reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

Luthien- nooooo widze ,że zakupki się udąły,, jakie cudenka można kupić,, to aż się dziecka chce;-);-)
agatulka- ale mnie zaskoczyłas,, tez nie wiedziałam ,że trzeba mieć opinię psychologa,,,,,
chociaz nie wiem po co ?bo i tak za dwa lata ma być obowiązkowa nauka od 6 lat,,,, więc co wtedy dzieci juz będą miały inną psychikę,,?,, naprawde nie rozumiem toku myślenia ustawodawców:no:!!!
izabella- kurcze to rzeczywiście nie jest ciekawie,,,,, ale ostatnio coś takiego czytałam, że jak znasz aders chociaż by pracodawcy czy jego zamieszkania za granica to spokojnie możesz pisac wniosek i będzie on rozpatrywany,,, gorzej jak tego adresu nie znasz,,, to wtedy podajesz polski adres zameldowania,,, ale własnie sprawy się ciągną,,,!!!!,,, CHociaż teraz tak się zastanawiam, bo moja kol, starała się o podwyższenie alimentów, a właśnie ojciec dziecka jest za granicą i normalnie miała sprawę i jej przyznali alimety większe,,,, z racji ,że on ma większe zarobki,,, zresztą gdybys chciała i potrzebowała jakiejś pomocy to moge jej popytać jak ona to załatwiała itp,,,,,

moje dzieci dzis padły jak muszki,,,, zaśpiewałam połowe piosenki o Zuzi a oni już chrapią,,, jak ja uwielbiam taką ciszę wieczorkiem jak oni zasypiają:zawstydzona/y:;-)

reklama
Ada to co a problem? Zawsze możesz miec trzecie ;-).

Moją Majkę to strasznie ciężko uśpić.Ma już prawie 5 lat a ja dalej muszę się z nią kłaść :-(.I tak ją miziam po pleckach,a jak chcę wyjść to :"mamo gdzie idziesz?" no i muszę znów się kłaść i tak w kółko.Nie moge jej tego oduczyć :no:.

Ja na szczęscie swoje oduczyłam zasypiana ze mną,,z Jula było szybciej, tylko raz ją wywaliła za dzrwi jak mi zaćzęła chodzić raz do swojego łóżka raz do mojego,,, i tym sposobem kolejny wieczór juz był u siebie w łóżku,, wiem pewnie strasznie to brzmi wywalić dziecko za drzwi ale to była mała chwilką,,i poskutkowało,, ale syn to ciagle chce żeby go za ręke trzymac,,,,, chociaz już wypracowałam sposób oni się kłada w łóżku aja siadam na fotelu obok i czytam bajke i tak zanim ja skończe oni już spią,,,,, ale i tak nocne wędrówki się zdarzają;-)
luthien- no trzecie dziecko to może bym i chciała ale napewno nie teraz po prostu nie mamy żadnych warunków na jeszcze jedno,, zresztą teraz nam ciasno,, a co by było jak by było jeszcze jedno!!!!! Może jak kiedys będziemy mieć swój dom to się zdecydujemy ale nie wiem czy już za stara nie będe na dzicko:zawstydzona/y:
ja zmykam , bo mój mąz juz siedzi koło mnie i chce komp,a
dobrej nocy życze:-)

Witam!
Ja już dzisiaj sześć pączków wszamałam :-D.

Ada pójdziesz z dzieciakami na sanki to raz dwa spalisz ;-).
Co do wyprawki to juz mam prawie wszystko.Część mam po Majce a część dokupiłam.

No więc chwalę się ;-)
ul9vn.jpg

2sajwih.jpg

fxz1nb.jpg

2meyat0.jpg

domyślam sie ze tu na bank ma być chłopczyk :pPP
cudne te ubranka małych szkrabów

Luthien- nooooo widze ,że zakupki się udąły,, jakie cudenka można kupić,, to aż się dziecka chce;-);-)
agatulka- ale mnie zaskoczyłas,, tez nie wiedziałam ,że trzeba mieć opinię psychologa,,,,,
chociaz nie wiem po co ?bo i tak za dwa lata ma być obowiązkowa nauka od 6 lat,,,, więc co wtedy dzieci juz będą miały inną psychikę,,?,, naprawde nie rozumiem toku myślenia ustawodawców:no:!!!
izabella- kurcze to rzeczywiście nie jest ciekawie,,,,, ale ostatnio coś takiego czytałam, że jak znasz aders chociaż by pracodawcy czy jego zamieszkania za granica to spokojnie możesz pisac wniosek i będzie on rozpatrywany,,, gorzej jak tego adresu nie znasz,,, to wtedy podajesz polski adres zameldowania,,, ale własnie sprawy się ciągną,,,!!!!,,, CHociaż teraz tak się zastanawiam, bo moja kol, starała się o podwyższenie alimentów, a właśnie ojciec dziecka jest za granicą i normalnie miała sprawę i jej przyznali alimety większe,,,, z racji ,że on ma większe zarobki,,, zresztą gdybys chciała i potrzebowała jakiejś pomocy to moge jej popytać jak ona to załatwiała itp,,,,,

moje dzieci dzis padły jak muszki,,,, zaśpiewałam połowe piosenki o Zuzi a oni już chrapią,,, jak ja uwielbiam taką ciszę wieczorkiem jak oni zasypiają:zawstydzona/y:;-)

ta będą bardziej doroslejsze i niestety potem odbije im się to bardzooooo na psychice az strach ze moj synek trafi ze za 3 lata by miał iśc normalnie juz z Zuza która ma za jakiś czas 6 moze jeszcze poczekać toć ja w życiu nie wyobrażam sobie Zuzi w lawce szkolnej tak szybko
ona ledwo u logopedy bo chodzi co 2 tyg usiedzi 45 min a i tak zwykle to ćwiczenia na podstawie zabawy rebustów czu puzzli
ahhhh kto to wymyśla

