reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leeds

dzien dobry

Ja siedze i czekam jak farba dojdzie wymyslilam sobie nowy kolor, jestem ciekawa jak bede wygladac.

Justyna, napisz jak w tym Manchesterze, nie wiem czy nie bede musiala sie wybrac, nie moge znalezc nigdzie paszportu swojego, boje sie ze zaginal w czasie przeprowadzki. A propo - my sie teraz przenosimy 6 raz - rowniutko co pol roku.. :baffled:

a co zabidowalas? z councilu? czy jak?

Stefanka, glowa do gory kochana. Troche jest ciezki okres, ale napewno maz cos szybciutko znajdzie.

Ingrid Ala dzis miala na sniadanie wpierw mleko z butli, a z nami jak juz siedziala to dzis wsunela kanapke z maselkiem i jogurt do ktorego jej ugotowalam te male makaronki.

Cocolino, Motylek, Stefanka, Sylwia! mam nadzieje ze i Was wkrotce poznam

Ingrid, fajnie ze mala tak cwiczyla z tym chodzeniem, moze o to sie wlasnie poprztykaly :-D a Ty az na miesiac do Polski? to u mnie na parapetowce Cie nie bedzie?

Justyna, robie dzis bigos z mlodej kapusty, zaraz idziemy do sklepu po skladniki hihi

aha!
znalazlam wczoraj 12 zlobkow w promieniu max 1 mili od Armley. Wieczorem jak nie zapomne Wam tu wpisze, moze sie komus przyda!

Ostatnia edycja:
reklama
Ha ha ha !!! to nam Justyna smaka narobiła tą kapuchą Anuszy. Ja własnie wysyłam Kube po kapustę i koper :-D:-D:-D
Moja Hela ma wyraźny nawrót apetytu. Dzisiaj na drugie sniadanie (po porannym mleku) wciągnęła całą kromkę (tyle że bez skórki- wiadomo) z serkiem topionym i polędwicą, którą uwielbia. Na koniec dopchnęła sie prawie całym słoikiem deserku (jabłko z wanilią i jogurtem) a teraz spala kalorie biegając z ojcem na pięterku.
Ambitna sie zrobiła że aż miło.
Cocolino my jak zwykle wybieramy sie jutro ok.10. Mysle że 1,5 godz. na playgroupie wystarczy maluchom.

hej laski :-D
Stefanka to witam w klubie moj maz wczoraj sie tez dowiedzial ze zwolnia go i kilku inych pracownikow a wiesz co mu powiedzieli?? ze nie jest juz im potrzebny sku..ny jedne :crazy::angry::angry::angry::wściekła/y:az sie trzeslam ze zlosci wczoraj :nerd: No ale dobrze ze mam meza obrotnego juz dzisaj jedzie na 2 rozmowy o prace a w nastepny poniedzialek jedzie do Sheffield tez na rozmowe wiec mysle ze cosik znajdzie :tak::tak::tak:

DZiewczyny przepraszam was bardzo ale sobote musze odwolac mamy teraz duzo rzeczy do zalatwiania , min jedziemy do Hull w sobote popatrzec na mieszkania bo prawdopodobnie tam bedziemy mieszkac :baffled: Pawel wlasnei byl na interview i sa bardzo zainteresowani , wiec bede miala do was daleko....:frown:ehhh zycie

