reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Kana Ty tez sie spodziewasz,super,gratuluje :))))
Credit Valley ma ma nowa porodowke,jak wszystko nowe to czyste i przyjemne.Pokoje porodowke są duże z łazienka z prysznicem z tv.Jak rodzilam mojego synka (jeszcze na starej) to wcale mi sie tam nie podobało ale drugim razem było wporzadku.Gdzies czytałam ze robią dużo cesarskie,ale ja rodzilam bez tego więc nie wiem.
Na kiedy masz termin,dbaj o siebie Kana i odpoczywaj dużo :))))

reklama
PESTKA DZIEKUJE SLICZNIE:)

Termin mam na 1 lipca:) Zaczelam wlasnie 23 tydz....czas szybciutko leci....marwie sie tym porodem i wszystkim, najbardziej dlatego ,ze za wszystko musze placic....no i moj angielski tez pozostawia wiele do zyczenia...ze zrozumieniem nie mam problemu, ale stres zwiazany z mowa ,jest u mnie straszny....modle sie oby do tego czasu cosik sie ruszylo z nasza sprawa:)))
aby w czasie porodu martwic sie tylko o malenstwo i siebie,a nie o to ile mi nabija na licznik :sorry2:

Hej dziewczynki:-)

Credit valley jest bardzo dobrym szpitalem jak jeszcze mieszkalismy w Mississaudze zawsze jak mialam jakis problem z dziewczynkami tam jezdzilam bo opieka sprawna i szybka:)

Kana wszystko sie ulozy nie martw sie:-)a wiesz juz jakie sa koszta pytalas???Twoja corcia napewno przeszczeslowa ze bedzie miala taka mala siostrzyczke albo braciszka:)

Ja Viktorie tez rodzilam w Humber river a Gabrysie juz w Trillum hospital pierwszy porod troszke gorzej wspominam opieka byla super ale wiadomo ze wiekszy stres i td w Triilum trafila mi sie super polozna polka no i poszlo szybciutko 3 h w szpitalku od przyjazdu i mala juz byla na swiecie inna sprawa ze moj organizm nie toleruje epiduralu wiec troszke bolesnie bylo ale dalo sie przezyc:-)

Dziewczynki z brzusiami zazdroszcze Wam,,,,:-)

Ok jedziemy do macdonalds bo male mi dom roznosza starsza corcia chodzi jeszcze co drugi dzien wiec troszke tam poskacza

Zycze milego dnia dziewczyny i ciesze sie ze forum tak fajnie ruszylo......w koncu:-):-):-)

Kana jeśli masz trochę czasu spróbuj poszukac na internecie na stronie rządowej settlement.org albo wpisz w Google.ca pregnat without OHIP.Kiedys czytałam coś ze midwife przy porodzie jest 1/3 tańsza niż szpital i lekarze.Ja sobie zdaje sprawę ze opieka zdrowotna w tym kraju jak nie masz ubezpieczenia kosztuje fortunę . Więc nie masz nic do stracenia sprawdzając wszystkie informacje.

kana161 -Zaden problem, pogoda taka, ze jakos nie nastraja za bardzo do niczego.. czekam na wiosenne slonce. U mnie wszystko ok poza tym ze czas mi sie kurczy, dzis ide do lekarza do terminu zostala mi prawdopodobnie jeszcze jedna wizyta, zobaczymy czy dotrwam.

pestka 1980 - Czuje sie dobrze, moj sasiad ciagle sie ze mnie smieje ze wypadaloby sie juz zachowywac jak kobieta w ciazy a nie wbiegac do domu po schodach. Troche tylko przerazajace jest to ze nie wiadomo kiedy bedzie juz ale nastawiam sie pozytywnie, co bedzie to bedzie za bardzo wplywu na to nie ma ;)
Ty tez swieza mama 5 miesiecy to jeszcze malenstwo. Jak sobie radzisz z dwojka ? daja sie wyspac chociaz troche ? moi znajomi maja 2 letnia i 9 miesieczna coreczki i za kazdym razem jak ich widze to sie smieja ze juz zapomnieli jak to jest sie wysypiac ale oni szaleni to i corki nie sa za spokojne ;)

beata 1980 twoje dziewczyny juz takie duze i sliczne, pewnie tez czekacie az sie cieplej zrobi, jak bylam ostatnio w barrie to tam tak samo potwornie wialo jak tutaj co pewnie nie zacheca do dlugiego spacerowania..

Wam tez milego dnia ;)

O! Jaki tlok sie zrobil :tak: Super! Jeszcze troche i bedziemy miec preznie dzialajacy watek.

