reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Szanowne Panie a z kad z Polski jesteście jeśli można zapytać??Ja jestem z pod Gdańska czyli Pruszcz Gdański.
Ps A może jednak to forum trochę ozyje....

reklama
Zielona Maupo to twoja córeczka niewiele młodsza od mojego Lukaszka bo on jest z 22 grudnia 2009 .Dzieci w tym wieku są takie śmieszne ale tez potrafią już dać czadu.Moj Luki dopiero rozwija sie w mówię,myśle ze przedszkole mu w tym pomaga,trochę sie martwilam bo we wrześniu idzie do junior kindergarten a on jest raczej niesmialym dzieckiem.A jak twoja córeczka, bo zauważyłam ze raczej dziewczynki szybciej łapią pewne rzeczy i tak jakby sie szybciej rozwijały.Moja Olivka jest zupełnie inna niż brat,ciekawa wszystkiego i wszystkich, o dziwo nie boi sie obcych jak trzymają ja na rękach.Fajne te moje szkraby:))))

Pestka, moja bardzo slabo mowi. Dopiero zaczyna sie przelamywac z mowieniem. Buduje dlugie zdania, ale ze slow wybiera po jednej sylabie. Czasem cos powie wyraznie, czasem mniej wyraznie, czasem cale slowo... Ona ma cale zycie pod gorke ;-) No i jest to dziecko trojjezyczne, a jak pojdzie do przedszkola, dojdzie jej jeszcze francuski...

A, Kostka jest niesmiala w pierwszym starciu. Jak sie rozkreci, to cala niesmialosc znika i pojawia sie zywiol. I ona nie lubi ludzi, ktorzy ¨cwierkaja¨ ;-) Nie czuje sie pewnie wsrod takich, a ja sie jej wcale nie dziwie.

To rzeczywiście od połowy stycznia to niewiele upłynęło więc trochę nie wypada sie pytać czy ci sie podoba.Mi przyzwyczajenie i lubienie tego kraju zajęło jakieś 3 lata.Ale ja generalnie nie lubię zmian i jak gdzieś już osiade to jak "kwoka" hehe.
A ja sie adaptuje blyskawicznie. Jesli mi sie nie podoba gdzies, to pakuje walizeczke i szukam innego miejsca. Taki ze mnie wloczykij. ;-)

Szanowne Panie a z kad z Polski jesteście jeśli można zapytać??Ja jestem z pod Gdańska czyli Pruszcz Gdański.
Heh, ja pochodze spod Czestochowy, ale 15 lat temu zapakowalam walizeczke ;-)

Pestka to my te same regiony my jestesmy z Tczewa :)))) ale tez w sumie mlodzi w zyciu kanadyjskim, bo w kwietniu bedzie dopiero 2 lata jak tutaj jestesmy....:)

Kana, no juz na miejscu. Szybko czas biegnie, oj szybko... Dzieki, mala dobrze. Ona bardzo szybko akceptuje zmiany, juz tyle ich miala w swoim krotkim zyciu...

oj naprawde...pamietam jak pisalas, ze najpierw maz przyjezdza, pozniej Ty,a wy juz na miejscu:) hahah dobrze,ze malutka dobrze znosi zmiany....nasza Mariczka tez bez problemu sie tutaj odnalazla....:)
A z Ciebie faktycznie niezly włóczykij jest:p hahahah ale to fajnie, ludzie ciekawi swiata i przede wszystkim odwazni, maja w zyciu zdecydowanie latwiej :)

A my dzisiaj zamulamy w odmku, pewnie jakis spacerek zaliczymy....pogoda taka sobie...wczoraj sie nalazilismy po CH to dzisiaj troszke odpoczynku:)
mileo dnia mamuski:)

My chyba tez jednak bedziemy dzis w domu siedziec. Niby cieplo, ale jakos tak beznadziejnie jest. Cos tam pada i od razu topnieje, wiec plucha...
Malzon dzis z Mississauga z zawodow wraca, a jutro ma wolne, wiec jakos sobie odbijemy. Hehe, znaczy na zakupy wybedziemy ;-) No i moze do YMCA dopytac o programy jakie tam oferuja dla mnie i dla mlodej.

No Pestka...całkiem całkiem:))) hahaha oby mezus szybciutko wrocil do domku:)

Zielona no my właśnie w Mississauga mieszkamy:) a na jakie zawody Twoj mezowy wybyl?
Wiesz co oni maja bardzo fajne programy....przynajmniej u nas, ale ,ze my w oczekiwaniu na papiery to na nic sie nie łapiemy:(
aj czasem najlepiej bym to wszystko zostawiła i wracała do domu....ale to co tam czeka młodych ludzi to wola o pomstę.....;/

Kana jeśli można sie wtracic, jeśli mieszkasz w Mississauga to możesz w pobliskim community center (nie potrzebujesz do tego pobytu i wcale nie musisz nikomu tego mówić, ale potrzebujesz jakiś dokument z adresem np prawo jazdy) zapisać sie np na basen, tym.Np basen program drop in - najczęściej wyznaczony godzinami ,miesięczny bilet kosztuje 17,56 i możesz korzystać z tego we wszystkich community centers w Mississauga .To jest tylko przykład basenu.W lato jeszcze lepiej bo na 3 miesiące pass kosztuje około 40 dolarów.Dzieci płaca chyba od 4 roku życia.

reklama
Do góry