reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Mikasa - to są pieluchy, ale wyglądają jak długa szeroka podpaska :-). Na Czarnowie dają wkłady (tak jak pisała Iwona), te pieluchy możesz stosować np po wyjściu ze szpitala. Mnie się jeszcxze przydał stanik do karmienia

witajcie! i ja też wesprę ten wątek ;-) jakoś nie mogłam wcześniej na niego natrafić, nawet próbowałam założyć wątek kielecki ;-)ja mam termin dopiero na 28 lipca, myślę że będę rodziła na kościuszki, ostatnio leżałam tam ponad tydzień z powodu krwotoku - poronienie zagrażające, i ogólnie na opiekę nie narzekam! teraz leżę w domku bo krwiak mi się po tym chyba zrobił, ale dziś sądny dzień, jadę na usg i mam nadzieję że już wszystko w porządku i będę mogła wstać z łóżeczka:-) trzymajcie kciuki... pozdrowionka

AHaa - trzymam mocno kciuki - daj znać po powrocie. Lipiec to już niedługo - szybko ci zleci (ja rodziłam 11 sierpnia) :tak:

mrozik - lipiec niedługo????? a to co ja mam powiedzieć czekając na kwiecień :confused::laugh2:
A my się wkońcu zdecydowaliśmy na Kościuszki rodzić. Jutro idę do Lepiarczyka i zobaczymy czy taki diabeł straszny :laugh2:

Mikasa - te Belli to są podkłady ginekologiczne do połogu (tak to się jakoś fachowo nazywa) Na Kościuszki musisz mieć swoje, tak samo jak: rzeczy dla siebie - koszulka do porodu, szlafrok, koszula do karmienia, kapcie, kosmetyki, jakieś sztućce i tależyk, stanik do karmienia, lewatywa i majtki poporodowe jednorazowe. I rzeczy dla dziecka: ubranka, rożek, pieluchy, krem do pupy, gaziki ze spirytusem, kosmetyki, pieluchy tetrowe (kilka sztuk) albo flanelowe. No i rzeczy na wyjście wasze ze szpitala, chyba ze wam je ktoś doniesie. Tak pobieżnie przedstawiła nam to położna w tamtej szkole. Jeśli chodzi o ceny, to nie pytałam, bo chodząc do szkoły rodzenia na Kościuszki masz u nich dowolny poród (łącznie z tym w wodzie) w cenie szkoły. A na Grunwaldzkiej różnie bywa :sorry:

AHaa - to jeśli wszystko będzie ok, to zapraszam na spacer ;-) Bo na piwo to już ciężko się umawiać :laugh2:

Dziękuję za odpowiedzi.
Zdecydowaliśmy się na Prostą. Tam poród rodzinny bez szkoły rodzenia kosztuje 150 zł.
Póki co jeszcze nie mogę rodzić, bo mąż jedzie w delegacje ;)

hej dziewczyny widze ze tu wrzawa na temat sszpitali my wybralismy Koscioszki ... a sluchajcie ktoras miala isc do Lepiarczyka?? jaki on jest na wizycie bo jak lezalam w szpitalu to nie podpadl mi do gustu jest coprawda bardzo dobrym lekarzem ale jest strasznie cichy nic nie mowi bardzo opanowany i wogole.... dla mnie nie za bardzo... za to zapraszam do Raczka tez przyjmuje na kosciuszki w przychodni ale jest cudowny mily smieszny i wiadomo wszystko dokladnie sprawdzi i ja jestem bardzo zadowolona jest tez tani bo za wizyte z usg bierze 70zl a pracuje przeciez w szpitalu... dlatego warto ja sie juz kwietnia doczekac nie moge chce juz miec niunie w moich raczkach... mam nadzieje ze to bedzie najukochansze dziecko pod sloncem...

Dlaczego Prosta? Hmmmm...
opinie na temat każdego ze szpitali są różne, w zależności jakie kobieta ma doświadczenia. Mój lekarz powiedział, że Prosta znowu robi się "popularna", bo Kościuszki nie wytrzymuje naporu pacjentek i zaczyna sie tam robić jak w fabryce.. A na Prostej jest luźnej (jeszcze) i lekarz i położna mają więcej czasu dla pacjenta. Co przemawia za szpitalem.
Na Czarnowie nie znam nikogo a na Prostej jak będę potrzebować to znajdę dojście. I chyba w ogóle nie brałam pod uwagę Czarnowa, pewnie dlatego, że źle się mi kojarzy.
Mój lekarz nie pracuje teraz w żadnych szpitalu, ale kiedyś pracował na Prostej. Poza tym powiedział bardzo ważne zdanie, że to nie lekarz jest potrzebny przy porodzie tylko położna. bo jak będzie zagrożenie to lekarz i tak musi swoje zrobić i tak.
Kościuszki samo mi powiedziało "nie", bo żeby rodzić rodzinie trzeba było przejść szkołę rodzenia, a my jej nie mamy.
Także za kilka dni będę na Prostej:)

reklama
:tak:Witam.

Dziewczyny jak ja czytam co wy musicie mieć w szpitalu to :szok:. Ja na Czarnowie nie musiałam mieć nic. Wszystko dostawałam szpitalne. Oczywiście mogłam mieć własne ciuszki dla dziecka, ale nie musiałam. Dla siebie oczywiście miałam piżamę, ale to wszystko. Żadnych lewatyw i tym podobnych. Nawet dostałam w szpitalu elektryczną ściągarkę jak miałam przepełnione piersi na 2 dobę ( tzn. tylko do ściągnięcia nie na własność).;-)Nie wiem czy tak dużo sie zmieniło od 2006 :baffled:.

No nic tyle na temat szpitala. A powiedzcie mi co porabiacie poza przygotowywaniem się do porodów?Bo tylko ja tu jestem chyba po;-):-p. Póki co nie pracuję tylko zajmuję się wychowywaniem dzieci,ale jak Kubuś skończy 3 latka to mam zamiar dać go do przedszkola,a sama poszukać pracy

Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
Ahaa i jak po wizycie? Mam nadzieję,że wszystko ok i możesz wyjść na spacerek tym bardziej że dziś piękny dzien:tak:

Do góry