reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

reklama
dziewczyny a mam jeszcze pytanie o położną środowiskową (w Hucie oczywiście)...
czy i jak przebiegały te wizyty u Was?

Elete - moja koleżanka rodziła na Ujastku, była bardzo zadowolona (jedynym minusem dla Niej było to, że jak położne się zmieniały to każda mówiła Jej co innego i nie wiedziała kogo ma słuchać ;-)), a co do położnej, to nie pamiętam czy w szpitalu to zgłaszała (ale chyba tam podawała adres) czy w przychodni (Ona akurat do przychodni na Kolorowym jest zapisana z dzieckiem) - ale przychodziła do niech położna głównie sprawdzać pępuszek, ale też pomagała przy kąpieli ;-)

Witajcie,
jestem z Mogilan,
a pytanko mam takie, czy mozna jakos dostac sie do przedszkola do Krakowa (miejskiego), bo terazniejsze przedszkole nie spelnia wogole swojej funkcji. Nie potrzebuje "przechowalni" dla dzieci, mam madrych, rozwinietych chlopcow, nie chce, zeby dziecko przestalo sie rozwijac tylko dlatego, ze w przedszkolu nie dbaja o to i taki slaby jest poziom przedszkola i grupy. Z tym komputerowym systemem wpisow do przedszkoli, to nie mamchyba szans. Czy moglby mi ktos pomoc... blagam!!!!

oj nie bedzie latwo,ale raczej nie niemozliwe
do przedszkola w pierwszej kolejnosci przyjmowane sa dzieci mieszkajacy w rejonie,matek samotnych i dzieci rodzicow,ktorzy oboje pracuja,dzieci przyjete do przedszkola sa to dzieci ktore dostaly najwiecej punktow w calego rekrutacji,na pewno trudno bedzie sie do przedszkola w centrum,na wybrzerzu miasta moze latwiej,ale to zalezy tylko od tego ile w danym roku jest kandydatow.
musisz sie dowiedziec czy jezeli twoje dziecko nie jest z gminy tj krakowa nie ponosisz za niego wieksze kosztyw przedszkolu,kolezanka chciala poszlac w krakowie dziecko do zlobka,ale zameld sa w sanoku,moze dlatego,ze inne wojedztwo musialaby placi za zlocek 1000 zl,a nie ok. 250 zl,ale to chyba dotyczy dzieci zameldowanych w innym woj.

Witajcie,
z tego co się orientuję to jeśli dziecko jest spoza Krakowa to szanse na przedszkole w Krakowie graniczą z cudem, ale spróbuj wybrać sobie jakieś przedszkole i idź do dyrektorki, żeby pogadać będziesz przynajmniej wiedziała jakie są szanse

Ostatnia edycja:
witam. jestem tu nowa...
..prawie bo kiedyś siedziałam kilka tygodni ale musialam rzucić forum dla pisania pracy magisterskiej
teraz bede czasem tu zaglądać.

widze że na topie temat przedszkoli.
na publiczne nie mamy szans - nie jestem samotna, zameldowanie:Rzeszów, nie mamy rodzeństwa ani nie chodziła Alicja do żłoba więc jak podliczyć punkty to kiepsko... bardzo kiepsko.

dlatego mam prośbe:
jeśli zna którAś z Was przedszkole na żabińcu to prosze o opis od strony mamt (a nie broszurkowy): jaktam jest, czy dzieckusie tam nie nudzi, czy ma możliwościrozwoju, ile siepłaci i czy mają plac zabaw....
bede wdzięczna za wszystkie informacje

pozdrawiamy;)

hej, witam się i ja z moją małą Nikol :-)
Mieszkamy chwilowo poza Krakowem, ale czujemy się z miastem bardzo związani i szukamy domu w granicach miasta.

Rysa, mieszkałam kiedyś na Żabińcu (nad pszedszkolem), potem pracowałam...
Na Konecznego 2 było przedszkole - nie mam pojęcia czy nadal jest. Kilka lat temu moja szefowa zostawiała tam córkę. Dziecko nieznośne jak sto diabłów ale radziły tam sobie z nią babki całkiem nieźle. Ogólnie moja ówczesna szefowa była bardzo z niego zadowolona.
No ALE... Nawet jeżeli to pszedszkole nadal funkcjonuje - wszystko moglo się zmienić :dry:

Pozdrawiam i zapytuję czy któaś z was może pomieszkuje na Olszy/okolicach??

reklama
Witam :-)
Już ponad dwa lata jestem na forum i dopiero dzisiaj piszę na tym wątku. Wstyd:zawstydzona/y:
Jestem rodowitą krakowianką mam 32 lata i w grudniu zostałam mamusią :-)

Do góry