reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

reklama
Głuszku, statnio dużo dzieciowych tematów a na tym się jeszcze nie znam to się nie udzielam tylko czytam grzecznie i uczę się ;)
No i sprzątam wszystko co mi tylko wpadnie w oko bo jakoś tak usiedzieć na d... nie mogę. Dzisiaj zafunduję sobie mycie okien ;D

K@siek, jestem z Tobą, żebyś jak najszybciej pojechała na porodówkę. Sama urpodziłam 12 dni po terminie i wiem jak to jest z każdym dniem... Nie można usiedzieć na miejscu i już nie ma co robić ;D

W poniedziałek złożyłam wniosek o becikowe :)

k@siek chyba zmówiłaś sie z głuszkiem i obie pędzicie po terminie!!! już niedługo pochwalisz się swoim małym męzczyzną!!! cierpliwości bo pogoda jest w sam raz na kąpiele a nie na rodzenie!! gorący chłopaj będzie!!

ja mam chłopa na wolnym :) więc rodzinnie sobie czas spędzamy :) a nadrabiania mam tyle na sierpniówkach że hoho, ale udało się już częściowo :)

Chyba wszystkie Kaśki Krakowianki rodzą po terminach!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie jakiś szok!!!!!!!!
Ale z tego co pamietam to ty K@siek miałś jakieś dwa terminy, prawda - jeden na koniec czerwca a drugi jakioś później - czy mi isę juz pokićkało????

I nie przemęczja się tak - pamietasz jak było ze mną!!!!!??? Odpoczywaj dużo - bo siły ci będa potrzebna na porób i na później - na opieke nad dzieciątkiem!!!

Głuszek, tylko czy da się zebrać siły i wyspać się na później? ;) ;D Ja przed porordem przesypiałam czasem i 3/4 dnia, a od porodu ani razu się wyspałam :) No ale sama przez siebie, bo zamiast iść spać razem z Filipem o 20 i spać tak jak on do 6 rano - wyspałabym się spokojnie - no to ja wtedy wynajduję masę innych raczey do zrobienia :)

reklama
Dzięki kobitki :)
Tak Głłuszku dobrze pamiętasz. Po ostatnim USG okazało się, że termin z OM się pokrył z USG i ekarz mi zmienił na 30.06.
Wcześniej miałam 14.07. W piątek mam iść na kolejne KTG i wtedy ma być podjęta decyzja co dalej. Generalnie narazie nic się nie dzieje. Chwilami twardnienie brzucha i nic poza tym, na KTG też ledwo jakieś skurczyki tylko wychodzą. Zero rozwarcia, ale się nie martwię bo i tak będzie co ma być, zwłaszcza, że z tymi terminami to lekkie zawirowanie ;D Jedyne co mi przeszkadza to moje stopy, które jak to mówi mój mąż wyglądają jak raciczki (uroczy facet ;D). Spuchnięte tak, że w żadne buty nie wchodzę, mam tylko jedne uniwersalne klapeczki za 6 zeta w których chodzę 24 h na dobę :) :)

Do góry