reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

reklama
Zielona Maupa zdrowka zycze:-)
:-)

Ja tez juz mam dosyc tej zimy jakos dluzy sie mi w tym roku pewnie dlatego ze nonstop zimno mamy i duzo niegu i juz znudzily nam sie sanki narty itd wiosny chcemy:-):-):-)

Maz zabral wczoraj dziewczynki na basen i Gabrysia dzisiaj tez zasmarkana i kaszlaca chodzi mam nadzieje ze nic sie z tego nie wykluje we srode idziemy sie zapisac do przedszkola to musi byc zdrowa:tak:

Pozdrawiamy cieplutko:happy2:

Beata, zdrowka dla Gabi i powodzenia w zapisywaniu malej do przedszkola.

Ja juz nie wiem, czy to choroba, czy jakas alergia. Nos zatkany, glowa boli... ech

We srode mam nadzieje wcisnac Kostke na zajecia taneczne i muzyczne do community centre. Oby sie dostala, bo miejsc jak na lekarstwo.

Musze chyba skrobnac do jakiegos admina coby nam watek na podfora wstawili, moze wiecej dziewczyn zacznie pisac.

Zielona Maupa skrobnij skrobnij:-)

Ja tez mam alergie ale zima daje mi spokoj od wiosny za tro kicham psikam smarkam,tragedia a do tego astama oskrzelowa czesto daje znac ,,,no ale jakis sobie radze:-)

No moja mlodsza corcia juz od wrzesnia do szkoly pojdzie az trodno uwierzyc jak ten czas leci,,,ale ja juz tez mam dosc siedzenia w domku chyba juz moj czas tez nadszedl ha ha ciagle sie spinamy z mezem bo wydaje mi sie ze sie rozlenilwil przez te lata ktore siedzialam z malymi,,,,a ja uz mam dosyc sprzatania gotowania itd,kiedys troszke mi pomagal,,a teraz po co w koncu i tak siedze calymi dniami w domcu:-(ale najlepiej jak zostanie sam na sam z malymi w domcu ja wracam a dom jak po wichurze wyglada he he wiec najwyzszy czas chyba ubrac sie ladnie ,zadbac o siebie i wrocic do pracy male i tak beda w szkole a na te 2 h kogos znajde zeby je odbieral i przyprowadzal:)no zobaczymy,,,

Usmiechnieta, Kana,i reszta dziewczynek jak sie macie???:-):-):-):-)

Hej kochane:)

Aj wszystko sie u mnie konczy jak na zlosc,....kasy nie ma byle do piatku jakos przetrwac:p cukier sie skonczyl, lodowka prawie oprozniona, maka resztka, jajka resztka...kurcze jak na zlosc....:p

Poza tym nie moge sie doczekac piatku, ide na USG wiec mzoe w kocnu sie dowiem na 100% kogo nosze pod serduszkiem i kto mnie kopie od samego rana domagajac sie sniadania:p hahhaha

Aj Beata nic nie mow,....czas tak szybko leci, ja tam marzylam ,zeby Mari poszla tutaj od wrzesnia do szkoly to mialabym wiecej luzu z maluszkiem w domu...ale no niestety musimy czekac jeszcze rok....szkoda, bo tak zalapalaby juz jezyk troszke i zawsze byloby jej latwiej.... boje sie ,ze to wlasnie ja zniecheci...ten brak komunikacji na poczatku....

No wlasnie Uśmiechnięta daj znac czy Ty jeszcze w dwupacku czy jak??? moze juz z malutka razem:)

Zielona zdrowka dla Ciebie:***

Beata dla Twojej corci rowniez:*

my tez czekamy na wiosne.....czuje sie powoli jak slon, w ciazy z Mari to od kwietnia do samego grudnia bylam ciagle na noach, koniec studiwo, dojazdy, zaliczenia, pozniej wakacje.....po wakacjach w 7 miesiacu obrona...no i zawsze spacery z psem, wszyscy sie smiali ,ze to dziecko ze mnie wyskoczy jednego dnia, bo tak wszedzie bylo mnie pelno.....a teraz.....polowa ciazy za mna, a ja zamulam w domu jak nic:/

Ostatnia edycja:
zielona maupa trzymam kciuki co by sie udalo zapisac corke na zajecia no i zeby Ci przeszlo cokolwiek to jest alergia czy inne chorobsko..

