reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hej dziewczyny. Wróciłam z Polski, pomimo serca pekającego na pół, staram się żyć jak dawniej, bo inaczej nie podołam w obcym kraju :(

Jutro czekają mnie wizyty w szkole z dziećmi. Najpierw idę z moją najmłodszą pociechą oglądnąć salę, porozmawiać i dowiedzieć się od kiedy zaczyna i na ile godzin będzie szła, bo różnie mi tu mówią.
Jedni, że pójdzie już normalnie od 9tej do 15stej inni, że na 2,5h ale jutro się dowiem

Natomiast starszaki jutro maja spotkanie z dyrekcja i omówienie od kiedy zaczynają i jak będzie to wszystko wyglądać.
W poniedziałek natomiast ja jadę po NIN, ponieważ musiałam przełożyć wizytę ze względu na wyjazd z UK, ale cale szczęście kolejną wizytę wyznaczono mi na kilka dni później.

Mam nadzieję, że za kilka dni wszystkie sprawy urzedowe i szkolne będę miała już ogarnięte i dodatkowy stres mnie odpuści.

Jak będziecie organizowac kolejne spotkanie dajcie znać, może uda nam się spotkać z chęcią bym się spotkała. Nie wiem czy któraś z Was mieszka w okolicach Colchester, Scraptoft ln, Uppingham Rd, Hungarton Blvd i innych pobliskich okolicach :)

reklama
Kasia tak jak piszesz serce na pewno pęka ale musisz żyć dalej :tak:
Na spokojnie pozalatwiasz wszystko, nie martw sie. A ile lat ma Twoja najmłodsza córka?
Jak juz dojdziesz do siebie, pozalatwiasz wszystko to napisz i zorganizujemy jakies spotkanie :-)

Verita co tam u Ciebie? Kiedy wybierasz sie na spacer w moich okolicach? ;-)

Polaa, moja w wieku Twojego Kubusia w grudniu skończy 4 latka
Zakręcona jestem strasznie, wstałam bo na 9:15 idziemy oglądnąć salę a zapomniałam, że w telefonie mam Polską godzinę :tak: Nie wiem dlaczego sama się nie przestawiła na Angielską, ale mam godzinę dłużej na zebranie się :happy2:
Trochę mam stresa, jak się dogadam i nawet jak bilet kupię, bo najmłodsza dostała się do szkoły kawałek od domu i będę musiała ją dowozić

Pola a mialam wczoraj dzwonic po ciebie na plac zabaw ale z jak mi junkers zaczeli robic to pol dnia zlecialo i dopiero z moim tam doszlam doslownie na chwilke.:-D

Verita, jak syn w nowej szkole? Zaczął już?

Moje jeszcze nie zaczęły. Za tydzień będą pisac jakieś male egzaminy z polskiego i matematyki oraz będą sprawdzani z angielskiego, na ile potrafią.

Młodsza od wtorku zaczyna w Sacred Heart i będzie chodzić od 8:50 do 15stej
Zobaczymy jak to będzie na razie bardzo nastawiona jest pozytywnie i już chce iść do dzieci.

Dziewczyny czy możecie mi podpowiedzieć gdzie moge kupić bilet miesięczny na autobus ariva? Nie opłaca mi się kupować codziennie, bo potrzebuję całodniowego a to koszt ponad 4f więc chyba wygodniej mi będzie kupić miesięczny

Kasia to masz troche tego załatwiania. z bletem na autobus nei mam pojęcia, póki co wszędzie chodzę na piechotę :)
to wcześnie twoja córka szkołę zaczęła, moja w tym wieku chodziła do przedszkola na 3 godziny nie chcieli jej do szkoły przyjąć bo podobno za mała (w listopadzie konczyla cztery lata).

Moj Kuba w listopadzie skończy 4 lata i chodzi jeszcze do przedszkola. Ale pytali nas przed wakacjami czy chcemy zeby juz poszedł do szkoły, zostaliśmy przy przedszkolu jeszcze (trzy godziny) :tak:

Hej dziewczyny, co tam u was?
w niedzielę w abbey Pumping Station , neidaleko mnie, jest seaside steam day, ma być niby plaża dla dzieciaków do kopania,leżaki, jakies karuzele i cos tam jeszcze, moze ktos chce isc? My bedziemy na pewno :) Nic wielkiego ale może to dobra okazja by się spotkać?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, hej mamusie

Coś ostatnio zwolniłyście tempo ;-) ale to pewnie przez zwiększoną liczbę obowiązków związanych z powrotem do przedszkoli i szkół.

KasiaGda - dzielna z Ciebie dziewczyna, dajesz do przodu mimo ostatnich smutnych przeżyć, których szczerze współczuję.
Szkoły masz już pozałatwiane więc teraz będziesz miała już więcej czasu na resztę spraw, a po nich to już tylko kawkowanie Ci pozostaje :tak:

Polaa - bardzo dobrze zrobiliście, że zostawiliście Kubusia jeszcze w przedszkolu, zawsze to mniejszy rygor niż w szkole, a do szkoły przecież się jeszcze nachodzi :tak:
Kiedy umawiamy się na naszą daaaaawną kawusię? :-D Widziałam, że umawiałyście się z dziewczynami, niestety byłam wtedy w PL , ale następnym razem jak chcecie napić się kawy w centrum to zapraszam do mnie :tak:

Awwa - jak tam przeżycia w pierwszym tygodniu szkoły? Ja tak samo martwiłam się jak i Ty, ale niepotrzebnie bo młody jest zachwycony szkołą .Tylko ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do takiej długiej ciszy w domu :-)

My też wybieramy się jutro na Seaside Special Steam Day więc jeśli jesteś ''za'' to możemy się umówić :tak: tylko daj znać o której i jak.

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny.

Do góry