reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

witam
kilka dni w pracy na rano miałam i do kompa potem sie nie dopcham
teraz mam 3 dni wolne to moge popisać

a o jakim Bidzie piszecie jak mozna wiedziec hehehehhe choć pewnie mam daleko bo Wy z 2 strony Kraka piszecie :pP

pogoda jak pod zdechłym Azorem wrrr humor sie sam psuje

reklama
Cześć! Mam na imię Asia i czekam jeszcze miesiąc na Mateuszka. Muszę mieć cesarkę ze wskazań medycznych, ok. 20 maja. Zdecydowałam się na Ujastek bo mam tam lekarkę prowadzącą ciążę i obiecała mi, ze wykona zabieg. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mam pytanie, macie może dobrego pediatrę na NFZ gdzieś w Nowej Hucie? Dobry pediatra to podobno podstawa, a ja jeszcze jestem w lesie w tym temacie. Mieszkam koło Rydygiera.
Pozdrawiam i miłego dnia

Hej!
Co słychać? Gdzie się podziewacie dziewczyny?

My dzisiaj z Mają pospacerowałyśmy,ale deszczyk nas przegonił,widzę że znów słoneczko teraz wychodzi.Jutro się wybieramy na szczepienie.Aż się boję bo Maja to taka panikara,ale mam już kupiony krem emla na znieczulenie,mam nadzieję że to pomoże ;-).

a ile tak krem kosztuje,jest na repepte czy nie??ja ostatnio tez bylam ma szczepieniu,malo uprzedziona,ze ja zaszczepie do bedzie zdrowa i takie tam i nie bylo problemu,gorzej jak zauwarzyla szczykawe,ale i tak byla bardzo dzielna

Witam

Znowu się mi mała rozchorowała, i to kolejne zapalenie uszu, najgorzej ,że obydwóch, a miesiąc temu przechodziłyśmy przez to samo,, już nie wiem o co chodzi z tymi jej uszami,,,,,,,,,,,,,,,

ale dziś było zimno,, aż z domu mi się wychodzić nie chciało, no ale mały do przedszkola się upierał więc musisąłam g odprowadzić,,,,,

myszka- ja niestety z innej częsci Krakowa nie znam tamtych pediatrów,,ale warto wybrać kogoś fajnego i to najlepiej z polecenia,,,, bo rzeczywiście dopry pediatra to podstawa,,,,,,,

agatulka-- oj chyba będziesz musiała drugigo kompa kupić:-D,,, ale u mnie jest tak samo, małżon ciągle się dopomina ,że on też chce posiedzieć,,,,

Luthien- a wy nie umawiacie się na godziny????
u nas jest termin i przychodzisz nie czekasz bo zaraz cię przyjmuje,,, i nawte można się zarejestrować telefonicznie, ja tak zawsze robię, dzwonię rano i pytam czy są wolne miejsca,,,,

Witam krakowskie mamy! :)

Po wielu miesiacach przerwy zajrzalam znow na forum i widze ze rozmowy na regionalnym sie rozkrecily. Fajnie :) Duzo Mam. Widze tez ze przegapilam wpis Ewitki. Bardzo chetnie, mozemy sie zobaczyc na palcu zabaw obok dworku bialopradnickiego. Ja zaczynam juz powoli z Mala chodzic na place zabaw bo ona uwielnia sie PATRZEC na dzieci i dotykac piasek :D

Witam!

Myszka witaj!Widzę że mamy prawie ten sam termin,ja mam na 21 maja :tak:.Może zajrzyj tez na wątek maj2010.

Agatulka Biga to taki ciucholand ;-).Może jest też gdzieś bliżej Ciebie.Mają tam fajne rzeczy i niedrogo.

Mozi ta maść jest na recepte.Nie pamiętam już ile dokładnie płaciłam,coś około 20 zł.Smarujesz tym conajmniej godz przed szczepieniem i naklejasz taka specjalna folie na to.

Ada no właśnie u nas nie ma na godziny :-(.Musisz w danym dniu się zarejestrować ,nie da się z wyprzedzeniem.Można też rano telefonicznie,ale nie zawsze odbierają te france na rejestracji:crazy:,a potem sie okazuje że miejsc już niema.Zdrówka dla córci!

