reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Kana jeśli można sie wtracic, jeśli mieszkasz w Mississauga to możesz w pobliskim community center (nie potrzebujesz do tego pobytu i wcale nie musisz nikomu tego mówić, ale potrzebujesz jakiś dokument z adresem np prawo jazdy) zapisać sie np na basen, tym.Np basen program drop in - najczęściej wyznaczony godzinami ,miesięczny bilet kosztuje 17,56 i możesz korzystać z tego we wszystkich community centers w Mississauga .To jest tylko przykład basenu.W lato jeszcze lepiej bo na 3 miesiące pass kosztuje około 40 dolarów.Dzieci płaca chyba od 4 roku życia.

O widzisz....tego mi nikt nie powiedzial....bylam kiedys tutaj u nas w takim osrodku ,pytajac sie dokladnie o szkole dla Mariczki, bo ona juz rocznikowo 5 latkiem jest ,ale ona mnie poinformowala ,ze do momentu kiedy nie dostaniemy ID SPRAWY to nie moze isc do szkoly- no chyba ,ze skonczy 6 lat to musza ja przyjac;/.... to samo dotyczyło kursu jezykowego dla mnie, przedszkola tam na miejscu dla Mariczki w czasie jak ja bede sie "doksztalcala"... i ogolnie z tego co mi wtedy przekazala tamta Pani na nic sie nie łapaliśmy....
Takze dziekuje za info na pewno sie pofatyguje i cosik zalatwie dla malej... nawet basen bylby super, bo ona uwielbia plywac:)

reklama
Kana jak tam brzusio??jak sie czujesz? z tego co sie orientuje dzieci maja tutaj prawo do nauki obojetnie czy ma sie papiery czy nie,,,:-)ale masz racje urzedowo dopiero od 6 lat...co do szkoly jezykowej pamietam ze na hurantario Qweensway byla tam jest szkola angielskiego i dyrektorka byla polka i czasami przymykala oko na to czy masz pobyt czy nieale to bylo juz troszke lat temu....

Co do YMCA to polecam my zapisalysmy sie juz dwa lata temu i polecam ,maja wiele zajec ruchowych dla dzieci rano zostawiam dziewczynki a mlodziez zajmuje sie nimi graja w pilke maluja gotuja zalezy od dnia latem maja rozne zajecia w plenerze a mamusia troszke cwiczy przez ten czas:)no i oczywiscie basen ktore male uwielbiaja ,pomijajac lyzwy pilke nozna i wiele innych:)

Ostatnia edycja:
Do MadziaKowalik.
Odczucia z Zycia w Kanadzie każdy pewnie ma inne i zależy tez jak długo tu jesteś itd.Ja jestem 9 lat i na pewno życie podrożało.Administracja,banki są sprawne.Opieka socjalna pozostawia sobie dużo do życzenia.Trudno krótko opisać jak sie tu żyje,zależy co byś chciała wiedzieć.

Hej Usmiechnieta,ja jestem 9 lat on w lipcu będzie 10 hehe.A ty jak długo na Kanadyjskiej ziemi mieszkasz.Fajnie bo ja z Gdańska nikogo osobiście nie znam ,wszyscy z południa Polski, a tu okazuje sie coraz wiecej dziewczyn z moich okolic jest hehe.

Dwa lata juz beda, ale czuje sie jakby dluzej.. Moze dlatego ze maz tu juz 12 i tak w to zycie tu wpadlam troche ;) ja mam tak samo, zazwyczaj poznaje goralki tez fajne babki ale one za morzem nie tesknia..

Heh w Humber River ale jakos to do mnie jeszcze nie dochodzi ze to juz za chwile ciagle sie zdaje jakby jeszcze byl czas.
Twoje maluchy rodzone tutaj ( wyczytalam ze dwojka nie wiem czy dobrze) ? Bo mieszkasz w mississauga ?

Uśmiechnięta,tak mieszkam w zachodniej Mississauga,moje dzieci urodziły sie tutaj a dokładnie w Credit Valley .Moja córeczka ma 5 miesięcy a wydaje mi sie ze urodziła sie wczoraj,czas leci szybko.To fajnie ze sie spodziewasz,super.Jak sie czujesz w ciąży??

reklama
Beata dziękuje czujemy sie dobrze:) Malenstwo juZ niezłe daje mi popalic w brzuszku, wierci sie i kopie:) dzisiaj cosik tylko niemrawo mi jakos... Jakby słabo, ale No cóż nie może być tylko dobrze :)

Jeszcze nie dopelzlam na drugie USG wiec pewności co do płci nie mAmy, ale podobno ma być corcia:)

Uśmiechnięta i jak tam samopoczucie? Aj Tobie to juZ tak malutko zostało....przepraszam ze sie nie odzywalam ale jakos cieżko mi sie wyrwać z domu...:/ buziaczki dla Was:*

Pestka słyszałam ze to bardzo dobry szpital :)

Do góry