reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

tak, oni kryzys finansowy chcą naprawić przez zabieranie dzieciom z ust ale oczywiście akcyza na alkohol nie tknięta!:angry: Czy są naprawdę tak ślepi gdzie mogą znaleść największe pieniądze? szkoda słów, nic się nie nauczyli i wrócą do tego co było 15lat temu.:baffled:
Ja po całym dniu padłam jak kawka, martuś dzięuję za ścięcie grzywki, całkowite zaćmienie mnie ogarnęło bo nawet się nie zapytałam ile się należy:sorry::sorry::sorry:

reklama
Hej. Ja dzisiaj po malych przebojach wlaczajac jazde karteka na sygnale z Ennis do Limerick...Po kontrolnej wizycie okazalo sie ze moja bratowa(35tc) ma wysokie cisnienie 180/120 wiec od razu szpital i nie chceli pozwolic nam jechac wlasnym autem...hm...przynajmniej sie karetka przejechalam...;-)dali jej tabletki na zbicie ale zbilo tylko do 150/100 i po jakims czasei znowu delikatnie zaczelo rosnac. Znowu dali jej lekarstawa na zbicie ale niewiem jaki wynik bo juz musialam wracac do domu. W sumie to przed chwila weszlam. Powiedzieli jeszcze ze dadza jej w razie czego zastrzyki ze sterydow na przyspieszenie rozwoju pluc u dziecka bo jak cisnienie nie zejdzie to beda musieli wywolac porod. Tylko teraz sie zastanawiam czy wywo;aja go naturalnie czy moze beda robic cesarke ?Co myslicie?

Gastone jak to wygladalo u ciebie?

Ojej Beakta, to trzymamy mocno w kciuki, z wywołaniem to raczej naturalnie a z drugiej strony skoro ciśnienie takie wysokie to nie wiem czy będą ryzykować męczyć ją jeszcze bardziej czy po prostu cesarka tylko że wiesz jak oni tutaj podchodzą do cesarek, już jako ostateczność....

hello,
czekałam na czyściciela do 16-tej, ledwo zdążyliśmy na szczepienie:wściekła/y:
Bąbelek się spłakał mam nadzieję, że nie będzie miał gorączki w nocy:baffled:
okazało się, że waży 8400 i ma 71 cm:eek:

Megan - dzis o tym na naszym watku ;-)socjalnym byla mowa ale zobacz co nam szykuja...
Budget 2009 - News, Budget 2009 - Independent.ie

1) Income Levy zostanie podwojony do wys. 2% dla dochodu do €75,036. Próg powyżej którego bedzie się go płacić wyniesie €15,028.
2) Jobseeker's Allowance zostanie obniżony do €100 dla osób poniżej 20 roku życia.
3) Rent Supplement zostanie zredukowany.
4) Child Benefit od przyszłego roku będzie opodatkowany lub uzależniony od dochodów.
5) Early Childcare Supplement (dodatek dla dzieci do 5 roku) obniżony o połowę od maja tego roku i zlikwidowany w przyszłym roku.
6) Capital Gains Tax i DIRT (podatki od odsetek bankowych i zysków z np. akcji) podwyższone do 25%
7) Podwyższenie o 25 centów akcyzy na każdej paczce pap ierosów 20 szt. i o 5 centów na litrze paliwa Diesel (nie benzyny!).

i ty sposobem obniżą nam dochody o jakieś 200e na miesiąc:eek:
był sobie raj i znikł:baffled:
beakta mam nadzieję, że wszystko się unormuje:nerd:
krycha dzięki za mail, udało wam się wszystko załatwić?

Beatka ja rowniez trzymam kciuki za bratowa i dzidzie:tak:Bedzie dobrze!
No a z tym ucinamiem to masakra.Ciekawe co nastepne wymysla.Zgadzam sie z Ola tna ale nie tam gdzie powinni!:wściekła/y:

hello,
czekałam na czyściciela do 16-tej, ledwo zdążyliśmy na szczepienie:wściekła/y:
Bąbelek się spłakał mam nadzieję, że nie będzie miał gorączki w nocy:baffled:
okazało się, że waży 8400 i ma 71 cm:eek:
krycha dzięki za mail, udało wam się wszystko załatwić?

Strasznie długo kazał Ci czekać... Nie lubię takiego warowania w domu :no:!!!! No i jak Wam nocka minęła? Adaś gorączkował czy zupełnie zapomniał? Pamiętam, że Oliwka skutki uboczne po szczepionce miała dopiero po tej na 6 miesięcy, dostała katar, a tak to nic! Udało nam sie wszystko pozałatwiać, dziś tylko trzeba wysłać, ale myślę, że mój mąż już to zrobił :sorry:... Tak swoją drogą to późno przysłali te papiery z CB - dziewczyny, Wam też tak poprzesyłali???

Beakta, a jak dzisiaj z Twoją bratową???

Dzień dobry mamuśki, udanego czwartku życzę i do później, buziaki ;-)

Ps. Głowa mnie boli buuuuuuu :-(, dobrze, że do weekendu tak blisko, bo ciągle też niedospana jestem, ech...

reklama
dzień dobry babki
pochmurny ale jeszcze nie leje:happy:
Bąbel przespał noc jak susełek, od rana ma 37,5st i trochę popłakał :baffled: ale teraz się bawi uff:nerd:
dzisiaj pomaluję jaja:-D

Do góry