kana161
Mama "terrorystek" :P
Kana jeśli można sie wtracic, jeśli mieszkasz w Mississauga to możesz w pobliskim community center (nie potrzebujesz do tego pobytu i wcale nie musisz nikomu tego mówić, ale potrzebujesz jakiś dokument z adresem np prawo jazdy) zapisać sie np na basen, tym.Np basen program drop in - najczęściej wyznaczony godzinami ,miesięczny bilet kosztuje 17,56 i możesz korzystać z tego we wszystkich community centers w Mississauga .To jest tylko przykład basenu.W lato jeszcze lepiej bo na 3 miesiące pass kosztuje około 40 dolarów.Dzieci płaca chyba od 4 roku życia.
O widzisz....tego mi nikt nie powiedzial....bylam kiedys tutaj u nas w takim osrodku ,pytajac sie dokladnie o szkole dla Mariczki, bo ona juz rocznikowo 5 latkiem jest ,ale ona mnie poinformowala ,ze do momentu kiedy nie dostaniemy ID SPRAWY to nie moze isc do szkoly- no chyba ,ze skonczy 6 lat to musza ja przyjac;/.... to samo dotyczyło kursu jezykowego dla mnie, przedszkola tam na miejscu dla Mariczki w czasie jak ja bede sie "doksztalcala"... i ogolnie z tego co mi wtedy przekazala tamta Pani na nic sie nie łapaliśmy....
Takze dziekuje za info na pewno sie pofatyguje i cosik zalatwie dla malej... nawet basen bylby super, bo ona uwielbia plywac