No Pestka...całkiem całkiem:))) hahaha oby mezus szybciutko wrocil do domku:)

Zielona no my właśnie w Mississauga mieszkamy:) a na jakie zawody Twoj mezowy wybyl?
Wiesz co oni maja bardzo fajne programy....przynajmniej u nas, ale ,ze my w oczekiwaniu na papiery to na nic sie nie łapiemy:(
aj czasem najlepiej bym to wszystko zostawiła i wracała do domu....ale to co tam czeka młodych ludzi to wola o pomstę.....;/

Kana
, wczoraj bylismy w YMCA i cos tam dla dzieciakow jest. Tyle, ze ceny mnie jednak troche powalily. Jesli jutro jeszcze beda miejsca na play combo, to mloda zapisze i od kwietnia bedzie chodzic raz w tygodniu. Chcialam ja koniecznie zapisac na zajecia z wieksza iloscia dzieci, bo ona tego potrzebuje, ale musimy wybrac tansza opcje.
Ja tez nie mam zadnych papierow, ale nikt sie o nie nie pytal, ale zobaczymy jak bedzie w chwili zapisu. Jakby co malzon zapisze Kostke.
Pytasz na jakie zawody malzon pojechal... On jest trenerem gimnasyki (po polsku sportowej, a w tlumaczeniu z ang. artystycznej). Trenuje chlopcow, wiec zadne tam wstazki, kola czy pilki ;-) No i tak jezdzi... Miesiac temu byl w Toronto, w ostatni weekend w Missi..., a za miesiac znow w Toronto i po kolejnym miesiacu jedzie do Windsor, a co pozniej, to nie wiem.

Jutro musze sie do jakiegos community centre wybrac, moze tam sa jakies ciekawsze ofert niz w Y.

O, kana,piszesz cos o kosztach, ktore musisz poniesc w zwiazku z porodem. Sluchaj posprawdzaj dobrze, bo moze sie okazac, ze mozesz rodzic za darmo. Niedawno spacerowalismy ze znajomym i przechodzilismy obok jakiejs przychodni, byl tam tez oddzial szpitalny - nie pomne jak sie nazywa - i powiedzial nakm, ze tu bedziemy objeci opieka medyczna za darmo, nawet bez ubezpieczenia. Wspomnial tez, ze na opieke medyczna przeznaczana jest zcesc podatkow, dlatego mozna sie leczyc za darmo. Tutaj jest podobnie jak w USA, w zasadzie trzeba oplacac skladki, ale sa tez miejsca, gdzie nieubezpieczeni moga sie leczyc.

Madziakowalik, ja tam jestem swiezutka w Kanadzie, ale zgadzam sie z pestka. Wszystko zalezy od tego gdzie mieszkasz i czego oczekujesz. Mieszkalam kiedys w UK. Raz w Essex, ktore kochalam, a pozniej w Barkshire, ktorego nienawidzilam z calego serca. Zamieszkalam tez w Meksyku. kilka lat spedzilam w Baja California, a kilka w Puebla. Do Puebla zadna sila mnie juz nie zaciagnie...
Mysle sobie, ze najlepiej bedzie jesli wybierzecie sobie okreslone miejsce i zaczniecie sprawdzac jak sie zyje wlasnie tam. Nie ma sie tez co sugerowac tym, co ludzie pisza na przeroznych forach. latwo jest trafic na cwaniakow, ktorzy twierdza, ze jesli zarabiasz 50K rocznie to sa to gowniane pieniadza, bo dla nich 150K rocznie to normalna kasa. Najczesciej sprzedaja oni frytki w macu i zwyczajnie cwaniacza. Tutaj bardzo ceni sie specjalistow w danej dziedzinie. Wysoce wykwalifikowany gornik moze zarabiac powyzej 100K, bez problemu, ale przecietne zarobki to okolo 30K - warto wygooglowac. Niezywkle wazne jest kanadyjskie doswiadczenie. Bez niego zarobki beda nizsze.

Beata dziekuje :*
Wiesz co do kosztow to jest tak,ze szpital za dobe opieki bierze od 1800- 2500 $...zalezy od placowki....plus oplata dla lekarza, ktory odbiera porod...o i to oczywiscie jak wszystko jest ok.....o epiduralu nawet nie mysle, przezylam jeden porod to mam nadzieje,ze dam rae i z drugim bez wspomagaczy :)
Trillum hospital mam najblizej bo doslownie 500m od nas....

Pestka pierwsze dwa miesiace to ja sie tyle naczytalam, ze az mi glowa pekala....do tego kumpela moja sie nadzwonila, bo ona po angielsku perfekt mowi i nic sie ciekawego nie dowiedzialysmy..... :sorry2:

Zielona maupa dziekuje jeszcze poszperam w necie... :****

My dzisiaj zamulamy w domku znowu....wieje tak ,ze od rana zbieram sie na wyjscie do sklepu i jakos nie doszlam poki co:p
ale za to sprzatnelam cale mieszkanko wkoncu,bo juz zarastałyśmy brudem:p hahah

Usmiechnieta daj znac jak po wizycie u lekarza:))))

milego wieczorku "kanadolki" :)

reklama
Uśmiechnięta tak to z tymi Malenstwami jest przychodzą na świat kiedy one chcą haha.Wszystko będzie dobrze,dasz radę,nie bój sie bo czasami nie rozumiem dlaczego kobiety sie na wzajem straszą.Ja po prostu o tym nie myślałam jak przyszło rodzic wtedy dopiero ,a jak będziesz trzymac swoje malenstwo na rękach o wszystkim zapomnisz.Zaufaj sobie i swojemu cialu bo ono wie jak to sie robi tylko czasami o tym zapominamy.Trzymam za was dziewczyny kciuki.
Jesli chodzi jak sobie radzę,leci jakoś,mojego męża ciagle nie ma bo jest kierowca ciężarówki teraz jak wróci to w drodze będzie jakieś 10 dni więc ja robię wszystko sama i czasami jestem bardzo zmęczona i na pewno nie wyspana.
Kana ja sie jeszcze rozpętał znajomych nic nie zaszkodzi.Trzymaj sie cieplutko:))

Do góry