Hej dziewczny !!
My wczoraj byliśmy na spacerku po 14 i w mieście i już nie wspomnę nawet jaka była pogoda i jak zmarzłam - szok normalnie
czekam nadal niecierpliwie na te ładniejsze dni :-)) Julia moja już stawia sama pierwsze kroczki i bez problemu ściąga wszystko ze stołu i podchodzi sobie tam, gdzie tylko chce - na początku stawała na paluszkach, a teraz kiedy już chodzi - stawia całe stópki na podłodze - a tak skubana ostrożnie siada i się asekuruje, że aż nieprawdopodobne, że taka cwana jest, żeby bam nie zrobic
.... Nauczyła się w dodatku mówic
,, mniam, mniam " jak zobaczy tylko coś w kuchni lub w salonie do jedzenia i jeśli jej nie chcemy czegoś dac, to się wspina i sama sobie bierze ....
A ogólnie to taka z niej śmieszka i gaduła, że buźka to się jej nie zamyka ale to dobrze, bo niektóre dzieci z tego, co widzę nie mówią w jej wieku nic .....
no ale każde dziecko rozwija się inaczej , prawda ?
Stefanka - no niestety moja droga - wygląda na to, że z Beestonu się prędzej czy później wyprowadzimy, bo za chiny nie mogę mojego Krzysia namówic na to, żeby zamieszkac chociaż w tej lepszej części tam, gdzie Ty ... dlatego zdecydowaliśmy, że przeniesiemy się albo na Bramley, albo na Pudsey albo na Farnley , - ja jestem bardziej jednak za tymi dwiema ostatnimi dzielnicami ..... Jak narazie , to oglądamy, bo nie sztuką jest wziąc pierwszy lepszy dom z brzegu, bo z tego, co widzę, to zdarza się , że za tą samą cenę można znaleźc dom z ogrodem lub bez .... a nam baaardzo zależy na ogródku dla małej :-))
Dlatego dziękuję bardzo
Justynie, Tuuni i Stefance za podanie bardzo ciekawych linków z dużym wyborem domów :-)) A tak poza tym
Wiola , to Ty chyba masz rację co do nie - próżnowania Justynki , bo dziś mój Krzysiu wszedł na nk, patrzy, a tu właśnie Justyna go odwiedziła ....
.... ale wiem, wiem Justynka - ja tak tylko sobie żartuję - pewnie znalazłaś mojego K, w moich znajomych właśnie, bo mnie to już widziałaś ale jego raczej nie, prawda ??
;-) Stąd ten zbieg okoliczności :-)))
Kamalodz - bardzo fajnie, że wybrałaś się na spotkanko do Justyny i jej Nikosia - zawsze można fajnie spędzic czas przy kawce i ploteczkach .....no i dzieci też mają jakieś urozmaicenie , prawda ? :-):-)
Kasia - no widzisz - skutecznie się zareklamowałaś i zebrałaś już nawet owoce swojej pracy - bardzo się cieszę, że nie ma dziewczyny, która by była nie zadowolona z tego, co stworzyłaś na jej głowie, dlatego czekam z niecierpliwością na zdjęcia fryzur, bo jestem bardzo ciekawa jak wyszły metamorfozy ??
Ewcia - jeśli chodzi o Twoje paznokcie, to oczywiście, że nie musisz nakładac sztucznego materiału na nie aby mogły byc równie piękne i zadbane ....
Proponowała bym Ci ze swej strony manicure :
tradycyjny ( cążkowy )
lub biologiczny ( wraz z peelingiem dłoni ) lub
oliwkowy ( z odżywczą kąpielą dłoni i paznokci ) lub
manicure na ciepło ( z kąpielą mleczną ), albo
japoński manicure ( z użyciem oliwki oraz polerki z irchy ) , lub
SPA manicure ( z kąpielą kwiatową, peelingiem oraz masażem dłoni, maseczką oraz okładami z ciepłych ręczników ) - także wybór masz myślę spory, co do zabiegów pielęgnacyjnych dłonie i paznokcie, a jeśli chodzi o ceny, to najtańszy jest tradycyjny manicure - 8 funtów, a najdroższy SPA manicure - 20 funtów ...... Także decyzja należy do Ciebie ... Ja służę pomocą
:-) Długośc paznokci powinna byc taka, aby można było wydobyc z nich ładny kształt, więc myślę, że średnia wystarczy :-)))
Co do dnia jutrzejszego, to rano mam klientkę, a potem przyjeżdża do mnie koleżanka z córeczką i z ..... ciastem Tiramisu, :-)
bo prosiła, żebym tym razem nic nie piekła , bo ona przywiezie swoje ciasto, więc cóż - zaserwuję nam do tego kawę bananową z bitą śmietaną i będziemy się delektowac przy pogaduszkach łakociami :-))
Życzę wam wszystkim dziewczyny miłej soboty i niedzieli, nie zależnie od pogody :-)))