reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

kana - ta babka jest naprawde sympatyczna, bez problemu sie dogadacie, moj angielski tez nie jest swietny, jak bedzie trzeba to ona na migi tez sobie dobrze radzi ;)
Zreszta za duzo pytan to ona Ci nie bedzie zadawala, to drugie USG ma najwiecej pomiarow wiec ona na samym poczatku sie na tym skupi a jak juz skonczy to Ci pokaze malenstwo cale od stopek po glowke, mnie to badanie zajelo prawie godzine..
Co do plci to odrazu powie, tylko najpierw zapyta czy chcesz wiedziec, bo czasami ludzie nie chca.. Byla taki problem ale to glownie chyba w Brampton ze bardzo duzo hindusow usowalo ciaze wlasnie ze wzgledu na plec i tam przez jakis czas nie bylo latwo zeby sie dowiedziec nie wiem jak teraz.
Co do tego papieru to musisz go dac sekretarce jak przyjdziesz na usg ona sie juz dalej wszystkim zajmie, poprosi pewnie o health kard to jej powiedz tylko ze nie masz, ona wydrukuje Ci rachunek, o nic sie nie martw one tam sa naprawde pomocne i sympatyczne. Musisz tylko na godzine przed badaniem wypic pol litra wody albo soku i juz potem nie korzystac z toalety zeby pecherz byl pelny bo wtedy malenstwo sie tak nie wierci i jest jej latwiej, czasami przychodzily dziewczyny nieprzygotowane i musialy czekac ta godzine jak wypily wode a po co to przedluzac. To tyle kochana wszystko bedzie dobrze ;)

Beata - to rzeczywiscie historia ciekawa, twoja corcia poprostu nie chciala przeszkadzac w swietowaniu ;) urodzila sie expresowo, tak to z maluchami jest, ze wychodza kiedy one sa gotowe a nie kiedy sie tego od nich oczekuje.
Moja siostra ta co przylatuje tez tak szybko rodzila, szwagier zawiozl ja do szpitala a ona po godzinie z kawalkiem juz coreczke miala w rekach, wszyscy sie smiali ze ledwo ja na lozko zdazyli polozyc ;)
Dobrze ze male mialy okazje sie wyszalec takie atrakcje sa swietne jak o dlugim czasie na zewnatrz morzna pomarzyc..

Uciekam bo na 6.30 do lekarza na kontrole, trzymajcie sie cieplo dziewczyny.

reklama
Uśmiechnięta dziękuje Ci ślicznie :)
Teraz to juZ tylko odliczeń dni:) hahaha Mariczka sie cieszy nie mniej ode mnie, ale ja zostawiam z koleżanka, bo by sie tam zanudzila...

No i koniecznie napisz- pewnie jutro juZ jak po kontroli:)

Oj i jak ja bym chciała taki szybszy poród tym razem... Z Mari swoje przelezelam i przechodzilam w szpitalu juZ :)

Ok miłego wieczorku mamuski:)

Beatko wlasnie snuuuuu duzoooo hehe.2 godzinki porod to trzecie baby moze twoj maz musialby odbierac hihi ,zartuje ;))
Usmiechnieta piekne imie wybraliscie.To juz wiem gdzie mieszkasz bo czesto tamtedy jezdze do brata meza oni mieszkaja tez przy sq1.Skrobnij jak po wizycie, dziewczyny to w tym hamber to ten kosalka zawsze odbiera porod jak prowadzi ciaze ,jak tak to super bo w CV nigdy nie wiadomo kto ma dyzur.
Kana a jak twoj brzusio, malenstwo skacze,dobrze sie czujesz??
Zielona ja cala zime chodze przeziebiona bo moj synek z przedszkola chorobska przynosi zreszta on tez chory non stop ale wszyscy mowia ze to norma jak dziecko idzie do grupy dzieci.
Dziewczyny moja mala wstaje czasami o 5.30 to mi sie plakac chce padam na twarz juz o 5 PM.
Zielona lubisz ta Ottawe, w tym roku kanal nawet nie zamarzl a to ponoc taka atrakcja. W Ottawie bylam raz zwiedzac parlament, maja piekna biblioteke.Sorry ze tak pytam ale jaka kuchnie uprawiacie w domu meksykanska czy polska, tak z ciekawosci bo oni maja przepyszne jedzenie???

