reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Witam sie z rana dziewczynki
rzeczywiscie słoneczko swieci zachecajaco- m oze będzie ładna niedziela.
W nas weekend minął bardzo sympatycznie. Byłysmy wczoraj z Helenką (tatus jak zwykle w pracy) na jej pierwszym kinder party z balonami, tortem, muzyczką do drygania. Naszej znajomej córeczka obchodziła 2 urodziny. Hela (najmłodsza, nielicząc dwóch bobasów w drodze) super sie bawiła, zainteresowana "starszymi zabawkami" na maxa. Nawet cudnie zjadła kluski w sosie pomidorowym ze słoiczka (a przecież od miesiąca nie tykała żadnego słoika) i tortu spróbowała troszeczkę i brawo biła ze wszystkimi jak Ola zduchnęła swieczki- no dumna byłam z dzieciaka aż miło. Można ją brać na imprezy :-D;-)
Stefanka- fajnie że złapaliscie dowy domek- zawsze to jakas pociecha w Waszej obecnej stresowej sytuacji- trochę Ci głowe od zmartwień oderwie. Trzymam kciuki za pomyslne odpowiedzi w sprawie pracy dla męża.
Sylwia a jak u was? No nie zartuj kobieto, ze sie nam do Hull wyprowadzisz? Jesli pogoda nas nie zawiedzie, bedziemy u was z Hela we wtorek.
Anuszy nie za dobrze Ci z takim dzieciem spiochem?- wstawaj sie tu pokazac.
Justynka- widze ze jestes- dzien dobry!

reklama
ach i całkiem zapomniałam
Witam nową forumowiczkę!!!
Tunia to co piszesz o swojej okolicy brzmi bardzo apetycznie. Chętnie zamieszkałabym nad rzeczką:tak: i te parki.....

jej az chce sie zyc tak ladnie na dworze niby prognoza na dzis i jutro taka sama , pieknie i slonecznie, no bo moje letnie ciuchy czekaja w szafie wiec niech juz bedzie cieplo.

Dzień dobry,
już dawno nie zaglądałam, a widzę że kilka nowych mam. Jednak w wiekszym mieście to więcej polaków i więcej polskich Mam. Zobaczymy jak sie moje wykluje czy będę miec polską grupę mam na miejscu. Mam 2 koleżnki z dziećmi, ale juz są duże, 3 i 6.
Ingrid, jak tam w 3-cim trymestrze? Dobrze się czujesz?
Justynko, faktycznie pogoda ładna, warto sie przejść.

Ingrid, czy ty w ciąży robiłaś gdzies prywatnie dodatkowo badania?
Chciałabym sobie zrobić na cukier i nie czekac 6 tyg. bo umrę z nerwów a wcześniej zbiję męża, a nie wiem jak tu działa system z prywatnym leczeniem i prywatnymi laboratoriami, nie wiecie?

Hej Miranda
A dziekuje, dobrze nam w 3 trymestrze:-) Coraz cięższy ten bagaż do dźwigania wprawdzie ale jeszcze tylko 5 dni i będę w Polsce- i od razu lżej sie robi.
Nie robiłam żadnych dodatkowych badań laboratoryjnych ani w tej ani w poprzedniej ciąży. Ostatnio dowiedziałam, że w UK także robi sie glukozę (rutynowo) a ja tego badania napewno nie miałam przy Helence i tym razem też nikt mnie na nie nie zaprosił:baffled:
Jak będę w Polsce to zamierzam isc na usg 4D. Byłam z Helenką to i z Hanką też pójdę sie spotkać:tak:
Justyna- pewnie! Bierz męża pod pachę, wózeczek i na spacerek. Takiego dnia nie można przegapić. A teraz, miłej drzemki- jednak Cie trochę pomęczyli sąsiedzi, co?
Ja idę zobaczyć co tam moje Szczęscie wyprawia na górze z tatusiem...
narazie
pa

reklama
witam TUUNIE fajnie ze kolejna mama do nas dolaczyla, no i mama z synkiem czyli kolega dla Nicolasa
a co do dzielnicy to widze na maps ze fajna okolica, my chcemy zmienic we wrzesniu mieszkanie ( a tak apropo w jakiej cenie sa tam domki z ogrodkiem 2 pokojowe, tylko nie back to back)
tak wogole to moj synek ma juz dosc mamusi i stwierdzil ze mozna go odkladac po kompaniu do lozeczka spiewac glaskac i zasypia, ma dosc mamay tulenia, myslalam ze bedzie jakis bunt a tu prosze 2 nocki zasnal tak na naszym lozku, 3 noc w swoim lozeczku, mam nadzieje ze bedzie tak dalej bo mnie juz kazdy straszyl ze sie nie oduczy rtulenia na rekach do snu a tu 3 noce bez zadnego marudzenia.
i zjadl wczoraj sloiczek z ryzem (taki mus) zajadal sie tym az sie uszy trzesly, a dzis rano zbudzila nas kupa gigant( ale spoko nawet niezla)
sasiadka wczoraj miala urodziny bylismy na sekunde przed malego spaniem, ale potem co sie dzialao to szok , az dzwonilam ze mi dziecko budza. no ale o 1 ostatno raz slyszalam krzyki i muzyke, wiec pewnie chylila sie impreza ku koncowi

Sylwcia jesli tylko pogoda dopisze my napewno przyjedziemy.

witam reszte i piszcie jak weekendzik chyba sie dzis ladny dzien zapowiada

dziekuje bardzo wszystkim za mile powitanie :-)
Justynko, co do cen domkow na mojej dzielnicy to niestety nie jestem zorientowana,bo my mamy mieszkanko,a nie dom. ceny mieszkan to ok.500f (w zaleznosci od agencji). jesli chodzi o domki, to mysle,ze najlepiej byloby znalezc w necie jakas agencje, ktora ma na tej dzielnicy jakies domy i zorientowac sie w cenach (bo ja w tej kwestii zielona :sorry2:)
a tak z innej beczki, czy macie moze jakies sprawdzone sposoby na to,zeby dziecko przesypialo noc i zeby przekonalo sie do mleka sztucznego? bo moj syn jest z tych cycusiowych, budzacych sie w nocy po tysiac razy i niechetnych do zmian :no::angry:

Do góry