reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Bylam wlasnie w przychodni i na jutro jestem umowiona z GP az sama sie zdziwilam, ze tak szybko to poszlo, no ale mala przychodnia to pewnie nie sa mocno zajeci ;) mam jeszcze pytanie, jak wyglada ta wizyta u GP? nie wiem czego sie spodziewac ;)

Dziekuje za gratulacje :)

reklama
Kasia4412 -gratulacje:-) wizyta u GP polega na tym ze idziesz mowisz ze robilas sobie test i ze jest pozytywny, a GP pyta sie Ciebie o pierwszy dzien ostatniej miesiaczki, na podstawie tej daty oblicza Ci przyblizony termin porodu. Pyta sie Ciebie o samopoczucie, i poinformuje ze w rejestracji masz sie umowic na wizyte z midwife( tak jest w wiekszosci mniejszych przychodni) gdy bedziesz miala juz isc na wizyte z polozna najlepiej by bylo jakby poszedl z Toba ktos kto dobrze zna angielski poniewaz szczegolowo beda pytac o rozne rzeczy, przebyte choroby w rodzinie itd, pobiora krew, mocz do badan i zmierza cisnienie. I chyba beda wazyc?? tyle wiem:) MlodaMamaMonika-ja ubranka mojej malej pralam w proszlu LOVELA o ile sie nie myle tak to sie nazywa, a teraz roznie zalezy gdzie robie zakupy tam kupuje, naszczescie nic jej nie uczula. Odnosnie pielegnacji maluszka tez na poczatku mylam ja sama woda, i po kapieli smarowalam oliwka Bambino, a pupcie sudocremem

Kasia4421 szczerze to taka wizyta wogole nie wyglada ;-) mnie przyjal pielegniarz, moga zrobic ci test ciazowy, poinformuja kiedy sie skontaktuje z toba polozna, moze to byc w innym miejscu niz przychodnia, wypelnisz karte do poloznej i ewentualnie poinformuje cie o witaminach i nie paleniu (jak palisz).dla mnie to byla strata czasu :-)

Ostatnia edycja:
MłodaMama ja uzywalam do mycia j&j od pierwszych dni życia ( top to toe- taki w żółtej butelce z dozownikiem) i na włoski i do ciała, a pytałam w Fairy non bio , do plukania confort sensitive ;-) i oboje nie byli uczuleni ani żadnych problemów ze skora nie było ;-)

Kasia4412 nie zdziw sie jak sie GP zapyta czy chcesz zatrzymać dziecko, dla mnie to był szok! Z pierwszym synem poszłam a on zapytał czy chce je urodzić , na to ja z oburzeniem ze oczywiście , bardzo to przeżyłam , ale tu aborcja jest na porządku dziennym i to jest standardowe pytanie , jak sie pózniej dowiedziałam.

mlodaMama 32 tydzien ???? :szok::szok::szok: zartujesz? a dopiero co mialas scan i dowiedzialas sie ze bedzie dziewuszka :) ale to leci.... szok

zreszta fakt moj maly dopiero co sie rodzil a juz ponad 5 miesiecy.... robie sie stara :-(

reklama
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam od GP. Trwalo to moze z 2 minuty, zapytal mnie tylko czy jestem szczesliwa z ta wiadomoscia?? Pozniej w recepcji umowili mnie z polozna i dali mi ksiazeczke, w ktorej jest duzo pytan odnosnie chorob ktore przebylam czy moj maz. Pani powiedziala mi tylko, ze mam ja ze soba zabrac, ale w domu zobaczylam, ze sa tam rzeczy do wypelnienia i nie wiem czy ja to mam zrobic w domu czy razem z polazna??? Ojej ile pytan mam teraz :szok:

Do góry