agatulka25
Mamusia Zuzi i Maksa
Witajcie Krakuski!
za około 60 dni będę mamą grudniową małej Łucji:-) właśnie skończyłam szkołę rodzenia (Koala - gorąco polecam) i jestem coraz bardziej świadoma co to się będzie działo, to będzie mój pierwszy poród i niemowlak, ale ogolnie czuję się jeszcze zielona...
Dlatego pomyślałam sobie, ze bardziej doświadczone koleżanki poradzą - czy możecie polecić jakąś dobrą położną srodowiskową (taką z przychodni, aby wizyty mogła odbywac w ramach NFZ, ja ewentualnie pomogę w transporcie, bo mieszkam kawałek za tablicą Kraków). Chodzi mi o kobietę wspierającą w naturalnym karmieniu i generalnie pomocną w pierwszych dniach po powrocie do domu - znacie kogoś takiego?
a co do zajęć dla maluchów, to moja przyjaciółka zapisała swoją Anię do Kangura na Olszańskiej 15 - grupy od 2,5 roku. Obie bardzo zadowolone:-)
serdeczności
ja ci niestety nie pomogę bo w Krakowie mieszkam dopiero 2 miesiąc
ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale położna zwykle z przychodni przyjezdza do domu zobaczyć dziecko zdjąc szwy poradzic lub i nie
nie wiem jak jest tu bo mieszkając na pomorzu tak było))
mój Maks na razie ma póltora roku więc on tam sie nei nadaje a córcia ma rytmikę w przedszkolu zobaczymy potem czy zwiększymy jej zajęcia i zapiszemy na taniec bo ona chce byc baletnica hehehheh