reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Kana jeśli można sie wtracic, jeśli mieszkasz w Mississauga to możesz w pobliskim community center (nie potrzebujesz do tego pobytu i wcale nie musisz nikomu tego mówić, ale potrzebujesz jakiś dokument z adresem np prawo jazdy) zapisać sie np na basen, tym.Np basen program drop in - najczęściej wyznaczony godzinami ,miesięczny bilet kosztuje 17,56 i możesz korzystać z tego we wszystkich community centers w Mississauga .To jest tylko przykład basenu.W lato jeszcze lepiej bo na 3 miesiące pass kosztuje około 40 dolarów.Dzieci płaca chyba od 4 roku życia.

O widzisz....tego mi nikt nie powiedzial....bylam kiedys tutaj u nas w takim osrodku ,pytajac sie dokladnie o szkole dla Mariczki, bo ona juz rocznikowo 5 latkiem jest ,ale ona mnie poinformowala ,ze do momentu kiedy nie dostaniemy ID SPRAWY to nie moze isc do szkoly- no chyba ,ze skonczy 6 lat to musza ja przyjac;/.... to samo dotyczyło kursu jezykowego dla mnie, przedszkola tam na miejscu dla Mariczki w czasie jak ja bede sie "doksztalcala"... i ogolnie z tego co mi wtedy przekazala tamta Pani na nic sie nie łapaliśmy....
Takze dziekuje za info na pewno sie pofatyguje i cosik zalatwie dla malej... nawet basen bylby super, bo ona uwielbia plywac:)

reklama
Kana jak tam brzusio??jak sie czujesz? z tego co sie orientuje dzieci maja tutaj prawo do nauki obojetnie czy ma sie papiery czy nie,,,:-)ale masz racje urzedowo dopiero od 6 lat...co do szkoly jezykowej pamietam ze na hurantario Qweensway byla tam jest szkola angielskiego i dyrektorka byla polka i czasami przymykala oko na to czy masz pobyt czy nieale to bylo juz troszke lat temu....

Co do YMCA to polecam my zapisalysmy sie juz dwa lata temu i polecam ,maja wiele zajec ruchowych dla dzieci rano zostawiam dziewczynki a mlodziez zajmuje sie nimi graja w pilke maluja gotuja zalezy od dnia latem maja rozne zajecia w plenerze a mamusia troszke cwiczy przez ten czas:)no i oczywiscie basen ktore male uwielbiaja ,pomijajac lyzwy pilke nozna i wiele innych:)

Ostatnia edycja:
Do MadziaKowalik.
Odczucia z Zycia w Kanadzie każdy pewnie ma inne i zależy tez jak długo tu jesteś itd.Ja jestem 9 lat i na pewno życie podrożało.Administracja,banki są sprawne.Opieka socjalna pozostawia sobie dużo do życzenia.Trudno krótko opisać jak sie tu żyje,zależy co byś chciała wiedzieć.

Hej Usmiechnieta,ja jestem 9 lat on w lipcu będzie 10 hehe.A ty jak długo na Kanadyjskiej ziemi mieszkasz.Fajnie bo ja z Gdańska nikogo osobiście nie znam ,wszyscy z południa Polski, a tu okazuje sie coraz wiecej dziewczyn z moich okolic jest hehe.

Dwa lata juz beda, ale czuje sie jakby dluzej.. Moze dlatego ze maz tu juz 12 i tak w to zycie tu wpadlam troche ;) ja mam tak samo, zazwyczaj poznaje goralki tez fajne babki ale one za morzem nie tesknia..

Heh w Humber River ale jakos to do mnie jeszcze nie dochodzi ze to juz za chwile ciagle sie zdaje jakby jeszcze byl czas.
Twoje maluchy rodzone tutaj ( wyczytalam ze dwojka nie wiem czy dobrze) ? Bo mieszkasz w mississauga ?

Uśmiechnięta,tak mieszkam w zachodniej Mississauga,moje dzieci urodziły sie tutaj a dokładnie w Credit Valley .Moja córeczka ma 5 miesięcy a wydaje mi sie ze urodziła sie wczoraj,czas leci szybko.To fajnie ze sie spodziewasz,super.Jak sie czujesz w ciąży??

reklama
Beata dziękuje czujemy sie dobrze:) Malenstwo juZ niezłe daje mi popalic w brzuszku, wierci sie i kopie:) dzisiaj cosik tylko niemrawo mi jakos... Jakby słabo, ale No cóż nie może być tylko dobrze :)

Jeszcze nie dopelzlam na drugie USG wiec pewności co do płci nie mAmy, ale podobno ma być corcia:)

Uśmiechnięta i jak tam samopoczucie? Aj Tobie to juZ tak malutko zostało....przepraszam ze sie nie odzywalam ale jakos cieżko mi sie wyrwać z domu...:/ buziaczki dla Was:*

Pestka słyszałam ze to bardzo dobry szpital :)

Do góry