Zielona to Twoj maz jest mexykaninem??:-)tak pytam wlasnie przed moim mezem mialam chlopaka z mexyku przez 4 lata oj bardzo mile wspominam ten narod wesoly szczery i nigdy sie z nimi nie nudzisz..a taco do dzisiaj uwielbiam:-):-):-):-) Pestka no ja trafilam jak ma dyzor bo mialam wywolywany 1 porod kosalka jechal na wakacje na 3 tygodnie a i tak bylam po terminie 3 dni wiec wolalam rodzic z nim...i z tego co wiem cesarki i jakies takie powarzniejsze przypadki tez on ale chyba nonstop w szpitalu nie spi he he.. :-)Usmiechnieta i jak???:-):-)

Pestka, do Ottawy mam stosunek obojetny, bo jej zwyczajnie nie znam. Mysle, ze nieiwele miejsc jest w stanie wywolac we mnie bardziej negatywne uczucia niz meksykanska Puebla czy Tijuana i brytyjskie Reading. A kanal zamarzl. 8km bylo udostepnionych do uzytku. My sie nie wybralismy, bo jakos nie bylo po drodze, a poza tym zadne z nas na lyzwach nie jezdzi, a spacerowanie po lodzie bywa ryzykowne :-D

Beata, tak malzon jest Meksykaninem. Meksykanie szczerzy? No zart tysiaclecia. HAahha. Na szczescie jakas tam czesc daje rade ;-)

Co jadamy w domu? To co ugotuje - hehe - bo moj chlop nie umie, jak twierdzi. Kiedys sie z nim rozlicze ;-) A ze ja lubie na ostro i lubie miecho to tak wlasnie jest.

Zielona he he no moj nie byl taki zly:) co jedynie pamietam strasznie zazdrosni sa,,,,no ale tylko wspomnienia to sa juz ale tez malo brakowalo a bylibysmy razem tylko wlasnie papiery przeszkodzily,,,,ale nie zaluje moj maz mi to wynagradza:-D:-)

My uciekamy odwiesc Vike do przedszkola a Gabryia idzie sie dzisiaj zapisac :-)
MIlego dnia Kobietki:-):-)

Beata, z perspektywy czasu wiem, ze zycie z Meksykaninem nie jest latwe. Drugi raz bym juz sie na to nie zlapala. Mozliwe, ze ja w ogole nie nadaje sie do zycia z facetem.

Dzień dobry Z rana:)

Ja jeszcze w lożeczku zalecam, misia śpi obok:)

Pestka No brzusio rośnie... A malenstwo niezłe sie tam wierci... Chociaż do wczoraj mnie cosik czyści i jak sie tak flaki przewracaja i napinaja to potem maluch leży jakiś czas cicho... Ale poza tym niezłe bryka:)

Zielona kciuki zacisniete:) aj szkoda ze Ci nie gotuje mezowy w domu, ja sporadycznie ale mam czasem ochotę na takie prawdziwe meksykanskie danie:)

Beata powodzonka w zapisywaniu małej:)

Uśmiechnięta Ty to musisz sie teraz codziennie meldowac , żebyśmy Ci za szybko nie gratulowaly:) hahh jak samopoczucie?

Ok ja wstaje sie ogarnąć, zrobię sobie herbatke gorzka feee ale może pomoże na to moje rozwolnienie dziwne:\ do pózniej mamuski:)

Kana, moj maz to niestety typowy Meksykanin - przynajmniej w sensie obowiazkow domowych - i on nie gotuje, nie sprzata jesli nie zrobie mu karczemnej awantury i takie tam... Nie czai, ze dla mnie bardziej wartosciowy bedzie przypalony obiad, ktory sam zrobi aby sprawic mi przyjemnosci, niz wykwinta kolacja na miescie przygotowana przez najlepszych szefow.
Ech. Kiedys sie zrewanzuje.

No i mam nadzieje, ze to czyszczenie to nic zlego. Kuruj sie.

reklama
Zielona pewnie i masz racje co innego spottykanie sie od czasu do czasu a co innego wspolne codzienne zycie,wtedy wychodza wady czasami specjalnie ukrywane...;-)

Kana moze zestresowalam sie czyms i z tad ta biegunka?a pozatym teraz taka pogoda ze wirusow pelno fruwa w kolo.Uwazajcie na siebie:-):-)

Gabrysia juz po 1 wizycie w przedszkolu,,,jeszcze nie wiemy na pewno czy male beda chodzily do tej szloly co teraz w zwiazku ze nasze miasteczko rozroslo si niesamowicie przez ostatnie lata,maja przeniesc pewne jerony do szkoly katolickiej dalej polozonej wtedy dostaniemy autobus,no ale dopiero w maju sie dowiemy czy to nas przeniosa czy inne regiony.
mala pojdzie juz na caly dzien,,mam nadzieje ze sobie poradzi czasami widze jak Vika przychodzi z przedszkola zmeczona a tu tutaj takie malenstwa na caly dzien....no ale Gabi jest bardzo kontaktowa i wiele zalapala juz od Viktori wiec napewno sobie poradzi,a mama bedzie musiala rozgladnac sie za jakas praca,

Do góry