Ja na szczęscie swoje oduczyłam zasypiana ze mną,,z Jula było szybciej, tylko raz ją wywaliła za dzrwi jak mi zaćzęła chodzić raz do swojego łóżka raz do mojego,,, i tym sposobem kolejny wieczór juz był u siebie w łóżku,, wiem pewnie strasznie to brzmi wywalić dziecko za drzwi ale to była mała chwilką,,i poskutkowało,, ale syn to ciagle chce żeby go za ręke trzymac,,,,, chociaz już wypracowałam sposób oni się kłada w łóżku aja siadam na fotelu obok i czytam bajke i tak zanim ja skończe oni już spią,,,,, ale i tak nocne wędrówki się zdarzają;-)
luthien- no trzecie dziecko to może bym i chciała ale napewno nie teraz po prostu nie mamy żadnych warunków na jeszcze jedno,, zresztą teraz nam ciasno,, a co by było jak by było jeszcze jedno!!!!! Może jak kiedys będziemy mieć swój dom to się zdecydujemy ale nie wiem czy już za stara nie będe na dzicko:zawstydzona/y:
ja zmykam , bo mój mąz juz siedzi koło mnie i chce komp,a
dobrej nocy życze:-)

u nas podobnie jest ja siedze obok łózka i czytam zwykle Zuza od razu zasypia ale tez zależy od dnia jak w wolne dni to oba się kręca kombinują itp a jak dni przedszkolne to umęczone więc zasypiają
Maks natomiast około 3 sie budzi bys ie napić wędruje do naszego łózka i zwykle zostaje nei mam siły przez sen go zanosić wiem moja wina i żle go ucze liczę ze wyrośnie z picia w nocy i problem zniknie

hej dziewczynki my mamy w końcu noc przespaną:-)
ADA zle mnie zrozumiałaś ojciec Olivki przebywa w ZK czyli w zakładzie karnym:-(dlatego tak się wlecze :angry::angry::angry:pozdrawiam i miłego dnia życze:-)

Hej!

No to Wam dziewczyny zazdroszczę że tak dzieciaczki usypiają.Ja jak Majce próbowałam czytać to ona nie usypiała tylko obrazki oglądała.

Agatulka tak będzie chłopiec.Na dwóch usg pani doktor to potwierdziła :-).

Ada no u nas też ciasno,bo tak to tez bym pewnie się i na trzecie zdecydowała niedługo.

Witam
ja dzis w pracy byłam więc dzień zleciał szybko,,,,,
no i oczywiście z dziećmi się dotlenić na saneczkach,,,,:-)

Izabella- rzeczywiście żle doczytałam,, nie wiem dlaczego mi się skojarzyło z UK,,,,,:zawstydzona/y:,,, to masz nie ciekawie,,, pewnie niewiele od niego wyciągniesz,,, i tak życze ci żeby jednak postępy były szybsze,,,,

agatulka- u nas Jula do niedawna to 3-4 razy piła i to mleko w nocy,,ale zaczeły jej się jedynki psuć i trzeba było koniecznie odstawić mleko było wiele wrzasku ale teraz juz jest ok,,, chociaż i tak sie jeszcze budzi żeby jej dać wody,,,, juz nie mówię o tym ,że mala przeważnie śpi z nami,, bo jak się przebudzi w nocy zawsze do nas przywędruje a ja czasem nawet nie wiem kiedy,,,, tylko jak zacznie mi miętolić włosy i ciągnie to wtedy się budzę i przenoszę do swojego łóżka, bo bym się wogóle nie wyspała bo tak mnie ciągnie za włosy, przez sen,,,,:rofl2:

No dziewczyny a wy gdzie znowu????

JA dziś dzieci wzięłam na teatrzyk,, amtko ile było ludzi,,, al;e nam się jeszcze udało zając dobre miejsca i dzieciaka zadowolone, gorzej ja , bo wybrałam sie z wózkiem,,,ale się umęczyłam, bo chodinki wogóle nie odśnieżane,,,,, już czuję zakwasy,,,,, ale czego się nie robi dla edukacji dzieci;-)
a swoją drogą czy u was też chodników dzis nie odśnieżali,, ja rozumiem niedziela itp,,no ale bez przesady,, przecięz ludzie z domów wychodza:sorry:

na jaki to teatrzyk chodzicie? :->

U nas chodniki odsniezone (podziwiam, naprawde podziwiam!), za to ulice osiedlowe-katastrofa! Ledwo nam sie udalo wyjechac :eek:

reklama
Ale tu cisza i spokój!!!!

carolans-w Bonarce przez cąły luty w niedzile o 11 są teatrzyki dla dzieci za darmo,,, fajna sprawa,,,,, my chodzimy póki mozna,,,,

Do góry