reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Mikasa - może dowiedz się lepiej od jakiegoś lekarza. Poza tym, jeśli pójdziesz w poniedziałek do internisty i da ci zwolnienie, to jeśli jest taki wymóg, to przecież może wstecznie zwolnienie dać, więc chyba nie masz się co martwić

reklama
Wiem, i tak zrobię. Ale czasami dobrze wiedzieć co można zaproponować lekarzowi, a czego wymagać ;)

Miksa- ja ci dam rade nie zaczynaj urlopu dlatego ze lakarz moze ci wystawic zwolnienie lekarskie na trzy dni do tylu wiec gdybys poszla w poniedzialek do szpitala czy innego lekarza to bez problemu wypisze ci zwolnienie bo nie mina trzy dni od ostatniego dnia zwolnienia...:tak::tak: wiem bo mialam taka sytuacje i mialam zwolnienie do piatku a w poniedzialek poszlam do ginka i wystawil dalej od soboty czyli z data dwa dni temu do np mieisca.....:tak::tak:

Miksa- a jesli w poniedzialek powinnas rodzic to zglaszasz sie na izbe przyjec i mowisz ze jesli dzis nie zostajesz przyjeta a masz termin to potrzebne ci dalej zwolnienie bo poprzednie mialas do soboty... i bez problemu ci wypisza... bo w sumie jestes juz o krok od porodu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka!dziewczyny robiłyście sobie usg 3 lub 4d? wlasnie czytam o tym , robia na rondzie, "USG 2D + 3D + 4D (obraz przestrzenny płodu w czasie rzeczywistym z nagraniem na płytę DVD) 150 zł" to chyba tanio? ja słyszałam że nawet do 350 zl w niektórych miastach sobie licza? warto iść na takie badanie?

AHaa, ja robiłam tam zwykłe usg, ale Guzik bardzo dobrze robi, więc jakie bys nie wybrała, to polecam. Robi na pewno te 3d? bo ostatnio nie miał...:sorry:

AHaa, ja robiłam tam zwykłe usg, ale Guzik bardzo dobrze robi, więc jakie bys nie wybrała, to polecam. Robi na pewno te 3d? bo ostatnio nie miał...:sorry:
Nie wiem czy robi, ale byłam dziś na ich stronce i tam są informacje że robia 3d i 4d?moja koleżanka robiła tam, ale to było rok temu! a tylko Guzik tam przyjmuje? zebym dobrze trafiła;-) a to i tak chyba około 20 tygodnia?

Ja robiłam usg u niego właśnie rok temu (w marcu) a później też w czerwcu i w sierpniu. Ja tylko Guzika tam widziałam, jak masz stronkę to jesli możesz to wrzuć, zobaczymy czy o tym samym miejscu rozmawiamy ;-). Najlepiej wybrać sie tam do niego i zapytać kiedy warto takie usg umówić.

Miejsce to samo, tylko na 3 piętrze przy gabinecie, to ja innych specjalistów nie pamiętam żeby "wisieli"
No i nie nagrywał jeszcze w sierpniu bo nie miał zakupionej nagrywarki, za każdym razem mówił że niebawem zakupi, ale wcześniej urodziłam :-D. Wcześniej nagrywał na kasetach, ale powiedział ze tego to juz nie robi bo nie ma sensu i właśnie czeka na zakup dvd. Moze już mają. Ale jesli ci zależy na nagraniu to się dopytaj o to, bo ja dopiero jak poszłam i zapytałam to powiedział że nie nagrywa. Dobrze że mnie akurat na tym nie zalezało, bo inaczej to chyba bym sie wściekła ;-)

reklama
Dziewczyny jakie witaminy używacie w ciązy? bo ja muszę już sobie jakieś kupić i nie mam pojęcia...dużo tego w aptekach

Do góry