witam!!
jak milo sie czyta Wasze posty. ja mam teraz chwilke dla siebie czyli 10 minut na kompie a potem trezba zabierac sie za jakies porzadki.
stefanka - ciezki okres teraz ale moze cos sie uda znalezc.
ingrid - z Twoim brzuszkiem to nie wie czy cie do samplotu wpuszca jesli jedziesz do Polski, no chyba ze samochodem sie wybieracie.
jesli chodzi o przeprowadzki to naprawde my staramy sie unukac tego i tylko 2 razy sie przeprowadalismy. straszny balagan z tym naprawde, no i zmiana adresu w banku, w npowerze itp. plus koszty dla agencji. a do tego z maluszkiem to naprawde ciezko.
ja juz od 4 miesiecy prawie chodze na playgrupe i to naprawde swietny czas dla nas. a jak bym zostala w domu to pewnie i tak bym nic nie zrobila, tylko czas zmarnowala.
anuszy daj znac co z tym kursem bo ja tez jestem ciekawa.
stefanka na Beestonie wiem ze w Park lane college jest creche dla dzieciaczkow i fajne tam kursy maja. wiec moze tam popytasz.
cocolino moja dziecina tez miala bardzo krotkie drzemki za malego. serio, pol godzinki a potm pobudka z placzem. poprawilo sie okolo 6 miesiaca, zaczela dluzej sypiac. i tez stawalam na glowie bo nie wiedzialam o co chodzi, i roznych por probowalam. po prostu niektore dzieci sa bardziej wrazliwe niz inne, tak to sobie wytlumaczylam.
motylek fajnie ze milo spedzials czas z nowa kolezanka.
sylwcia jak imprezka??
pozdrawiam

Hej laski ot znowu ja
starstar - dzięki za słowa pocieszenia mam nadzieje ze jej tez przejdzie a mimo skrócenia drzemek o jedna dalej śpi tylko 30 góra 45 min a cukru jej nie daje nie wiem skąd bestia mała ma tyle siły :-D:-D:-D
Sylwia - no to szkoda bo ja juz swojego nastawiłam że ma dzień bez obiadu bo jade do ciebie :-):-):-)
Justyna - będziem jutro rano jeszcze pewnie zadzwonie :tak::tak::tak:
No to pozdrówka

Ojej, dziewczyny, współczuje bardzo z powodu utraty pracy przez mężów. Cholerny kryzys.Najgorsze te nawoływania że praca tylko dla anglików i emigrancji do swojego kraju.
U nas nienajgorzej, firma ma stabilną sytuację na rynku, ale już nikogo nie będą przyjmować. Męża przeżucili na inny dział, jeszcze innego kolesia i dziewczynę, ale ta zrezygnowała z pracy.
Myślę że mężówi zwolnienie nie grozi, a ja i tak do końca dosiedzę bo mnie nie mogą zwolnić.
Ingrid, i mi tym razem ciaża leci szybko, ale może dlatego że nie miałam mdłości i ogólnie dobrze się czuję. A lokator jeszcze mocnych kopniaków nie daje, taki tylko muśnięcia. Ma się przez co przebijać bo sadełka mi nie brak. Przez to też brzuszek pokaźny.

czesc dziewczyny w konsulacie poszlo raz dwa na 12 mielismy spotkanko ale bylismy wczesniej tak wiec w leeds bylam juz ok 13.
dzies mnie juz tu nie bedzie bo moj cos nie moze si ostatnio wyspac i dzis spi tu gdzie komp ( wstaje zawsze jak maly budzi sie na cyca)wiec niech moze wyspi sie tu.

tak wiec INGRID ja zadzwonie jak zwykle ok 21.
COCOLINO to bedziesz u mnie napisz smsa co i jak.
Anusza to czekamy na telefon jutro.
BUZKA DZIEWCZYNY

PAPAPAPA

reklama
Stefanka, obiadek byl na 20 :-D M i tak go zje dopiero o 23 a dla mnie jak w sam raz w sumie. W miedzy czasie jakas zupe wmlucilam, Ala miala rybe i tak.

Sylwia, wspolczuje, ale dobrze ze mezun obrotny raz dwa cos znajdzie! glowa do gory!

Justyna, ciesze sie ze gladko poszlo i do zobaczenia jutro :-)

Ingrid, przygotuj Hellene! przybywamy :cool2:

mam nadzieje ze nikogo nie pominelam.

Padam z nog w sumie, obiad pozny, dopiero skonczylam te aplikacje i wyslalam kilka podan o prace przy okazji, jeszcze mnie glowa boli na dodatek! Ach! nie ma to jak sobie pomarudzic :dry:

Do góry