Beata oby Gabrysia nieczego nie zlapala i zapysy do przedszkola poszly dobrze. Ciekawe jest to ze jak mezczyzni zostaja z maluchami to nielada wyczyn a jak mama zostaje i przy tym jeszcze posprzata i ugotuje to co najwyzej normalne..
Pewnie jezeli Ci juz brakuje pracy to teraz pewnie jest swietny czas jedna do przedszkola druga do szkoly, nie bedziesz sie musiala martwic ze wszystkie pieniadze ida na nianie i w dodatku martwic sie o dziewczynki.
W Barrie czy u Ciebie w miejscowosci chyba trudniej troche z praca co ? bede trzymala kciuki zeby wszystko sie udalo ;)
Co do porodu w Humber river mam nadzieje nie wspominasz go jakos zle ? pozatym pewnie ze z pierwszym to pewnie wiecej stresu bo niewiadomo czego sie spodziewac..

kana oby czas do piatku szybko zlecial, ciekawe czy bedziecie swietowaly dzien kobiet we dwie czy we trzy ;)
Co do mnie to ja dalej w dwupaku i nic nie zapowiada sie jak narazie, teraz w zasadzie juz tylko czekanie, torba do szpitala zapakowana fotelik w samochodzie zamontowany. Juz nie moge sie doczekac kiedy malenstwo bedzie z nami no i mojej siostry juz dwa lata sie nie widzialysmy.
Rzeczywiscie poprzednia ciaza to musiala Ci przeleciec, chociaz w zasadzie teraz sie nie dziwie pogoda nie zachecajaca do aktywnosci, my z mezem sie wczoraj na dlugi spacer wybralismy a potem pod kocem w domu grzalismy..

Lece konczyc pranie, moze poprzewracam cos jeszcze w kuchni

Pestka co u Ciebie ? jak synek i malenstwo ?

Pestka gdzie Ty sie kobitko podziewasz????

Usmiechnieta no to fajnie,ze jeszcze sie mala trzyma brzuszka....:)
no to moja ostatnia mam nadzieje ciaza to staram sie nia nacieszyc jak sie da...:) brzuszkiem i kopniaczkami:)
No własnie moze ten dzien Kobiet bedzie prawdziwym dniem Kobitek :p hahahha

Ale pamietam tez jak na koniec juz chcialam sie w koncu "rozpakowac" i byc z malutka:) no i dodatkowo miec to juz za soba...:)

Milego popoludnia mamuski:)

Zielona....raz dwa i sie wykurujesz:****

No dla chlopca bedzie Kacper na bank, a dla dziewczynki chyba Pola... szczerze to nie wiem....zawsze dla dziewczynki mielismy Marika i juz takowa jest z nami:p hahahha

reklama
Dziewczyny przepraszam ze sie nie udzielalam, maz wrocil i bylo tyle spraw do zalatwienia.
Usmiechnieta,jak sie czujesz gotowa kurde to lada chwila i bedziesz Malenstwo na rekach nosic, super.Jesli chodzi o pediatre to jest wielki problem ,kolo nas otworzyla sie nowa klinika i pediatra jest tylko raz w tygodniu i to jest hindus,jakis rewalacyjny nie jest mruk troche kazda informacje na sile wyciagam.no ale wole do niego bo mam 5 min a moj rodzinny jest w Milton i nawet jak masz wizyte to czekasz 1,5 godziny a z dwoja dzieci raczej trudno i wogole wkurza mnie .Usmiechnieta a ty gdzie mieszkasz w mississaga???moze twoi znajomi maja kogos.
Kana jak brzusio jak sie czujesz??Kazda ciaza inna ,ja w drugiej czulam sie kiepsko i chcialam rodzic szybko.Daj znac kogo nosisz pod sercem.
Pozdrawiam

Do góry