reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hej Kasiucha!
wysłałam ci pw.co do szkoły ja nie mam za długiej ciszy, bo młodsza chodzi do przedszkola tylko na 3 godziny, wiec spokoj w domu nei za dlugi :) ale i tak dziwnie jak jest tylko jedna a nie obie :p a jak sie mlodemu podoba? moja zachwycona, ale inne dzieciaki z jej grupy dalej histeryzuja zostając.
Kasia Gda tobie niestety przez pomyłkę też, wszystko przez te wasze podobne nicki :)

reklama
Witam :-)

Kasiucha a kiedy możesz? ;-) Napisz to sie spotkamy

Verita co kupiłas ciekawego?? Moj maz tez miał jechać ale przestawial dwa razy budzik i sie mu nie chciało :) a tak to zawsze przed 6 był juz na miejscu i dzisiaj trochę zły bo pogoda była rzeczywiście spoko.
jakbyś sie wybierała któregoś dnia w moim kierunku to zapraszam :)

Ja dzis na play grupy z mala ide moze cos bedzie,Ogolnie to mnie strasznie kregoslup juz boli, i sie odechciewa wszystkiego.A spacerowac trzeba :tak:.Ciekawego nic ale dupereli pelno, najwiecej zabawek bo kusza, moj jakies radio czy co to nie wiem po co kupil, oczywiscie fast foofy :szok::-D i chyba wszystko

Hej dziewczyny

Co tu tak ucichło? :-(
Trochę nam się już pogoda psuje co? Czuć, że nadchodzi jesień, chociaż i tak deszczu mało. Nie wiem jak Wam, ale mi od jakiegoś czasu okropnie chce się spać i to na wciąż :-(

Verita - my właśnie w tym roku wyluzowaliśmy z jeżdżeniem na carbooty, człowiek jedzie szaleje a potem nie wiadomo co zrobić z połową tych gratów :szok: a o zabawkach to już nie wspomnę, pełno tego w domu, ale jak tu być na carboocie i wrócić bez kolejnych? :tak:

Polaa - My to wiesz cały tydzień teraz już do szkoły śmigamy od 9 do 15 więc albo bez młodego w ciągu dnia albo po 16 w dzień powszedni albo jeśli wolisz to w weekend. Tylko pewnie weekend to z mężem rodzinnie spędzacie :tak:. Pomyśl jak Tobie jest najwygodniej ponieważ Ty masz do ogarnięcia 2 urwisów, a do tego Kubuś w skróconym czasie w przedszkolu. Ja się dopasuję :tak:

Awwa - miło było Was poznać :tak: pamiętam, pamiętam o naszej umowie, także jak już się ogarniecie po wyjeździe taty, daj znać to coś wymyślimy :tak:

KasiaGda - i jak tam wszystkie sprawy? Ogarniasz? Pisz jak tam dzieciaki w szkole? Mój jest zachwycony i mam nowy argument przywołujący do porządku jak jest niegrzeczny :-) wystarczy hasło : ''nie pójdziesz jutro do szkoły'' i momentalnie mam aniołka w domu :-D Kto by pomyślał, że coś takiego działa na jakiegoś ucznia:-)

Pozdrawiam Was wszystkie

Ostatnia edycja:
Mysmy w tym roku staneli i sprzedali tylko ze za bez cen wiele rzeczy bo sie graciarnia zrobila, i jeszcze raz bysmy pojechali tylko czasu i pogody brak:-D

Kasiucha mi w sumie każdy dzien pasuje , moze byc oczywiscie po 16. Nie ma problemu. Chyba lepiej z Młodym bo z Kuba moze by pogadali :-D Jak tylko pogoda bedzie ok to moze w przyszłym tygodniu? Ja 22 lecę do Polski.

Verita a Ty nie spacerujesz teraz koło mnie? ;-) Miałam dzisiaj do Ciebie pisać ale ta pogoda była taka nijaka i w sumie zimno. Jak cos to daj znać jak będziesz z Mała gdzies niedaleko mnie :)

Nie ja wczoraj mialam kierunek Wingston, jak jest zimno to mi sie na plac zabaw chodzic nie che zwlaszcza ze sasiadki dziecko chore to unikam i bede jeszcze jakis czas.:no:
Dzis mam wizyte u poloznej, nowej mam nadzieje nie bedzie klapa, zobaczymy co powie, ale co one mowia? badaja mocz i cisnienie, :tak::-)
Szczerze to wczoraj juz wyciagnelam zimowa kurtke i i tak zmarzlam bo wiatr byl okropny a to jednak ponad 2 godzinny spacer byl:baffled:

reklama
Cześć dziewczyny.

Kasiucha, sprawy mamy ogarnięte wszystkie, teraz tylko kwestia oczekiwania na milion papierków z urzedów

Dzieciaki starsze jeszcze do szkoły nie chodzą, dziś mają jakies egzaminy i spotkanie a młodsza. Wczoraj była pierwszy raz, została bez problemu. Po odebraniu jej, mowiła, że było super, ale jutro już nie idzie. No i faktycznie dziś w przedszkolu jak ją zostawiałam płakała :(

Moja w Polsce tak reagowała na słowo "bądź grzeczna bo nie pójdziesz do przedszkola" a tu przerażenie jest ogromne :(
W końcu też się dowiedziałam o co chodzi z tą szkoła dla małej. To jest przedszkole, tylko z możliwością zostawienia dziecka już na 6h
Na razie tych 6h się trzymamy bo Panie mówią, że Amelka tylko płacze podczas zostawiania jej a później już normalnie się bawi z dziećmi.

Co do carboot byliśmy dopiero raz i faktycznie wyszliśmy z gratami, ale już mam plan znowu pojechać, może w niedzielę pogoda dopisze i pojedziemy :) Na który carboot jeździcie? Bo chyba jest tu kilka w okolicy?

Do góry