reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Szanowne Panie a z kad z Polski jesteście jeśli można zapytać??Ja jestem z pod Gdańska czyli Pruszcz Gdański.
Ps A może jednak to forum trochę ozyje....

reklama
Zielona Maupo to twoja córeczka niewiele młodsza od mojego Lukaszka bo on jest z 22 grudnia 2009 .Dzieci w tym wieku są takie śmieszne ale tez potrafią już dać czadu.Moj Luki dopiero rozwija sie w mówię,myśle ze przedszkole mu w tym pomaga,trochę sie martwilam bo we wrześniu idzie do junior kindergarten a on jest raczej niesmialym dzieckiem.A jak twoja córeczka, bo zauważyłam ze raczej dziewczynki szybciej łapią pewne rzeczy i tak jakby sie szybciej rozwijały.Moja Olivka jest zupełnie inna niż brat,ciekawa wszystkiego i wszystkich, o dziwo nie boi sie obcych jak trzymają ja na rękach.Fajne te moje szkraby:))))

Pestka, moja bardzo slabo mowi. Dopiero zaczyna sie przelamywac z mowieniem. Buduje dlugie zdania, ale ze slow wybiera po jednej sylabie. Czasem cos powie wyraznie, czasem mniej wyraznie, czasem cale slowo... Ona ma cale zycie pod gorke ;-) No i jest to dziecko trojjezyczne, a jak pojdzie do przedszkola, dojdzie jej jeszcze francuski...

A, Kostka jest niesmiala w pierwszym starciu. Jak sie rozkreci, to cala niesmialosc znika i pojawia sie zywiol. I ona nie lubi ludzi, ktorzy ¨cwierkaja¨ ;-) Nie czuje sie pewnie wsrod takich, a ja sie jej wcale nie dziwie.

To rzeczywiście od połowy stycznia to niewiele upłynęło więc trochę nie wypada sie pytać czy ci sie podoba.Mi przyzwyczajenie i lubienie tego kraju zajęło jakieś 3 lata.Ale ja generalnie nie lubię zmian i jak gdzieś już osiade to jak "kwoka" hehe.
A ja sie adaptuje blyskawicznie. Jesli mi sie nie podoba gdzies, to pakuje walizeczke i szukam innego miejsca. Taki ze mnie wloczykij. ;-)

Szanowne Panie a z kad z Polski jesteście jeśli można zapytać??Ja jestem z pod Gdańska czyli Pruszcz Gdański.
Heh, ja pochodze spod Czestochowy, ale 15 lat temu zapakowalam walizeczke ;-)

Pestka to my te same regiony my jestesmy z Tczewa :)))) ale tez w sumie mlodzi w zyciu kanadyjskim, bo w kwietniu bedzie dopiero 2 lata jak tutaj jestesmy....:)

Kana, no juz na miejscu. Szybko czas biegnie, oj szybko... Dzieki, mala dobrze. Ona bardzo szybko akceptuje zmiany, juz tyle ich miala w swoim krotkim zyciu...

oj naprawde...pamietam jak pisalas, ze najpierw maz przyjezdza, pozniej Ty,a wy juz na miejscu:) hahah dobrze,ze malutka dobrze znosi zmiany....nasza Mariczka tez bez problemu sie tutaj odnalazla....:)
A z Ciebie faktycznie niezly włóczykij jest:p hahahah ale to fajnie, ludzie ciekawi swiata i przede wszystkim odwazni, maja w zyciu zdecydowanie latwiej :)

A my dzisiaj zamulamy w odmku, pewnie jakis spacerek zaliczymy....pogoda taka sobie...wczoraj sie nalazilismy po CH to dzisiaj troszke odpoczynku:)
mileo dnia mamuski:)

My chyba tez jednak bedziemy dzis w domu siedziec. Niby cieplo, ale jakos tak beznadziejnie jest. Cos tam pada i od razu topnieje, wiec plucha...
Malzon dzis z Mississauga z zawodow wraca, a jutro ma wolne, wiec jakos sobie odbijemy. Hehe, znaczy na zakupy wybedziemy ;-) No i moze do YMCA dopytac o programy jakie tam oferuja dla mnie i dla mlodej.

No Pestka...całkiem całkiem:))) hahaha oby mezus szybciutko wrocil do domku:)

Zielona no my właśnie w Mississauga mieszkamy:) a na jakie zawody Twoj mezowy wybyl?
Wiesz co oni maja bardzo fajne programy....przynajmniej u nas, ale ,ze my w oczekiwaniu na papiery to na nic sie nie łapiemy:(
aj czasem najlepiej bym to wszystko zostawiła i wracała do domu....ale to co tam czeka młodych ludzi to wola o pomstę.....;/

Kana jeśli można sie wtracic, jeśli mieszkasz w Mississauga to możesz w pobliskim community center (nie potrzebujesz do tego pobytu i wcale nie musisz nikomu tego mówić, ale potrzebujesz jakiś dokument z adresem np prawo jazdy) zapisać sie np na basen, tym.Np basen program drop in - najczęściej wyznaczony godzinami ,miesięczny bilet kosztuje 17,56 i możesz korzystać z tego we wszystkich community centers w Mississauga .To jest tylko przykład basenu.W lato jeszcze lepiej bo na 3 miesiące pass kosztuje około 40 dolarów.Dzieci płaca chyba od 4 roku życia.

reklama
Do góry