reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Bylam wlasnie w przychodni i na jutro jestem umowiona z GP az sama sie zdziwilam, ze tak szybko to poszlo, no ale mala przychodnia to pewnie nie sa mocno zajeci ;) mam jeszcze pytanie, jak wyglada ta wizyta u GP? nie wiem czego sie spodziewac ;)

Dziekuje za gratulacje :)

reklama
Kasia4412 -gratulacje:-) wizyta u GP polega na tym ze idziesz mowisz ze robilas sobie test i ze jest pozytywny, a GP pyta sie Ciebie o pierwszy dzien ostatniej miesiaczki, na podstawie tej daty oblicza Ci przyblizony termin porodu. Pyta sie Ciebie o samopoczucie, i poinformuje ze w rejestracji masz sie umowic na wizyte z midwife( tak jest w wiekszosci mniejszych przychodni) gdy bedziesz miala juz isc na wizyte z polozna najlepiej by bylo jakby poszedl z Toba ktos kto dobrze zna angielski poniewaz szczegolowo beda pytac o rozne rzeczy, przebyte choroby w rodzinie itd, pobiora krew, mocz do badan i zmierza cisnienie. I chyba beda wazyc?? tyle wiem:) MlodaMamaMonika-ja ubranka mojej malej pralam w proszlu LOVELA o ile sie nie myle tak to sie nazywa, a teraz roznie zalezy gdzie robie zakupy tam kupuje, naszczescie nic jej nie uczula. Odnosnie pielegnacji maluszka tez na poczatku mylam ja sama woda, i po kapieli smarowalam oliwka Bambino, a pupcie sudocremem

Kasia4421 szczerze to taka wizyta wogole nie wyglada ;-) mnie przyjal pielegniarz, moga zrobic ci test ciazowy, poinformuja kiedy sie skontaktuje z toba polozna, moze to byc w innym miejscu niz przychodnia, wypelnisz karte do poloznej i ewentualnie poinformuje cie o witaminach i nie paleniu (jak palisz).dla mnie to byla strata czasu :-)

Ostatnia edycja:
MłodaMama ja uzywalam do mycia j&j od pierwszych dni życia ( top to toe- taki w żółtej butelce z dozownikiem) i na włoski i do ciała, a pytałam w Fairy non bio , do plukania confort sensitive ;-) i oboje nie byli uczuleni ani żadnych problemów ze skora nie było ;-)

Kasia4412 nie zdziw sie jak sie GP zapyta czy chcesz zatrzymać dziecko, dla mnie to był szok! Z pierwszym synem poszłam a on zapytał czy chce je urodzić , na to ja z oburzeniem ze oczywiście , bardzo to przeżyłam , ale tu aborcja jest na porządku dziennym i to jest standardowe pytanie , jak sie pózniej dowiedziałam.

mlodaMama 32 tydzien ???? :szok::szok::szok: zartujesz? a dopiero co mialas scan i dowiedzialas sie ze bedzie dziewuszka :) ale to leci.... szok

zreszta fakt moj maly dopiero co sie rodzil a juz ponad 5 miesiecy.... robie sie stara :-(

reklama
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam od GP. Trwalo to moze z 2 minuty, zapytal mnie tylko czy jestem szczesliwa z ta wiadomoscia?? Pozniej w recepcji umowili mnie z polozna i dali mi ksiazeczke, w ktorej jest duzo pytan odnosnie chorob ktore przebylam czy moj maz. Pani powiedziala mi tylko, ze mam ja ze soba zabrac, ale w domu zobaczylam, ze sa tam rzeczy do wypelnienia i nie wiem czy ja to mam zrobic w domu czy razem z polazna??? Ojej ile pytan mam teraz :szok:

Do góry