reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
ViKamciaG teraz popoludniami i wieczorami nas nie ma :sorry2::sorry2: Bo urzadzamy domek nowy Malowanie, sprzatanie itp jak tylko maz z pracy wraca To niewiem jak to zorganizowac zeby ci te kremy przekazac:confused::confused::confused:

haniulka co do szkoly rodzenia to oczywiscie mozesz chodzic z partnerem :tak::tak::tak: ja na pierwszych zajeciach bylam z moim P Ale juz na kolejne nam sie nie chcialo Pozatym moim zdaniem nie jest to jakos bardzo potrzebne Ale to tylko moja opinia

Ostatnia edycja:
Wlasnie o to chodzi,ze on nie ma stalych dni wolnych,wiec raczej bede sama:-) Dlatego pytam,bo ja pojde sama a tam sie okaze ze wszystkie z partnerami hihi.
A tak na marginesie,wczoraj w tv wypowiadal sie jakis ginekolog poloznik i mowil,ze jego zdaniem szkoly rodzenia sa zbedne,bo rodzenie jest naturalna rzecza i kazda kobieta wie co ma robic;-)
No ale ja sie wybieram,co mi szkodzi,zobaczyc:-)
A w sobote do polskiego gina,moze wkoncu wyjawi ta wielka tajemice :-D

Wlasnie o to chodzi,ze on nie ma stalych dni wolnych,wiec raczej bede sama:-) Dlatego pytam,bo ja pojde sama a tam sie okaze ze wszystkie z partnerami hihi.
A tak na marginesie,wczoraj w tv wypowiadal sie jakis ginekolog poloznik i mowil,ze jego zdaniem szkoly rodzenia sa zbedne,bo rodzenie jest naturalna rzecza i kazda kobieta wie co ma robic;-)
No ale ja sie wybieram,co mi szkodzi,zobaczyc:-)
A w sobote do polskiego gina,moze wkoncu wyjawi ta wielka tajemice :-D

nio ja tez jestem zdania ze szkola rodzenia jest zbeda Jakl przychodzi co do czego to organizm sam wie co robic Bylam raz i uznalam ze sa ciekawsze rzeczy do roboty niz siedziec na tych zajeciach Nio ale moze Tobie sie spodoba i uznasz ze ci sie przydadza
A chodzisz do pl lekarza?? a rodzic bedziesz tu czy w pl??
nio i zycze zeby sie ujawnilo malenstwo:tak::tak:

gsiad jak sie malutka czuje??

a wogule to dziendobry wszystkim i milego dzionka zycze

Ostatnia edycja:
Tak chodze do Medipolu,moim GP jest dr.Wojnar ,a ginekolog dr.Brzozowski.Zawsze czuje sie pewniej,ze moge zapytac o wszystko co mnie nurtuje bez obaw,ze czegos nie zrozumiem;-) A rodzic bede jednak tutaj chociaz dlugo sie nad tym zastanawialam i przyznam sie szczerze mialam pewne obawy... ale poczytalam troche i stwierdzilam ze tez dam rade:-)
A korzystala ktoras z Was z na wizytach szpitalnych z mozliwosci,zeby tlumaczka byla obecna? Bo wlasnie ostatnio widzialam 2 razy taka dziewczyne i wydaje mi sie ze to byla wlasnie tlumaczka,no i slyszalam,ze rozmiawiala z dziewczyna po polsku.Ja jako tako radze sobie na tych wizytach,tyle ich zawsze zrozumiem;-)ale jestem wlasnie ciekawa czy to sie samemu ja zalatwia,czy trzeba na recepcji powiedziec?
Milego dnia rowniez:-)

Bry mamusie!

Haniulka83, ja w prawdzie nie korzystałam z tłumacza, ale przed ostatnim porodem (gdzie dopuszczaliśmy sytuację, że podczas porodu może mi byc potrzebny) dostałam numer od jednej dziewczyny. Jeśli jesteś zainteresowana to poszukam Co go i napiszę. Co do szkoły rodzenia się nie wypowiem, bo nie chodziłam i dałam radę ;-). A tak w ogóle to tak blisko siebie mieszkamy, że mogłybyśmy się spotkać któregoś dnia, jeśli masz ochotę i pogadać, bo ja nie bardzo mam czas na BB :sorry:

Miłego dzionka ;-)

haniulka ja z pomocy tlumacza nie musze kozystac ale kiedys bylo tak ze w recepcji tam na dole zglaszasz ze chcesz skozystac z pomocy tlumacza ale chyba to trzeba zglaszac wczesniej a nie bezposrednio na wizycie na ktorej chcesz miec tego tlumacza ale tak bylo ze 2 lata temu a teraz to niewiem A nie masz jakiejs kolezanki ktora by ci mogla towazyszyc na takiej wizycie i zna angielski??
a co do polskich lekarzy z ''przychodni'':eek: sie wole nie wypowiadac :no::no: nio ale najwazniejsze ze ty sie czujesz komfortowo i jestes zadowolona:tak::tak::-):-)

krycha dzieciaczki sa tak absorbujace??

mozesz chodzic sama lub z partnerem, kolezanka, zajecia trwaja okolo 1,5-2h, jak pislam wczesniej okolo 30 mn sa to zajecia na pilce, oddechowe, przerwa a pozniej teoria:) polecam

Krycha to jeslibys znalazla ten numer to napisz mi prosze,moze mi sie przyda;-) No a co do spotkania to pewnie,mozemy sie kiedys umowic,ja praktycznie siedze w domu teraz,wiec mam duzo wolnego czasu:-) Daj tylko znac kiedy by Tobie najlepiej pasowalo;-)

reklama
Do góry