A ja byłam wreszcie w niedzielę na sesji z brzuszkiem.Super fotki wyszły,ale tak zimno było w studiu że oczywiście przeziębiona teraz jestem i mam straszny katar :-(.Wczoraj mi kurcze mały takiego stracha narobił ze niewiem.Już w niedzielę wieczorem mi się zdawalo że mniej się rusza,a w poniedziałek rano już wogóle go nie czułam.Tak się wystraszyłam że pojechaliśmy na ktg.A oczywiście już w szpitalu się tak rozbrykał że mało mi z brzucha nie wyskoczył :laugh2:.Ktg wyszło ok,żadnych skurczy jeszcze nie mam.Główka wysoko i wszystko zamknięte,więc czekamy sobie spokojnie na termin.

Witam!

Myszka witaj!Widzę że mamy prawie ten sam termin,ja mam na 21 maja :tak:.Może zajrzyj tez na wątek maj2010.

Agatulka Biga to taki ciucholand ;-).Może jest też gdzieś bliżej Ciebie.Mają tam fajne rzeczy i niedrogo.

Mozi ta maść jest na recepte.Nie pamiętam już ile dokładnie płaciłam,coś około 20 zł.Smarujesz tym conajmniej godz przed szczepieniem i naklejasz taka specjalna folie na to.

Ada no właśnie u nas nie ma na godziny :-(.Musisz w danym dniu się zarejestrować ,nie da się z wyprzedzeniem.Można też rano telefonicznie,ale nie zawsze odbierają te france na rejestracji:crazy:,a potem sie okazuje że miejsc już niema.Zdrówka dla córci!

A ja byłam wreszcie w niedzielę na sesji z brzuszkiem.Super fotki wyszły,ale tak zimno było w studiu że oczywiście przeziębiona teraz jestem i mam straszny katar :-(.Wczoraj mi kurcze mały takiego stracha narobił ze niewiem.Już w niedzielę wieczorem mi się zdawalo że mniej się rusza,a w poniedziałek rano już wogóle go nie czułam.Tak się wystraszyłam że pojechaliśmy na ktg.A oczywiście już w szpitalu się tak rozbrykał że mało mi z brzucha nie wyskoczył :laugh2:.Ktg wyszło ok,żadnych skurczy jeszcze nie mam.Główka wysoko i wszystko zamknięte,więc czekamy sobie spokojnie na termin.

czli tuż tuz nam sie rozpakujesz kochana

a co do ciucholanda to tak mam spory wielki wybór na długiej spory metrażżżżż
zawsze coś sie trafi porządnego nei zniszczone firmowe
sama sobie cos neiraz wypatzre ładnego
a że osyatnio mój śłubny tyje na potege to sobie tam sztruksy kupuje i jest zadowolony mimo ze był anty na lumpki hehehh

Agatulka no na długą to ja mam daleko niestety.Mój też był zawsze anty nastawiony do takich sklepów i sam tam nie chodzi,ale ja mu za to parę razy coś tam kupilam to nawet nie narzekał ;-).A co do rozpakowywania to ja mam nadzieję że tak jeszcze z tydzień wytrzymam a potem to bardzo chętnie się rozpakuję :-).

Agatulka no na długą to ja mam daleko niestety.Mój też był zawsze anty nastawiony do takich sklepów i sam tam nie chodzi,ale ja mu za to parę razy coś tam kupilam to nawet nie narzekał ;-).A co do rozpakowywania to ja mam nadzieję że tak jeszcze z tydzień wytrzymam a potem to bardzo chętnie się rozpakuję :-).

tez bym wolała poczekać i po majowym weekendzie się rozpakować :)))
a jak sie czujesz ???

reklama
Aagtulka Dziękuję ,dość dobrze się czuję.No oczywiście mam zgagę,wszystko takie obolałe i ociężałe ale tak ogólnie to dobrze wszystko znoszę :tak:.

Dzisiaj Majki nie posłałam do przedszkola bo mamy gości :-).Moja ciocia przyjeżdża z synkiem,czyli wujkiem Mai ktory jest tylko o rok od niej starszy ;-).Pogoda taka dość ładna,troszkę jakby się chmurzy,a za oknem mi ptaszek cudnie śpiewa :-).Pewnie popołudniu na spacerek pójdziemy.

Do góry