.
U mnie troszkę lepiej bo banda cała wyjechała w niedziele -przeżyłam, cały poniedziałek spałam, jeśli co półtoragodzinne kładzenie sie można nazwać spaniem:) Ale teraz jest nowa ciocia, do 28go wrzesnia i niby w porzadku tylko ze modlic mi sie kaze, ksiazek nawiozla i pyta czy codziennie czytam, a co w nich jest, no urwanie glowy, poza tym, cala ta rodzinka to wcale nie do pomocy przyjezdza bo jak oni niby maja pomagac jak sami zatrudniaja kogos do pomocy u siebie, to nawet pojecia nie maja o co w utrzymywaniu domu biega i np.cioteczka co jakis czas pyta ze napilaby sie herbatki, albo mowi ze musialybysmy poodkurzac, japrzytakuje ze no musialybysMY, ale nie bardzo mam na to ochote o 9tej rano po zrywanej nocce, ale jak juz trzeciego dnia powtarza no do biore sie za to sprzatanie, ufff, o samo z gotowaniem, jaka to pomoc? Sama jak bym była to połowe rzzeczy miałabym z głowy. Zwariuje normalnie. Ale mała zaczyna fajniej spac bo w nocy juz spi po 4 godzinki no i w dzien po trzy wiec wracam do rzeczywistosci, nadrobie tylko zaleglosci bo nie ma nic lepszego niz czytanie was:)
Justys, Krycha, Aga, Marta dziekuje wam za pamięć:tak:

reklama
Witaj Olivca z powrotem:tak: Qrcze Ty to masz normalnie...aż słów brakuje... Tacy goście nad którymi trzeba jeszcze latać i do tego małe dziecko to koszmar. Powinni wprowadzić jakiś przepis zakazujący takich "pomocnych" wizyt. Trzymaj się Olu. Jakoś wytrzymasz ten okres a potem zobaczysz jaki błogi spokój Cię ogarnie. A jak Majeczka Ci się chowa??

no Olivca w końcu się odezwałaś.jak tak milczałaś to myślałam że albo masz jeszcze bandę na głowie albo usuwasz zniszczenia i zgliszcza po ich wizycie.bardzo ci współczuję bo o ile się nie mylę to odkąd urodziłaś to ciągle masz kogoś na głowie:no:
a jeszcze jak się musisz takimi gośćmi zajmować i po nich sprzątać?:szok: chrzanić taką pomoc! powinnaś sobie załatwić sądowy nakaz zbliżania się do twojego domu na odległość co najmniej 100 km;-) wtedy byłabyś bezpieczna,spokojna no i wypoczęta

Hej mamuski i olivca :))
Przyznam ze moglby Said dac znac co i jak z Anita, a w sprawie balaganu to niby czemu mialaby byc zla :) W sumie myslalam ze bedzie mnostwo do zrobienia a tu raz dwa naczynia umyc poodkurzac zabawki pozbierac i podoige umyc Zajello mi nie wiwcej niz pol godz no moze do 45 min :) Ja sie ciesze ze wpadlyscie ! Ja jeszcze w lozku leze a mala spii Wypila mleko i dalaej poszla lulu :)
A co do spotkanka to wspaniale jak zawsze :))

dzien doberek:-)
witam wszystkie w ten przepiekny ``sloneczny`` dzionek:-pmasakra .....chyba juz jesien nas zastala hehhehe
a my dzis z Majka zdazylysmy do 10.30 posprzatc chate, ugotowac obiadek i napalic w kominku.....ja sciagnelam mleko jeszcze ,zjadlam sniadanko i teraz sobie siedze i czytam co tam u was.....mala znow uciela sobie komara ale cosik sie kreci ......moze uda jej sie troche pospac:sorry:
dobrze ze juz piatek:tak:tydzien z glowy.....troche odpoczynku w weekend i znow od nowa....
ja mam wielgachna sterte prasownia ale poprasuje jutro albo w niedziele jak Andrzej bedzie sie mala zajmowal:-p
Krycha to Wy tam niezla sasiadke macie no no.....nie zazdroszcze.....
Natinke kochana witaj w klubie.....moj pracuje w tym tygpdniu dluzej i wraca okolo 19 dopiero.....wiec nawet mala sie nie zajmie na chwile bo jak wroci to czas kapieli jej jest i idzie spac.....ty sie ciesz ze masz tylko 2 dzieci heheh ...a nie wiecej:laugh2:
my juz mamy tak opracowane wychodzenia do szkol ze mamy wszystko na tip top....nawet Majka wedlug planu sie budzi rano:rofl2:no ale jak to sie mowi trening czyni mistrza nie?

olivca nie zazdroszcze ty kobito super cierpliwa jesteś :tak::tak:
anioł cierpliwości przy tobie to pikuś:-D:-D

aguś zagoń kogoś do prasowania i też już będziesz miała weekend:-D:-D

mamusia Olinka witaj na wątku

camomile ja nie daję jeszcze chleba wyczytałam, ( no może czasem gryzka ale rzadko) wyczytałam, żeby do roczku unikać chleba
a na swędzące dziąsła daję zimną marchewkę z lodówki jest na tle twarda, że Bąbel nie odgryzie a zimna koi ból i dziecko ma zajęcie na jakiś
no czas i słodka:-D

Aguś ty to człowiek orkiestra jesteś.ja też właśnie skończyłam sprzątać chałupkę.rybki leżą w przyprawach i wystarczy tylko wrzucić na patelnię.no i ziemniaczki wstawić. a mój T smacznie śpi po nocy spędzonej w pracy więc mała pomagała mi w porządkach:-)

I witam oczywiście nową mamusię:happy:

reklama
a ja nie znoszę prasowania i zawsze odwlekam je tak długo jak tylko mogę.a sterta rośnie:sorry::sorry: a wszystko inne to już bez problemu mogę robić

Do góry